Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1147

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1147
Τα σχόλια με σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ΟΠΑΔ στα ΚΕΠ
2.Γερμανική επίσκεψη στη «μακεδονική» μειονότητα…
3.Ταξιάρχης Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου: Ένα ακόμα χειροπιαστό θαύμα
4.ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
5."Τα σκάμε" ωραιότατα στον φυλακισμένο Άκη!
6.Γέμισε διαδηλωτές όλη η Πορτογαλία
7.Οι Ισπανοί έδειξαν τα οπίσθιά τους στην Τρόικα
8.ΟΥΤΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ!!!
9.Όλοι Στρατηγοί ποζάτοι, στρατιώτες κανένας
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ΟΠΑΔ στα ΚΕΠ
http://hellasmil.gr/
    Μετά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που είχαν παρουσιασθεί, αποφασίστηκε η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ΟΠΑΔ να γίνεται στα ΚΕΠ από 01/06 έως και 31/10
    Από την 1η Ιουνίου και έως την 31η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ.
    Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς και τα έμμεσα μέλη τους, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό την Πέμπτη.
    Υπόχρεοι Απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, ασχέτως αν τα βιβλιάριά τους φέρουν ενεργό θεώρηση (ακόμα κι όσα φέρουν θεώρηση «εφ' όρου ζωής» ή «για πέντε χρόνια»).
    Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ο ασφαλισμένος προσέρχεται αυτοπροσώπως ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου στα ΚΕΠ και επιδεικνύει:
* Το βιβλιάριο ασθενείας
* Την αστυνομική του ταυτότητα
* Eνα εκκαθαριστικό σημείωμα συντάξεως του ΓΛΚ, οποιουδήποτε τριμήνου του τρέχοντος έτους
* Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, όπου θα φαίνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι πρώτος δικαιούχος
    Εάν ο ασφαλισμένος αιτείται τη Θεώρηση-Απογραφή εμμέσως ασφαλισμένου μέλους επιδεικνύει:
* Το βιβλιάριο ασθενείας του έμμεσου μέλους
* Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του έμμεσου μέλους
    Στις περιπτώσεις Θεώρησης - Απογραφής έμμεσων μελών υποβάλλονται επίσης τα κάτωθι δικαιολογητικά, ανά περίπτωση:
Εάν πρόκειται για σύζυγο ή άνεργο τέκνο (18-24 ετών):
* Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 συμπληρωμένη από τον άμεσα ασφαλισμένο, ότι ο/η σύζυγος δεν έχει ίδιο δικαίωμα περίθαλψης σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο και ότι δεν εργάζεται.
* Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1 ή εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ από όπου προκύπτει ότι το αναφερόμενο άτομο είναι προστατευόμενο μέλος ή σε περίπτωση που υποβάλλει φορολογική δήλωση αντίγραφο αυτής από όπου προκύπτει ότι δεν υπάρχει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που να δημιουργεί δικαίωμα ασφάλισης σε άλλο φορέα.
* Εάν πρόκειται για τέκνο έως 18 ετών δεν απαιτείται υποβολή κανενός εγγράφου.
* Εάν πρόκειται για τέκνο 24-26 ετών το οποίο σπουδάζει υποβάλλονται τα δικαιολογητικά, όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 1 και επιπλέον τη βεβαίωση σπουδών από το οικείο Τμήμα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Κάθε άλλη περίπτωση παραπέμπεται στην οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία του ΟΠΑΔ.
http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/kep/FullStory?id=31766756

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Γερμανική επίσκεψη στη «μακεδονική» μειονότητα…
    Όπου σηκώσεις πέτρα σε τέτοια θέματα, από κάτω θα βρεις… τον Νάσο Θεοδωρίδη τον… διαπρεπή αυτόν και «φωτισμένο» ιστορικό με την αναθεωρητική και «ψύχραιμη ματιά», όχι δηλαδή σαν κι εμάς τους κακούς, μνησίκακους και μοχθηρούς εθνικιστές!
    Ε ναι λοιπόν, κυρίες και κύριοι, ο Νάσος Θεοδωρίδης, το γνωστό – από τις «παρεμβάσεις» του – στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (εγώ που το γράφω… τσίριζα μόλις το διάβασα!) στήριξε την κάτωθι πρωτοβουλία, την οποία αναδημοσιεύουμε από τους καλούς συναδέλφους από το «http://www.parapolitika.gr»:
    Με προκλητικό τρόπο συνεχίζει να κάνει προπαγάνδα εντός της Ελλάδας το πολιτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο». Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε, για την επίσκεψη ξένων φοιτητών στην Φλώρινα, όπου τους έγινε ενημέρωση για τον «μακεδονικό πολιτισμό», τη «μακεδονική» μειονότητα, ενώ μοιράστηκε και… «ελληνομακεδονικό λεξικό»!
Η ανακοίνωση:
    «Την Παρασκευή 24 Μάη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία του Ουράνιου Τόξου – Φλώρινα από είκοσι έξι σπουδαστές Ιστορίας, Ανθρωπολογίας και παρεμφερών επιστημών συνοδευμένοι από τους καθηγητές τους κ.κ. Δόκτωρ Ulf Brunnbauer, Πανεπιστημίο Regensburg και Marie – Janine Calic, Πανεπιστημίο Munich.
    »Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μάθουν για το παρελθόν και παρόν της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδαβασιζόμενοι σε κατ’ ιδίαν εμπειρία και συναντήσεις με ειδικούς, πολιτικούς εκπροσώπους κ.α.
    »Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εκπροσώπους του Προεδρείου του Ουράνιου Τόξου για θέματα όπως: την ιστορία του κόμματος από την γένεση του ως σήμερα, τα επιτεύγματα του, τα προβλήματα με τις αρχές του κράτους, για την Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού καθώς και για όλα τα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μειονότητα. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έδειξαν και για τη καθημερινότητα των ατόμων της μειονότητας.
    »Στους σπουδαστές και καθηγητές μοιράστηκε έντυπο υλικό καθώς επίσης και Ελληνομακεδονικά και Μακεδονοελληνικά λεξικά ως αναμνηστικό δώρο.
Το Γραφείο Τύπου
ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο»
ΑΞΙΖΕΙ: Τη συγκεκριμένη δράση υποστήριξε και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Θεοδωρίδης.
Εδώ τελειώνει το δημοσίευμα.
    Σχόλιο… εθνικιστικού «defence-point.gr»: Να δούμε λίγο φίλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εάν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα ενέπιπτε στις διατάξεις του «αντιρατσιστικού» έτσι όπως θέλετε να το φέρετε προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, από τη στιγμή που έχει (η πρωτοβουλία) πολιτική στήριξη και είναι βέβαιο ότι ενοχλεί και προσβάλει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που το θεωρεί στη καλύτερη των περιπτώσεων ως μη φιλική ενέργεια;
    Κι ένα δεύτερο: Θέλουν να μας πείσουν, ότι οι καθηγητάδες από τη Γερμανία ασχολήθηκαν ειδικά με το «Ουράνιο Τόξο» και την υποτιθέμενη «μακεδονική μειονότητα»; Διότι εάν η απάντηση είναι καταφατική και διαπιστωθεί ότι ήρθαν ειδικά γ’ αυτούς και όχι σε μια επίσκεψη γενικότερα προς αναζήτηση της αλήθειας για τον μακεδονικό πολιτισμό, μήπως θα πρέπει να μας βάλει σε ευρύτερες σκέψεις και μήπως οφείλουν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Γερμανία να προβούν σε μια στοιχειώδη έρευνα να ξέρουμε τουλάχιστον τι περίεργο υπάρχει; Ζητάμε πολλά;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: http://www.florina.org/news/2013/may27_g.asp

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Ταξιάρχης Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου: Ένα ακόμα χειροπιαστό θαύμα
    Είναι η ίδια εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαὴλ αυτὸ που βλέπεται στις φωτογραφίες απὸ το ομώνυμο μοναστήρι στο χωριὸ Μανταμάδος Λέσβου... Υπάρχει όμως μία πολὺ μεγάλη διαφορά!!! Στην επάνω φωτὸ οΤαξιάρχης είναι με ανοιχτὸ το στόμα, ενώ στην κάτω με κλειστό, όπως είναι καθημερινὰ όταν επισκέπτεται κάποιος τον ιερὸ ναὸ για να προσκυνήσει. Τι έχει συμβεί;
    Η επάνω φωτὸ είναι τραβηγμένη προ 20ετίας περίπου απὸ προσκυνητὴ που είχε πάει εκεί για να προσκυνήσει. Καθὼς περίμενε στη σειρά, καθ’ ότι πολὺς κόσμος συρρέει καθημερινὰ εκεί, μία γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν με δάκρυα στα μάτια στον άγιο να την βοηθήσει σ´ ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Και τότε όλοι οι παριστάμενοι έμειναν έκθαμβοι, όταν το στόμα του Ταξιάρχη στην εικόνα άνοιξε σαν να της μιλούσε.
    Ο προσκυνητὴς που προείπαμε, καθὼς είχε φωτογραφικὴ μηχανὴ μαζί του, απαθανάτισε το φοβερὸ αυτὸ στιγμιότυπο. Ήταν ένα φοβερὸ θαύμα του Ταξιάρχη που συγκλόνισε τότε τους παριστάμενους προσκυνητὲς και που θα συνεχίζει να συγκλονίζει όσους βλέπουν αυτὴ τη φωτὸ και μαθαίνουν για το θαύμα.
    Η αγία εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαὴλ είναι ανάγλυφη, φτιαγμένη απὸ χώμα και το αίμα των μοναχών που κατεσφάγισαν απὸ πειρατὲς κατά την διάρκεια επιδρομής και λεηλασίας του μοναστηριοὐ.
    Την διπλὴ αυτὴ φωτογραφία μου την είχε δώσει ο εκλεκτὸς φίλος και αδελφὸς εν Χριστῷ, Γιάννης Καμπουρόπουλος - Φαρμακοποιὸς στο επάγγελμα στην Αθήνα και Μυτιληνιὸς στην καταγωγή. Κατά την μετακόμισή μου στην Βαλύρα το 1994, η φωτογραφία αυτὴ είχε εξαφανιστεί μέσα σε πακέτα σημειώσεων καὶι βιβλίων. Παρὰ τις επίμονες κατὰ καιροὺς προσπάθειές μου για τον εντοπισμό της,αδυνατούσα να την βρω.
    Ξαφνικὰ προ ολίγων ημερῶν,κατὰ την εορτὴ των Αγιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριὴλ και Ραφαήλ, βρέθηκε, απὸ εκεἰ που δεν το περίμενα, απροσδόκητα μπροστά μου!!! Τυχαἰο;;; Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει.Εκεῖνο που με ενδιέφερε πάντα ήταν να γίνει γνωστὸ το θαυμαστὸ αυτὸ γεγονὸς στους πάντες.
    Σε πιστοὺς σε ἀπίστους και σε…”ηθοποιοὺς της” αθεΐας.»

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
    Την Κυριακή 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με σκοπό την εκλογή νέας ηγεσίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν σύνεδροι από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψας και συμμετείχαν δια της παρουσίας τους τέως αρχηγοί Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς και πρόεδροι Σωματείων και Ενώσεων διαφόρων κλάδων των εργαζομένων και των συνταξιούχων του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα.
    Παρέστησαν επίσης (ως άτομα) επικροτώντας την κίνηση, στελέχη των διοικητικών συμβουλίων ενώσεων των Σ.Α., αλλά και σύσσωμη η ηγεσία των τριών ενώσεων αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ κλπ), τονίζοντας μεταξύ των άλλων την σημερινή ανάγκη ενωμένης πολιτικής δράσης του κλάδου τους λόγω της συμπεριφοράς της πολιτείας ειδικά έναντι των στρατιωτικών.
    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο ανανεωτικό και ενωτικό πνεύμα ανταποκρίθηκαν και πολλές άλλες πρωτοβουλίες, κινήματα και κόμματα, απευθύνοντας χαιρετισμούς, τονίζοντας την ανάγκη ενότητας όλων των εκτός βουλής υγιών πολιτικών δυνάμεων, με αποκορύφωμα την ταυτόχρονη προσχώρηση στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» και του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (Ε.ΛΑ.Σ)», μέλη του οποίου μάλιστα διεκδίκησαν και θέση στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο (ΑΠΣ) και δυο εξελέγησαν.
ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ANΩTATOY ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
    Για το ΑΠΣ εξελέγησαν με τους αντίστοιχους σταυρούς προτίμησης:
1. Αλικάκος Νικόλαος 191.
2. Χρηστίδης Χρήστος 174.
3. Πανταζής Βασίλειος 143.
4. Εξαρχουλάκου Μαρία 134.
5. Φαραντάτος Αναστάσιος 121.
6. Διαμάντης Θεόδωρος 102.
7. Τσακίρης Γεώργιος 92.
8. Μίγκος Παναγιώτης 90.
9. Φωτεινού Γεωργία 85.
10. Καλαμπαλίκα Κωνσταντία 78.
11. Σμυρλής Στέργιος 74.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.
   1. Ψήφισαν περίπου 500 μέλη, αριθμός μεγάλος σε σχέση με αντίστοιχες ψηφοφορίες άλλων πολύ μεγαλυτέρων κομμάτων.
   2. Ο Πρόεδρος εξελέγη με καθολική μυστική ψηφοφορία και όχι διά βοής, όπως «δημοκρατικά» γίνεται σε άλλα κόμματα.
   3. Στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο (ΑΠΣ) εξελέγησαν 50% προερχόμενοι από τον Στρατό, από 8,33% από Ναυτικό, Αεροπορία και Αστυνομία και 25% από άλλους τομείς . Μεταξύ των εκλεγέντων είναι δικηγόροι, οικονομολόγοι, διπλ. Μηχανικοί, πολιτικοί επιστήμονες κλπ.
   4. 75% είναι άνδρες και 25% γυναίκες, αναλογία ικανοποιητική σε σχέση και με άλλα κόμματα.
    5. Υπήρξε ανανέωση σε σχέση με το απερχόμενο ΑΠΣ κατά 50%, ενώ τα νέα μέλη σε ανάλογα όργανα άλλων γερασμένων ή παραφυάδων κομμάτων είναι συνήθως ελάχιστα.
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΣ.
   Κατά την συνεδρίαση του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας της 30ης Μαΐου υπό την προεδρία του Προέδρου του κόμματος κ. Γερούλη Γεωργίου τοποθετήθηκαν ως Α΄ Αντιπρόεδρος η κα Φωτεινού Γεωργία και ως Ταμίας ο κ. Σμυρλής Στέργιος και εκλέχθηκαν ως Β΄Αντιπρόεδρος ο κ. Χρηστίδης Χρήστος , ως Γενική Γραμματέας η κ.Εξαρχουλάκου Μαρία και ως πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας η κ. Καλαμπαλίκα Κωσταντία (από την Θεσσαλονίκη).
Το 50% των επιλεγέντων-εκλεγέντων είναι γυναίκες με πολλές ικανότητες και μεγάλη επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική εμπειρία.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
    Η εκλογή του Γεωργίου Γερούλη ως νέου προέδρου του κόμματος και των υπόλοιπων ένδεκα μελών του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου, συνδυαζόμενη με τα ενθαρρυντικά μηνύματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελούν εγγύηση για την συνέχιση της επιτυχούς πορείας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και την είσοδό του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και την ελληνική βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

5."Τα σκάμε" ωραιότατα στον φυλακισμένο Άκη!
ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 2 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
defencenet.gr
    Ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και υπόδικος Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνει ακόμα βουλευτική σύνταξη 1.730 ευρώ, ενώ παράλληλα παίρνει και σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ, ως μηχανικός, καθώς και από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, καθώς έχει επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό από το 1959 έως το 1975.
    Έτσι οι συνολικές αποδοχές του ακόμα και σήμερα, προσεγγίζουν τις 4.000 ευρώ!
    Όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα "Παραπολιτικά", η σύνταξή του από τη μακρά θητεία του στη Βουλή (1974-2007) θα συνεχίσει να καταβάλλεται, εφόσον καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ για την πρόσφατη καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, έχει ασκήσει έφεση.
    Σύμφωνα με τη διαδικασία για τη διακοπή της σύνταξης ή μισθοδοσίας αμετακλήτως καταδικασθέντος προσώπου, θα πρέπει κατ' αρχάς η απόφαση να καθαρογραφεί από τη δικαστική Αρχή και ακολούθως να σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενέργεια που μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες.
    Στη συνέχεια το υπουργείο θα πρέπει να αλληλογραφήσει με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατόπιν να ενημερωθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
    Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, θα χρειάζονταν 1 με 2 χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογιστούν οι εφέσεις, που θα ασκούσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
6.Γέμισε διαδηλωτές όλη η Πορτογαλία
http://gr.news.yahoo.com/
    Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Λισαβόνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Πορτογαλίας εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια.Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Φτάνει", "Έξω η Τρόικα" και "Να παραιτηθεί η κυβέρνηση" οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζει την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Λισαβόνα, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
    "Έξω η τρόικα και η κυβέρνηση" και "σταματήστε αυτήν την πολιτική" φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι αναφερόμενοι στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί στην Πορτογαλία από τους διεθνείς πιστωτές της, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για το δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που της χορήγησαν.
    Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του απολιτικού κινήματος "Que se lixe a troika" και πολλών οργανώσεων πολιτών, τραγούδησαν επίσης το Grandola Vila Morena, τον ύμνο της Επανάστασης των Γαριφάλων που ανέτρεψε τη δικτατορία του Σαλαζάρ το 1974.
    "Δεν ευθύνομαι εγώ για τα λάθη τους. Είναι άδικο να μαθαίνουμε ότι ορισμένοι διατηρούν τα προνόμιά τους ενώ ο λαός πρέπει να σφίγγει το ζωνάρι", διαμαρτυρήθηκε ένας φρουρός ασφαλείας ενώ μια συνταξιούχος εμφανίστηκε πιο δυναμική: "Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Δυστυχώς, νομίζω ότι δεν μας απομένει παρά να επαναστατήσουμε γιατί αυτές οι διαδηλώσεις δεν θα αλλάξουν τίποτα", είπε χαρακτηριστικά.
    Στη διαδήλωση της Λισαβόνας συμμετείχαν και πολλοί εκπρόσωποι των κυριότερων κομμάτων της αριστεράς, όπως και ο γενικός γραμματέας του CGTP, του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας που έχει προκηρύξει γενική απεργία για τις 27 Ιουνίου.

7.Οι Ισπανοί έδειξαν τα οπίσθιά τους στην Τρόικα
http://gr.news.yahoo.com/
    Με κεντρικό σύνθημα "Όλοι ενωμένοι ενάντια στην Τρόικα" πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη και σε πολλές άλλες πόλεις στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά της κρίσης και της λιτότητας.Η κινητοποίηση των Ισπανών οργανώθηκε από την "Παλίρροια των Πολιτών" η οποία καταγγέλλει "τη μεγάλη αποτυχία της πολιτικής της λιτότητας, τις εξώσεις, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις" που επιβάλλουν στη χώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
    "Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε", φώναζαν οι διαδηλωτές που, μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ισπανική πρωτεύουσα.
    "Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε ενάντια στις εντολές της Τρόικας επειδή πιστεύουμε ότι αυτοί κυβερνούν μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο και αγνοούν τη βούληση του λαού. Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη κάνουν αυτό που τους λέει η Τρόικα, με αποτέλεσμα να χρεοκοπεί ο λαός", είπε ένας συνταξιούχος διαδηλωτής.
    Η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας με σκοπό να εξοικονομήσει 150 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως από τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης μέχρι το 2014.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.ΟΥΤΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ!!!
Efenpress: Οι Στρατηγοί είναι ασύγκριτα ποιο χρήσιμοι για τη Πατρίδα, από τον οποιονδήποτε πολιτικό με τα οποιαδήποτε καθήκοντα.Δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται καθημερινά...
Γράφει ο Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ
    Μέχρι τώρα θεωρούσα ότι ο Πρωθυπουργός, ακολουθούσε μια μεθοδευμένη ενσυνείδητη επικοινωνιακή πολιτική «απουσίας» δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγει την κριτική και τη φθορά της «έκθεσης πολυλογίας» τύπου Βενιζέλου – Τσίπρα!!
    Με όσα όμως φέρεται να έχει δηλώσει – σχολιάσει, τελευταία στο ΚΥΣΕΑ και στον Α/ΓΕΕΘΑ νομίζω ότι υπέπεσε σε σοβαρό ολίσθημα, αναντίστοιχο του κύρους και της σοβαρότητας ενός Πρωθυπουργού !! Με την καινοφανή αυτή δήλωση του, πέραν του ότι έπληξε ανεπανόρθωτα το ηγετικό προφίλ του, που με κόπο οικοδόμησαν οι σύμβουλοι του, τι άραγε κατάφερε :
           1. Απαξίωσε τον «Ηγετικό» ρόλο του Αρχιστρατήγου, καθώς τον εμφάνισε, όχι μόνο να μην υπερασπίζεται τους στρατιωτικούς και να μην αξιώνει από την Κυβέρνηση, ΙΣΗ μεταχείριση στις οικονομικές θυσίες, των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ., με αυτές των υπόλοιπων πολιτών, αλλά και να πρωτοστατεί και να υπερβάλλει αυτοβούλως, στην οικονομική τους εξαθλίωση τους!!
          2. Στρατιωτικός Ηγέτης που δε χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης των υφισταμένων του, παύει να είναι Ηγέτης, που θα ηγείται στρατευμάτων προορισμένων (εκ της αποστολής των) να θυσιαστούν για τη προάσπιση της Πατρίδας και …. μετεξελίσσεται σε «κατ’ απονομή» τεχνοκράτη δημόσιο υπάλληλο και ειδικότερα …. σε Υπουργό (μετά της σχετικής ασυλίας των πράξεων του).
         3. Η ηθική απαξίωση του Α/ΓΕΕΘΑ, θα επισφραγιστεί πλέον κατά πανηγυρικό τρόπο, στο ενδεχόμενο «υπουργοποιήσεις» του, οπότε και ο υπερβάλλον ζήλος του για τις περικοπές μισθών – δαπανών στις Ε.Δ., θα φανεί ως μια προσυμφωνημένη συναλλαγή του.
         4. Η δήλωση συσχέτισης «των μισθολογικών κλιμακίων, με τη δομή δυνάμεων», δείχνει παντελώς άσχετο άτομο με το αντικείμενο, το οποίο (άτομο) αν τυγχάνει να είναι και Πρωθυπουργός, τότε είναι άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την ασφάλεια της Χώρας !!! Και δε φτάνει το ολίσθημα του, αλλά κόπτεται κιόλας, διότι τη συμπεριφορά του, δεν την εφάρμοσαν οι άλλοι ηγέτες Χωρών, το στράτευμα των οποίων ….. είναι υπόδειγμα προς μίμηση (τυχαίο !?)
          5. Το μήνυμα που ήθελε ο Πρωθυπουργός να περάσει στην κοινωνία και αν πράγματι το εννοεί, ότι «οι Ηγέτες θα πρέπει να μπαίνουν μπροστά και να δείχνουν το δρόμο με το παράδειγμα τους», τότε ας το εφαρμόσει και ο ΙΔΙΟΣ, ας περικόψει πρώτα αυτός το δικό του μισθό, στα 2.000 ευρώ (δηλαδή 500 περισσότερα του Αρχηγού) και ας διαβαθμίσει έπειτα τους ΠΑΝΤΕΣ ανάλογα, μέχρι τον (μνημονιακό) κατώτατο μισθό. Μόνο τότε θάχει αξία η δήλωση – μήνυμα του Πρωθυπουργού, για επιμερισμό των βαρών και σύμπνοια στις θυσίες σωτηρίας της Πατρίδας. Μόνο τότε αυτό, θα τύχει ενσυνείδητης αποδοχής από το λαό και εφαρμογής από ΟΛΑ τα διοικητικά κλιμάκια της Χώρας.
           6. Άλλως, θα πρέπει, είτε να αιτιολογήσει αν η καθαρίστρια και ο ηλεκτρολόγος της Βουλής παίρνουν διπλάσιες αποδοχές του Α/ΓΕΕΘΑ, διότι αυτό αντικατοπτρίζει η διαβάθμιση της αντίστοιχης προσφοράς τους, είτε να αποδεχθεί την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αδυναμία εφαρμογής, της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των πολιτών του, δηλαδή της ανικανότητας του να ηγείται και να κυβερνά.
            7. Το πλέον σοβαρό όμως ολίσθημα του Πρωθυπουργού (και όσων, τον άκουσαν απαθείς), είναι ότι, η δήλωση του πλήττει κεραία την ομοψυχία και την πειθαρχία του στρατεύματος, δηλαδή τα μόνα χαρακτηριστικά που δεν θά πρεπε νάχει κλονίσει η οικονομική κρίση, σπείρωντας δαιμόνια στις τάξεις των στελεχών των Ε.Δ. (περί προνομιούχας ελίτ – καταφρονημένους υποτελείς κλπ). Τέτοιο πλήγμα, ούτε η πιο επιτυχημένη «ψυχολογική επιχείρηση» δολιοφθοράς των Τούρκων, δεν θα είχε επιτύχει !!
            8. Τέλος, αν όλα αυτά ειπώθηκαν στο πλαίσιο μιας φτηνιάρικης πολιτικής καλάδας ψήφων, της μεγάλης τάξης των μικρο-μεσαίων στελεχών των Ε.Δ. (αναστροφή κλίματος λένε οι ειδικοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού), τότε μάλλον πρόκειται «για βοσκό που κατέβηκε για ψάρεμα με πεταχτάρι», καθώς θα πρέπει να εξηγήσει, όχι μόνο πόσα παίρνει η «ελίτ των ανωτάτων», αλλά και γιατί, αυτοί που καταχτυπιούνται στις θάλασσες ή πετάνε καθημερινά με 5λεπτες ετοιμότητες ή κάθε χρόνο μαζεύουν τα μπαγκάζια της οικογένειας τους και μετακινούνται από βουνοκορφή σε βουνοκορφή της Πατρίδας μας, παίρνουν μόλις 800 και 900 ευρώ !!
    ΝΑΙ εμείς οι στρατιωτικοί πιστεύουμε ότι επιτελούμε «λειτούργημα» (δηλαδή, ότι η προσφορά μας, δεν αποτιμάται λογιστικά) και για αυτό η σιωπή και η συγκατάβαση μας στις θυσίες, πολλές φορές εκλαμβάνεται ως αδυναμία αντίδρασης και ανώδυνη αποδοχή τους. Καλό όμως είναι οι υπαίτιοι, «να μη μιλούν για σκοινί, στο σπίτι του κρεμασμένου» !!

9.Όλοι Στρατηγοί ποζάτοι, στρατιώτες κανένας
    Με αφορμή τα όσα γράφονται σχετικά με την παρουσία πρώην αρχηγών-στρατηγών-ναυάρχων-πτεράρχων σε διάφορες εκδηλώσεις, κομματικές και μη, και τα περί της απόδοσης των σε περίπτωση δημιουργίας κόμματος, με επικεφαλής τους παραπάνω, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
    Θα πρέπει να γνωρίζουν οι Στρατηγοί ότι η πολιτική δεν είναι Λόχος-Τάγμα-Σύνταγμα κλπ. Όσοι δε τους καλούν για να ηγηθούν οιασδήποτε κατάστασης ότι οι στρατηγοί που διετέλεσαν αρχηγοί, Σωματάρχες κλπ αν είχαν να προσφέρουν κάτι θα το είχαν αποδείξει από τις θέσεις που υπηρέτησαν, διαφορετικά δεν θα συνέβαινε να έχουμε άρματα δίχως βλήματα, υποβρύχια δίχως μπαταρίες, αεροσκάφη δίχως ανταλλακτικά, μετοχικά ταμεία χρεωκοπημένα αλλά και τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη δεν θα βρισκόντουσαν στη σημερινή άθλια κατάσταση.
    Απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων και συνεργάσθηκαν με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία σε βάρος των συναδέλφων τους και όχι μόνο, γεγονός το οποίο οι υφιστάμενοί τους το γνωρίζουν πολύ καλά.
    Οι οποιεσδήποτε κινήσεις τους για να αποπροσανατολίσουν τις βάσεις των ΕΔ και ΣΑ και να τους οδηγήσουν με τα τεχνάσματά τους εντός του διεφθαρμένου και ξοφλημένου συστήματος, θα αποτύχουν.
    Γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.
    Το λαϊκό κίνημα που διαμορφώνεται με βάση την πλειοψηφία των αγωνιστών των ΕΔ-ΣΑ και των ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων δεν θα αργήσει να λάβει σάρκα και οστά και θα συμπαρασύρει και θα εξουδετερώσει τις οποιεσδήποτε (φιλότιμες πράγματι) προσπάθειες των προαναφερομένων, των αβανταδόρων και λιβανιστών των καθώς και κάποιων εκ των Προεδρείων των Ενώσεων-Συνδέσμων κλπ οι οποίοι κινούνται προς την κατεύθυνση εκφυλισμού αυτής της παλλαϊκής συστράτευσης και συσπείρωσης λαού και γνησίων αγωνιστών των ΕΔ-ΣΑ οι οποίοι πιστεύουμε και εκφράζουμε το γνωστό «λαός και στρατός ενωμένοι ποτέ νικημένοι».
    Ερχόμαστε και είμαστε πολλοί.
Σπύρος Σταματόπουλος Συνταγματάρχης

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
323 π Χ Ο Μέγας Αλέξανδρος βρισκόμενος στη Βαβυλώνα ασθενεί, ενώ έχει ολοκληρώσει την προπαρασκευή για την εκστρατεία στην Αραβία.
1098 Οι δυνάμεις των Φράγκων της Α΄ Σταυροφορίας του εμπνευστή πάπα Ουρβανού Β΄ (1096-1099) στη σύνοδο του Κλερμόν, μετά από 5μηνη πολιορκία κυριεύουν την Αντιόχεια.
1397 Ο Γιακούμπ πασάς καταλαμβάνει το Άργος και το Λεοντάρι μεταφέροντας τους 30.000 κατοίκους στη Μικρά Ασία.
1824 Οι οπλαρχηγοί Τσόγκας Γεώργιος και Ράγκος Ιωάννης ή Γιαννάκης, νικούν τους Τούρκους στη Σκουληκαριά Άρτης.
1833 Με βασιλικό διάταγμα ιδρύεται το σώμα της Χωροφυλακής με αποστολή την εμπέδωση της τάξεως και της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας.
1853 Γεννιέται ο Βρετανός αρχαιολόγος και αιγυπτιολόγος σερ Ουίλιαμ Μάθιου Φλίντερς Πέτρι, William Matthew Flinders Petrie, ο οποίος ανακάλυψε τους ναούς στη Γκίζα της Αιγύπτου, πέθανε στις 21 Ιουλίου 1942.
1875 Πεθαίνει ο Γάλλος συνθέτης Ζόρζ Μπιζέ κατά κόσμο Αλεξάντερ Σεζάρ Λεοπόλντ, γνωστός για την όπερα «Κάρμεν», η οποία έκανε πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου 1875, γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1838.
1877 Γεννιέται ο Γάλλος ζωγράφος του φοβισμού, χαράκτης και σχεδιαστής Ραούλ Ντιφί, πέθανε το 1953.
1899 Πεθαίνει ο Αυστριακός συνθέτης του έργου «Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης» Γιόχαν Στράους ο νεότερος, ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς του βάλς», γεννήθηκε στη Βιέννη στις 25 Οκτωβρίου 1825. «Το σπίτι μου», «Βιενέζικο αίμα».
1902 Το Διεθνές Κογκρέσο Εργατών Υφαντουργίας, ψηφίζει στη Ζυρίχη την κατάργηση της τμηματικής εργασίας.
1905 Ο αμερικανός πρόεδρος Θιοντόρ Ρούζβελτ [1904-1909] (1858-1919) αποδέχεται να μεσολαβήσει στη ρωσοϊαπωνική σύγκρουση.
1906 Γεννιέται στην Αμερική η διάσημη χορεύτρια και ηθοποιός Ζοζεφίν Μπέϊκερ, πολιτογραφήθηκε Γαλλίδα, έκανε καριέρα στο «καμπαρέ» και μετείχε στην αντίσταση, πέθανε το 1975.
1908 Θεμελιώνεται ο Ιερός ναός του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, η τιμία κάρα επεστράφη από τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στις 26 Σεπτεμβρίου 1964.
1911 Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου και μία από τις συζύγους του Τσάρλι Τσάπλιν, Πολέτ Γκοντάρντ καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Πολίν Μάριον Λιβάϊ, πέθανε στις 23 Απριλίου 1990.
1922 Γεννιέται ο Γάλλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου, Αλέν Ρενέ. «Χιροσίμα αγάπη μου».
1923 Ο Ιταλός φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι εγκρίνει νόμο, που δίνει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, για τις δημοτικές εκλογές.
1924 Πεθαίνει ο Τσέχος γερμανόγλωσσος συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής Φράντς Κάφκα, γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1883 έργα του. «Η Δίκη», «Η Μεταμόρφωση».
1925 Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Τόνι Κέρτις, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μπέρναντ Σβάτς, πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 «Μερικοί το προτιμούν καυτό».
1925 Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση του αερόπλοιου της «Goodyear».
1926 Γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής Άλεν Γκίνσμπεργκ, εκπρόσωπος της γενιάς των μπίτ. «beat generation», πέθανε στις 5 Απριλίου 1997.
1927 Ψηφίζεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδος, γνωστό ως «Δημοκρατικό Σύνταγμα του 1927».
1929 Εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Παύλος Κουντουριώτης (1855-1935).
1931 Ο Μπενίτο Μουσολίνι προβαίνει σε εκκαθαρίσεις των αντιπολιτευομένων αντιπάλων του.
1931 Γεννιέται ο Κουβανός στρατιωτικός Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιντέλ, ανέλαβε προσωρινά την εξουσία στις 31 Ιουλίου 2006.
1935 Στρατεύματα της Αιθιοπίας επιτίθενται εναντίον δύο προωθημένων ιταλικών φυλακίων στη Σομαλία και σκοτώνουν 30 ιθαγενείς.
1935 Το υπερωκεάνειο «Νορμανδία» καταρρίπτει το ρεκόρ ταχύτητας στη διαδρομή Σαουθάμπτον-Νέα Υόρκη, με ταχύτητα 29,7 κόμβους.
1937 Ο δούκας του Ουίνδσορ, πρώην βασιλιάς Εδουάρδος Η΄ της Βρετανίας, παντρεύεται την κοινή θνητή αμερικανίδα Ουόλις Γουόρφιλντ Σίμσον, για την οποία παραιτήθηκε από το θρόνο.
1940 Περισσότερα από 200 αεροσκάφη του ράϊχ, βομβαρδίζουν το Παρίσι, με 1.100 βόμβες.
1941 Οι ναζί καταστρέφουν και προβαίνουν σε θηριωδίες στο χωριό Κάνδανος των Χανίων Κρήτης, ανασκάβουν το χωριό εκ θεμελίων και τοποθετούν την επιγραφή «Εδώ ήτο η Κάνδανος».
1942 Εκτελούνται από τους ναζί 62 πρόκριτοι στο χωριό Γάζι του Ηρακλείου Κρήτης.
1942 Γεννιέται ο Αμερικανός σόουλμαν Κέρτις Μέϊφιλντ, πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου 1999.
1943 Τα γερμανικά στρατεύματα παραπλανημένα από την επιχείρηση «Κιμάς», αποσύρονται από τη Σικελία και ενισχύουν τη Σαρδηνία και τα Βαλκάνια, μετά από τη μπλόφα των συμμάχων.
1946 Αρχίζουν στο Τόκιο οι δίκες Ιαπώνων εγκληματιών του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
1946 Παρουσιάζεται στις πασαρέλες του Παρισιού, το πρώτο «μπικίνι».
1950 Οι Γάλλοι ορειβάτες Μορίς Ερζόγκ, Maurice Herzog και Λουί Λασενάλ, Louis Lachenal πατούν πρώτοι την κορυφή «Αναπούρνα» των Ιμαλαΐων στο κεντρικό Νεπάλ.
1952 Οι Βρετανοί καταλαμβάνουν σοβιετικό ραδιοσταθμό στο Δυτικό Βερολίνο.
1952 Η εθνική αντιπροσωπεία στο Βουκουρέστι εκλέγει τον Γκεόργκι Γκεοργκίου (1901-1965) πρωθυπουργό της χώρας.
1953 Ο ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ, για να διασφαλισθεί η ειρήνη.
1955 Η Γαλλία αναγνωρίζει επίσημα την ανεξαρτησία της Τυνησίας..
1956 Βυθίζεται στον κόλπο της Βεγγάλης Πακιστανικό ατμόπλοιο, με 199 νεκρούς.
1957 Πεθαίνει ο ζωγράφος, αγιογράφος και καθηγητής της ΑΣΚΤ Σπύρος Παπαλουκάς, γεννήθηκε στη Δεσφίνα Παρνασσίδας το 1892.
1960 (νη) Πεθαίνει η χαρακτηριζόμενη ως η «ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου» Ρουμάνα πολιτικός Άννα Πάουκερ, Ana Pauker, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1893.
1961 Εκτίθενται στο μουσείο του Λούβρου έργα του λαϊκού Μυτιληνιού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, γεννήθηκε στη Βαρειά Μυτιλήνης το 1871 και πέθανε στις 26 Μαρτίου 1934.
1961 Συναντώνται στη Βιέννη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι με το Ρώσο ομόλογό του Νικίτα Χρουστσόφ.
1962 Συντρίβεται στο Παρίσι «Boeing-707», με 130 νεκρούς.
1963 Πεθαίνει στα 82του, ο λαοφιλής Πάπας Ιωάννης Κ Γ΄, κατά κόσμο Άντζελο Ρονκάλι, ο οποίος συγκάλεσε τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο και εισηγήθηκε τον εκσυγχρονισμό της Ρωμαϊοκαθολικής εκκλησίας. (1881-1963).
1963 Συντρίβεται στην Ντουάλα του Καμερούν αεροσκάφος «D C-6», με 54 νεκρούς.
1963 Πεθαίνει στη Μόσχα ο Τούρκος ποιητής και δραματουργός Ναζίμ Χικμέτ, Nazim Hikmet, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Nοεμβρίου 1901 κατ’ άλλους στις 15 Ιανουαρίου 1902.
1965 Ο Αμερικανός αστροναύτης ταγματάρχης Έντουαρντ Ουάϊτ, πραγματοποιεί το δεύτερο διαστημικό περίπατο, στο πλαίσιο της αποστολής του διαστημοπλοίου «Gemini-4», είχε προηγηθεί ο Ρώσος Αλεξέϊ Λεόνοφ στις 18 Μαρτίου με το «Βόσκοντ-2».
1966 Άγριο κύμα βανδαλισμών από τους Τούρκους, σημειώνεται στην Ίμβρο και την Τένεδο.
1973 Ο Μπόμπ Μάρλεϊ (1945-1987) κυκλοφορεί ένα από τα κορυφαία άλμπουμ της ρέγκε «Exodus».
1977 Πεθαίνει ο Ιταλός σκηνοθέτης Ρομπέρτο Ροσελίνι, γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906.
1978 Το «βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ», κλέβεται περισσότερο από άλλα βιβλία στις βιβλιοθήκες στην Αγγλία, δημιουργήθηκε από την Ιρλανδική εταιρεία ζυθοποιίας «P L C» το 1955.
1979 Έκρηξη σημειώνεται κάτω από γεωτρύπανο στον κόλπο του Μεξικού και δημιουργεί την πιό επικίνδυνη πετρελαιοκηλίδα στα χρονικά των περιβαλλοντικών καταστροφών.
1979 Σύμφωνα με επιθυμία της Μαρίας Κάλλας (1923-1977), η τέφρα της σκορπίζεται στο Αιγαίο.
1981 Σημειώνεται ταυτόχρονη πυρπόληση των πολυκαταστημάτων «Κλαουδάτου» και «Ατενέ» στην Αθήνα.
1983 Η Αθήνα προειδοποιεί Ανατολή και Δύση, για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς.
1989 Πεθαίνει ο θρησκευτικός ηγέτης και πρωτεργάτης της ισλαμικής επανάστασης του 1979 Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1902.
1989 Τα κινεζικά στρατεύματα αρχίζουν τις εκκαθαρίσεις των φοιτητών που διαδήλωναν στην πλατεία Τιέν αν Μέν στο Πεκίνο.
1992 Πραγματοποιείται στο Ρίο ντε Τζανέϊρο με τη συμμετοχή 185 χωρών, η Παγκόσμια διάσκεψη για την προστασία του περιβάλλοντος.
1996 Τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο δολοφονούν εν ψυχρώ το 19χρονο εθνοφρουρό Στέλιο Παναγή.
1999 Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς (1941-2006) αποδέχεται τους όρους, για τερματισμό του πολέμου, μετά από 11 εβδομάδες αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.
2001 Πεθαίνει ο Αμερικανομεξικανός ηθοποιός Άντονι Κουίν, ο ερμηνευτής του «Ζορμπά», γεννήθηκε στο Μεξικό στις 15 Απριλίου 1915.
2002 Πεθαίνει στα 53της, η γνωστή Θεσσαλονικιά αρχαιολόγος, Έλλη Πελεκανίδου.
2003 Συγκρούονται αμαξοστοιχίες στην Ισπανία, με 35 νεκρούς και 40 τραυματίες.
2004 Ανοίγει την αυλαία το «51ο ράλι Ακρόπολις»
2006 Το Μαυροβούνιο μετά από δημοψήφισμα στις 25 Μαΐου διακηρύσσει την ανεξαρτησία του από τη Σερβία, η οποία το αναγνωρίζει στις 15 Ιουνίου. Το όνομα Μοντενέγκρο εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα παπικό επιστήλιο με ημερομηνία 9/11/1053, ενώ το σλαβικό «Crna Gora= μαύρο βουνό» σε κυριλλική γραφή το 1276 σε έγγραφο του Σέρβου βασιλιά Μιλιουτίν.
2007 Σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ πλήττει τη βορειοδυτική Κίνα με 3 νεκρούς, 290 τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.
2007 Τίθεται σε ισχύ ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας [ΚΟΚ].
2007 Πολωνός σιδηροδρομικός υπάλληλος ξυπνά από κώμα μετά από 19 χρόνια.
2008 Αρχίζει στη Ρώμη η Σύνοδος κορυφής των ηγετών από 50 χώρες επί της εκθέσεως του «FAO» για την παγκόσμια διατροφική κρίση.
2008 Πεθαίνει η ζωγράφος Νίκη Καναγκίνη, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1933.
2010 Αρχίζει τις τριήμερες εργασίες της σε ξενοδοχείο στην Ισπανία η «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ», η οποία ιδρύθηκε το 1954.
2010 Μεγάλη πυρκαϊά σημειώνεται στην πρωτεύουσα Ντάκα του Μπαγκλαντές με 116 νεκρούς, 100 τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.
2012 Συντρίβεται στο Λάγκος της Νιγηρίας αεροσκάφος «Boeing MD38» της «Dana Air» με 153 νεκρούς
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
11.ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΩΝ
Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
Όταν συζητάμε δεν υπάρχει ανώτερος και κατώτερος, ούτε τίτλος, ούτε ηλικία, ούτε όνομα. Τίποτα δεν λογαριάζεται παρά μονάχα η αλήθεια. Και μπροστά σ’αυτήν όλοι είναι ίσοι. Ρομαίν Ρολάν.
Ο σκλάβος δεν ρωτά αν η αλυσίδα του θα είναι από σίδερο ή απο χρυσό! Ελπίζει.
Όταν συγχωρείς δεν αλλάζεις το παρελθόν, αλλά σίγουρα μεταβάλλεις το μέλλον.
Όσο πιο πυκνό είναι το σκοτάδι γύρω μας τόσο πιο λαμπερά βλέπουμε τα αστέρια.
Ο εγωισμός είναι ένδειξη φτωχής καρδιάς και φτωχότερου πνεύματος.
Οι μόνες βέβαιες αρετές είναι εκείνες, που ούτε κάν τις υποπτεύεται κανείς.
Οι αρετές είναι τα πιό ισχυρά όπλα τα οποία πάντα επιβάλλονται.
Όλοι μας αγαπάμε την αλήθεια, αλλά οι περισσότεροι αγαπάμε πιο πολύ το συμφέρον. Λέον Τολστόϊ.
Ο λόγος ενός τίμιου ανθρώπου έχει το κύρος και τη δύναμη ενός όρκου.
Όσοι έχουν αποκτήσει την αρετή, τους μένει σύντροφος μέχρι τα γεράματα και είναι καλύτερη από τον πλούτο και χρησιμότερη από την ευγενική καταγωγή.
Όπου υπάρχει άμιλλα, υπάρχει και νίκη. Αριστοτέλης.
Όπου η αρετή δεν εκτιμάται, εκεί η κακία μιλάει ελεύθερα. Δημόκριτος.
Όπως τα αρώματα γεμίζουν τον αέρα με την καλή πνοή τους, έτσι και η παρουσία του ενάρετου ανθρώπου αρωματίζει όσους βρίσκονται κοντά του. Γρηγόριος Νύσσης.
Όταν δεν μπορούμε να αντέξουμε την αλήθεια, θυμώνουμε με αυτόν που μας τη δείχνει.
Ο ταπεινόφρων δεν πέφτει ποτέ, γιατί από πού να πέσει αφού είναι πιο κάτω από όλους.
Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια. Μένανδρος
Παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου. Σωκράτης.
Πάντα θα με αγαπάς, αντιπροσωπεύω όλες τις αμαρτίες που δεν είχες το θάρρος να κάνεις. Όσκαρ Ουάϊλντ.
Πιστέψτε εκείνους που ψάχνουν την αλήθεια και αμφισβητήστε εκείνους που τη βρήκαν. Αντρέ Γκιντέ.
Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, όχι τόσο σ’αυτούς που μας αγαπούν, όσο σε εκείνους που μας εμπνέουν το υπέροχο αίσθημα της αγάπης.
Στους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν την εικόνα τους σε θολούς καθρέπτες.

1 σχόλιο: