Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1152

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1152
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’ΔΕΚΑΤΡΙΑΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Η CRETA SENSE ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ…ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
3.INVITATION – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
4.Κυνηγητό στους τζαμπατζήδες των λεωφορείων
5.Η αλαζονεία της εξουσίας
6.Προβληματισμός στα κόμματα για το παρόν και το μέλλον των ΕΔ
7.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
9.ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ
10.Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αμερική !
11.ΠΟΙΗΣΗ
12.ΗΠΑ: 18χρονος απόφοιτος λυκείου σκίζει την ομιλία του και λέει το «Πάτερ Ημών»
13.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 1.Η CRETA SENSE ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ…ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Το έστειλε η Κιακιλίδου Μαλαμα
    Μπορεί ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Τετάρτης κατά την επίσκεψη του στην Χαλκιδική να άκουσε “την άλλη πλευρά” του μείζονος θέματος που ταλανίζει την περιοχή και δεν είναι άλλο από την Εξόρυξη χρυσού , το βράδυ πριν την ομιλία του όμως στην Θεσσαλονίκη ο κρητικός επιχειρηματίας Ανδρέας Καραγιάννης του πρόσφερε να πιει… την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων χαρίζοντας του ένα μπουκάλι παραδοσιακής κρητικής Τσικουδιάς Creta Sense που κυκλοφορεί πλέον με την ετικέτα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
2.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 71»
Σας καλεί στην 1η, από μια σειρά εκδηλώσεων, με θέμα :
Εκπαίδευση γονέων
που διοργανώνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00
στην αίθουσα διαλέξεων του πολυχώρου «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Διεύθυνση : Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα (όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου)
Εισηγητές
Λία Μητσέα. Συμβουλευτική ψυχολόγος : Άγχος, αίτια και επιπτώσεις.
Νατάσα Βουλγαροπούλου. Οπτικός – οπτομέτρης : Κίνδυνοι χαμηλής όρασης, παθήσεις.
Θράσος Σγουρόγλου. Ασφαλιστικός σύμβουλος : Ασφάλειες εν μέσω κρίσης.
Συντονιστής Κ. Διαμαντής
Θα ακολουθήσει συζήτηση

3.INVITATION - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
M. Christophe Le Rigoleur, Consul general de France et Directeur de lInstitut
Francais de Thessalonique, M. Ioannis Voskopoulos, Maire de Florina et M.
Dimitrios Gakis, President de lAssociation des Floriniotes de Thessalonique,
vous convient au vernissage de lexposition
Premiere Guerre Mondiale : LArmee francaise a Florina ,
le mardi 11 juin 2013 a 19h30, salle Allatini-Dassault de lInstitut Francais de
Thessalonique (Leoforos Stratou 2A Thessalonique)

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου
Θεσσαλονίκης, κ. Christophe Le Rigoleur,
ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και
ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Γάκης,
σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης
Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα,
την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.30
στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
(Λεωφόρος Στρατού 2A-Θεσσαλονίκη)
SOUS L’EGIDE - ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Κυνηγητό στους τζαμπατζήδες των λεωφορείων
Μόνο από την μπροστά πόρτα η επιβίβαση
 
    Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εισιτηριοδιαφυγή η επιβίβαση των επιβατών στα λεωφορεία θα πραγματοποιείται από την μπροστινή πόρτα.
    Μετά από απόφαση του υπουργείου μεταφορών το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια θα επεκταθεί.
    Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να πωλούνται εισιτήρια και μέσα στα λεωφορεία για τους επιβάτες που δεν έχουν προμηθευτεί νωρίτερα ή για όσους δεν βρήκαν σε κάποιο από τα σημεία πώλησης.
    Ωστόσο τα εισιτήρια που θα δίνει ο οδηγός θα είναι ακριβότερα και η αρχή θα γίνει από τον Ιούλιο. Το εισιτήριο που θα έχει προς πώληση ο οδηγός θα είναι το ενιαίο και μάλιστα στην τιμή του 1,5 ευρώ.
Από τον Ιούλιο θα ισχύσουν τα εξής μέτρα
    Στελέχωση των εκδοτηρίων και των ομάδων ελέγχου κομίστρου με στόχο οι ελεγκτές στα μέσα σταθερής τροχιάς να αυξηθούν από 50 στους 90 και οι εκδότες από 200 στους 260. Επίσης ενισχύεται το προσωπικό ελέγχου της ΟΣΥ με ακόμα 40 άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό των ελεγκτών σε 230 (εθελοντές και μόνιμοι).
    Επιβίβαση επιβατών από την μπροστινή πόρτα. Θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια θα επεκταθεί.
    Επέκταση και αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων.
    Δυνατότητα ανταλλαγής ακυρωμένου εισιτηρίου με εκπτώσεις σε καταστήματα κ.λπ.

5.Η αλαζονεία της εξουσίας
    H ιστορία συμβαίνει γύρω στα 1880-1883.
    Για να αντιστοιχήσετε τα αναφερόμενα σε δολλάρια ποσά με σημερινές αξίες πολλαπλασιάστε επί 20.
    Μία γυναίκα που φορούσε ένα ξεθωριασμένο καρό φουστάνι με το σύζυγό της, ντυμένο με ένα παλιό κοστούμι, κατέβηκαν από το τρένο στη Βοστώνη και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου Harvard. Δεν είχαν ραντεβού.
    Η γραμματέας μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιοι επαρχιώτες δεν είχαν καμία δουλειά στο Harvard.
"Θα θέλαμε να δούμε να δούμε τον πρόεδρο" είπε ο άντρας με χαμηλή φωνή.
"Θα είναι απασχολημένος όλη μέρα" απάντησε η γραμματέας κοφτά.
"Θα περιμένουμε" απήντησε η γυναίκα.
    Για ώρες η γραμματέας τους αγνοούσε, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα απογοητευτούν και θα φύγουν.
    Καθώς όμως είδε ότι δεν έφευγαν, η γραμματέας αποφάσισε να ενοχλήσει τον πρόεδρο, παρόλο που δεν το ήθελε με τίποτα.
"Ίσως αν τους δείτε για ένα λεπτό, να φύγουν" του είπε!
    Εκείνος αναστέναξε με αγανάκτηση και έγνεψε θετικά. Κάποιος τόσο σημαντικός όσο αυτός σίγουρα δεν είχε το χρόνο να δέχεται ανθρώπους ντυμένους με ξεθωριασμένα καρό φουστάνια και φτωχικά κοστούμια. Ο πρόεδρος στράφηκε προς το ζευγάρι με ύφος βλοσυρό και αλαζονικό.
    Η γυναίκα του είπε "Είχαμε έναν γιο που φοίτησε στο Πανεπιστήμιό σας για ένα χρόνο. Το αγαπούσε και ήταν πολύ ευτυχισμένος εδώ. Αλλά δυστυχώς πριν από ένα χρόνο πέθανε απρόσμενα. Ο άντρας μου και εγώ θα θέλαμε να χτίσουμε ένα μνημείο για αυτόν στο χώρο του Πανεπιστημίου."
    Ο πρόεδρος δεν συγκινήθηκε καθόλου. Αντιθέτως εκνευρίστηκε.
"Κυρία μου" απάντησε απότομα, "δεν μπορούμε να στήνουμε αγάλματα για κάθε άνθρωπο που φοίτησε στο Harvard και πέθανε. Αν το κάναμε, τότε αυτό το μέρος θα έμοιαζε με νεκροταφείο."
"Οχι" απάντησε γρήγορα η γυναίκα, "δεν θέλουμε να στήσουμε ένα άγαλμα. Σκεφτήκαμε να δωρήσουμε ένα κτίριο στο Harvard."
    Ο πρόεδρος γύρισε το βλεμμα του. Έριξε μία ματιά στο ξεθωριασμένο καρό φουστάνι και το φτωχικό κοστούμι και ειπε, εντονα: "Ένα κτίριο! Έχετε ιδέα πόσο κοστίζει ένα κτίριο; Έχουμε κτιρια που κοστιζουν, συνολικα, περισσότερα από επτάμισι εκατομμύρια δολάρια εδώ στο Harvard."
    Για μία στιγμή η γυναίκα έμεινε σιωπηρή. Ο πρόεδρος χαμογέλασε ειρωνικα .Ειχε,πλεον,φτασει η ώρα να τους ξεφορτωθεί. Η γυναίκα στράφηκε προς τον άντρα της και είπε ήρεμα:
"Μόνο τόσα χρειάζονται για να φτιάξει κανείς ένα πανεπιστήμιο; Γιατί δεν φτιάχνουμε το δικό μας τότε;"
    Ο σύζυγος έγνεψε θετικά. Το πρόσωπο του προέδρου κιτρίνισε και καταλαβε ότι,μαλλον,ειχε κανει καποια τεραστια γκαφα.Ηταν,όμως,πλεον,αργα.
    Ο κύριος και η κυρία Leland Stanford σηκώθηκαν όρθιοι και βγήκαν έξω. Ταξίδεψαν μέχρι το Palo Alto στην Καλιφόρνια όπου ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο  που φέρει το όνομά τους, το Πανεπιστήμιο Stanford, στη μνήμη ενός γιού τον οποίο το Harvard είχε ξεχάσει. 
    Το Πανεπιστημιο Stanford,ένα από τα καλυτερα των ΗΠΑ,ιδρυθηκε το 1885.Η συνολικη συνεισφορα του ζευγους εφθασε στα 20 εκατομμυρια δολλαρια (πανω από 400 εκατομμυρια σημερινης αξιας}.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Προβληματισμός στα κόμματα για το παρόν και το μέλλον των ΕΔ
Το τρίτο όχι του Φράγκου;
 
    Το τραγικό συμβάν με το Μ113 σε συνάρτηση με τον ανασχηματισμό που δημόσια έχουν ζητήσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναζωπύρωσαν την συζήτηση στα κομματικά στελέχη της συγκυβερνησης, και οχι μονο,  για το μελλον του ΥΠΕΘΑ και κορύφωσαν τον προβληματισμο για τις ΕΔ.
    Στελέχη και των τριών κομμάτων συμφωνούν οτι πρέπει να κάνουν κάτι για την “καθημερινότητα” των Στρατιωτικών ενώ προβληματίζονται ιδιαίτερα απο τα δημόσια “καμπανάκια” που χτυπούν πρώην Αρχηγοί και Αποστρατοι Αξιωματικοί για την κατάσταση των ΕΔ αλλά και την εικόνα που περνάνε στην ελληνική κοινωνία οι δημόσιες αντιπαραθέσεις Στρατιωτικών, αλλά και η αναφορά, κυρίως μεσω διαδικτυου, σε αυστηρα υπηρεσιακα θεματα, που εφτασαν ακόμα και σε δημόσιες εκτιμήσεις Στρατιωτικών για το πόρισμα για το δυστύχημα με το Μ113, και δεν κρύβουν και την δυσφορία τους για τα πυρά (και τις εγκλήσεις…) που δέχεται ο Α/ΓΕΕΘΑ κυρίως απο ε.ε. Στελέχη…
    Στο ΠΑΣΟΚ στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί  γενικότερα στις ΕΔ και εκφράζουν διαφωνίες για τον επικοινωνιακό χειρισμό αρκετών ζητημάτων.
    Στην ΔΗΜΑΡ σε μεγάλο βαθμό ετεροκαθορίζονται γνωρίζοντας τις αποστάσεις που εχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ απο την Στρατιωτική Ηγεσία και εκτιμώντας οτι αν λυθούν 2-3 βασικά ζητήματα θα επανέλθει η ηρεμία.
    Την έκπληξη κάνουν στελέχη της ΝΔ που για διάφορους λόγους ακόμα και αν κατα το παρελθόν είχαν εντελώς διαφορετική άποψη τωρα πιστεύουν οτι ο Φ. Φράγκος μπορεί να βάλει τάξη οπότε πρέπει να βρεθεί όπως εκτιμούν τρόπος να κληθεί και να προσφέρει….
    Πλην όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι πως (ακόμα και αν ο ίδιος δεν πολυμιλάει για αυτό….) στο πρόσφατο παρελθόν ο Στρατηγός Φραγκος έχει αρνηθεί δυο τιμητικές προτάσεις λέγοντας πως δεν θα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το προσωπικό αν επιστρέψει σε κάποια θεση πρίν αποκατασταθεί έστω κάποιο μερος της αξιοπρεπούς διαβίωσης του προσωπικου….
    Και σε αυτή την γραμμή σκοπεύει να παραμείνει ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει στην… Βαγδάτη που λεει ο λογος για να αποφύγει τις πιέσεις….

7.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
 
    Σήμερα, 05 Ιουνίου 2013 και κατά τη διεξαγωγή άσκησης, τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να βρεί τραγικό θάνατο ο Πεζοναύτης οδηγός του οχήματος Ευστάθιος Κρόκος.
    Η έλλειψη ορθής συντήρησης και εκπαίδευσης λόγω των περικοπών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση των Σαμαρά- Βενιζέλου - Κουβέλη, ήταν σίγουρο, όπως είχε καταγγείλει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν, ότι θα είχαν δραματικές επιπτώσεις στις Ε.Δ.
    Το πρώτο θύμα τους δυστυχώς ένας άτυχος νεαρός ο οποίος υπηρετούσε την Πατρίδα του.
    Το να αναζητήσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι της γενοκτονίας που εφαρμόζεται κατά του Ελληνικού Έθνους, είναι μάταιο.
    Η καθημερινή θυσία των συμπατριωτών μας οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στο βάρος των υποχρεώσεων που απορρέουν από την «πολιτική» αυτών οι οποίοι διέλυσαν τη χώρα και η αντιμετώπιση του τραγικού αυτού φαινομένου με πλήρη αδιαφορία από την πιο σκληρή συντεχνία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, τη συντεχνία των υπουργών και βουλευτών, είναι το πλέον τρανό παράδειγμα των σχεδίων τους για το μέλλον μας.
    Η ώρα απόδοσης των ευθυνών όμως πλησιάζει και θα είναι πολύ σκληρή.    Κανείς όποια θέση και να κατέχει δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία.
    Αλλά αυτήν την ώρα τουλάχιστον ας κρυφτούν για λίγο όλοι προκειμένου να θρηνήσουμε μία ακόμη άδικα χαμένη γεμάτη όνειρα ψυχή. Ας αφήσουμε την οικογένεια και τους φίλους του Στάθη να τον αποχαιρετήσουν όπως του αξίζει.
    Καλούμε όμως τους βουλευτές των παρατάξεων που ισχυρίζονται ότι μάχονται κατά της Εθνικής καταστροφής, να υιοθετήσουν την παράγραφο του καταστατικού του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ η οποία αναφέρει, ότι το ήμισυ της αποζημίωσης των βουλευτών θα κατατίθεται σε λογαριασμό με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των Ελλήνων πολιτών που απεβίωσαν χάριν της Πατρίδος ή του κοινωνικού συνόλου.
    Ας μας αποδείξουν ότι το ενδιαφέρον τους για το λαό είναι πραγματικό και ας ξεκινήσουν από αύριο από την οικογένεια του άτυχου νέου.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
    Νικητής σε έναν ξεχωριστό Μαραθώνιο στην Κίνα στέφθηκε ένας Έλληνας δρομέας ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος το Σάββατο.
    Το ξεχωριστό σε αυτόν τον Μαραθώνιο, δεν είναι η απόσταση, η οποία είναι η κλασσική (42.195 μέτρα) αλλά τα  εμπόδια, καθώς ο διαγωνισμός έγινε στο Σινικό Τείχος, με τους αθλητές να καλούνται να ανέβουν περίπου 2.000 σκαλοπάτια.
    Στην πρωτότυπη αυτή διαδρομή, ο Δημήτρης Θεοδωράκος τερμάτισε σε 3 ώρες και 9 λεπτά, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ για τον διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες, ξεκίνησαν από ένα χωριό δύο ώρες έξω από το Πεκίνο και στο 35ο χιλιόμετρο καλούνται να ανέβουν 2.000 σκαλιά, αναφέρουν Τα Νέα.
    Ο Θεοδωρακάκος που μαζί με τους συναθλητές του, Τζόναθαν Γουάιατ και Χόρχε Μαραβίγια κατέκτησαν την πρώτη θέση, βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα και έτρεξε τον αγώνα σε πολύ άνετο ρυθμό αφού δεν υπήρχε έντονος συναγωνισμός. Στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα που γίνεται από το 1999 έλαβαν μέρος πάνω 2.000 δρομείς από όλο τον κόσμο, αναφέρει το runnermagazine.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ


10.Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αμερική !
 Το έστειλε ο Παναγιώτης Ψυχογιός
     Το πορνείο Diamond D's άρχισε την κατασκευή της επέκτασης του κτιρίου του για να αυξήσει την συνεχώς αναπτυσσόμενη πελατεία του. Σε απάντηση η τοπική εκκλησία Βαπτιστών ξεκίνησε μια εκστρατεία για να εμποδίσει την επιχείρηση από το να επεκταθεί, με πρωϊνές, απογευματινές και εσπερινές προσευχές στην εκκλησία τους.
    Οι εργασίες στο πορνείο προχωρούσαν μέχρι μια εβδομάδα πριν από την επαναλειτουργία του, όταν κεραυνός το χτύπησε και το κατέκαψε!
    Μετά από αυτό το γεγονός το εκκλησίασμα των Βαπτιστών ήταν ευτυχές για «τη δύναμη της προσευχής».  
    Μέχρις ότου η ιδιοκτήτρια του πορνείου μήνυσε την εκκλησία, τον ιεροκήρυκα και όλο το εκκλησίασμα με την αιτιολογία ότι η εκκλησία ήταν ηθικός αυτουργός για την κατάρρευση του κτιρίου της και των επιχειρήσεων της, είτε μέσω άμεσης ή έμμεσης Θεία δράσεως.
    Στην ανταπάντησή της στο δικαστήριο η εκκλησία έντονα αρνήθηκε κάθε ευθύνη ή καμία σχέση με την κατάρρευση του κτιρίου.  
    Ο δικαστής βέβαια τραβάει τα μαλλιά του λέγοντας: «Δεν ξέρω πώς θα δικάσω αυτή την υπόθεση: έχουμε ένα πορνείο που η ιδιοκτήτης του σθεναρά πιστεύει στη δύναμη της προσευχής και μια ολόκληρη εκκλησιαστική κοινότητα που θεωρεί ότι όλα αυτά είναι μπούρδες».

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
11.ΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ
Τώρα που φεύγεις, ένοχες σκέψεις      
Που θα μου δίνεις, αυτό που ζητώ       
Δως μου μια ρότα, ίχνη μην κρύψεις   
Πόνος τις νύχτες, τον χρόνο μετρώ. 

Πες μου αλήθεια ,ελπίδα δως μου  
Σε ποιες γαλάζιες θάλασσες θα κολυμπάς 
 Αγάπη σκέρτσα, χάνω το φως μου 
Αστέρια να φέγγουν, όπου και αν πας. 

Τώρα που φεύγεις, που θα σε βρίσκω 
Τραγούδι ο πόνος, αυτό θα ζητάς 
Δώσε το στίγμα, παίρνω το ρίσκο 
Για να βρω λιμάνι γαλήνης χαράς. 
ΣΚΛΗΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όταν κάθομαι να γράψω 
Φώτα μέσα μου ανάβουν 
Μάχες δίνουν να ταιριάσουν 
συναισθήματα με λέξεις  
που ζητούν να δραπετεύσουν. 

Με τα μάτια μου στραμμένα 
Στης ζωής τα μονοπάτια   
Συναισθήματα και λέξεις 
Ανεβαίνουν σκαλοπάτια  
Και αγκαλιάζουν την αλήθεια. 

Σκληρή συνήθεια η αλήθεια 
Αυτή ζει πάντα αιώνια 
Αλήθεια το αστέρι αυτό φεγγίζει 
Και η ζωή μας πάντα γυρίζει 
Και το νερό μας και αυτό δροσίζει 
Πίσω όμως δεν γυρίζει. 
 Λαζ.-Κίμων Μπερβερίδης

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
12.ΗΠΑ: 18χρονος απόφοιτος λυκείου σκίζει την ομιλία του και λέει το «Πάτερ Ημών»
 
Το έστείλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
    Η αποχαιρετιστήρια ομιλία αποφοίτου στη Νότια Καρολίνα συγκέντρωσε ενθουσιώδη χειροκροτήματα όταν εκείνος έσκισε την [προ-εγκεκριμένη] προγραμματισμένη ομιλία του και αντί αυτής είπε την προσευχή του Κυρίου στην αποφοίτηση από το Λύκειό του το Σάββατο.
    Η πράξη ήταν προφανώς μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της σχολικής περιφέρειας Pickens County School District να μην περιλαμβάνεται προσευχή στις τελετές αποφοίτησης, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Christian News. Αξιωματούχοι είπαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αφότου η περιοχή κατακλύσθηκε από καταγγελίες αθεϊστικών ομάδων.
    Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Roy Costner IV της Liberty High School. Έσκισε την ομιλία αποφοίτησής του μπροστά σε όλους και άρχισε να μιλάει για την Χριστιανική ανατροφή του.
    "Εκείνοι τους οποίους έχουμε πρότυπο, έχουν βοηθήσει να διαπλαστούμε και να γίνουμε οι ενήλικες που είμαστε σήμερα", είπε. "Είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δύο γονείς μου με οδήγησαν στον Κύριο σε νεαρή ηλικία".
    "Και νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα καταλάβετε όταν πω ..." έκανε μια παύση. "Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου ..."
    Η αίθουσα άρχισε να κατακλύζεται από χειροκροτήματα και επευφημίες.
    "Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού», συνέχισε. "Ότι Σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. "
    "Ήμουν συγκλονισμένος εκείνες τις στιγμές. Δεν ήξερα τι είδους αντιδράσεις θα επρόκειτο να έχουν. Δεν περίμενα μια ανταπόκριση αυτού του μεγέθους. Ήταν τόσο ενθουσιώδεις οι επευφημίες που δεν μπορούσα να ακούσω τη δική μου φωνή."
    Ο John Eby, εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας Pickens County School District, είπε ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά του κ. Costner.
    "Η απόφαση είναι ότι εμείς δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε τους μαθητές για την έκφραση των θρησκειών τους," είπε ο Christian News. "Είναι απόφοιτος τώρα. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό, ακόμη και αν το θέλαμε".

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
13.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
452 - Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία.
632 – Πεθαίνει Μωάμεθ, προφήτης του Ισλάμ
1042 - Πεθαίνει Αρθακανούτος, βασιλιάς της Δανίας και της Αγγλίας
1376 - Πεθαίνει Εδουάρδος ο μαύρος πρίγκηψ, πρίγκηπας της Αγγλίας
1625 – Γεννήθηκε Τζιοβάνι-Ντομένικο Κασίνι, Ιταλός επιστήμονας
1671 – Γεννήθηκε Τομάζο Αλμπινόνι, Ιταλός συνθέτης
1768 - Πεθαίνει Γιόχαν Γιόαχιμ Βίνκελμαν, Γερμανός λόγιος και αρχαιολόγος
1783 - Στην Ισλανδία, το ηφαίστειο Λάκι «ξυπνά». Η λάβα που βγαίνει από το ηφαίστειο επί 8 μήνες, έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 9.000 ανθρώπων και οδηγεί σε επτά χρόνια λιμού.
1809 - Πεθαίνει Τόμας Πέιν, Άγγλος συγγραφέας
1810 – Γεννήθηκε Ρόμπερτ Σούμαν, Γερμανός συνθέτης
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Ο Δημήτριος Υψηλάντης μέσω Τεργέστης φθάνει στην Ύδρα.
1824 - Στον Καναδά επιδίδεται το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Λόγω έλλειψης χρημάτων στο Δημόσιο Ταμείο Έλληνες στρατιώτες απειλούν με λαφυραγωγία το Ναύπλιο.
1829 - Γεννήθηκε Τζων Έβερετ Μιλαί, Άγγλος ζωγράφος και εικονογράφος
1845 – Πεθαίνει Άντριου Τζάκσον, 7ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1861 - Στο πλαίσιο του Αμερικανικού Εμφύλιου, το Τενεσί αποχωρεί από τις ΗΠΑ.
1866 - Στην Οττάβα, γίνεται η πρώτη συνέλευση του Κοινοβουλίου του Καναδά.
1867 – Γεννήθηκε Φρανκ Λόιντ Ράιτ, Αμερικανός αρχιτέκτονας και εκπαιδευτικός
1876 - Γεννήθηκε Αλέξανδρος Τουφερής, Έλληνας αθλητής
1876 – Πεθαίνει Γεωργία Σάνδη, Γαλλίδα συγγραφέας
1881 - Πεθαίνει Γρηγόριος ΣΤ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1887 - Ο Χέρμαν Χόλεριθ παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον πρώτο υπολογιστή διάτρητου μηχανογραφικού δελτίου.
1895 - Γεννήθηκε Σαντιάγο Μπερναμπέου, Ισπανός ποδοσφαιριστής
1896 - Η πρώτη κλοπή αυτοκινήτου δηλώνεται στο αστυνομικό τμήμα του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.
1903 – Γεννήθηκε Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, Γαλλίδα συγγραφέας
1909 - Βρετανοί εκδότες κατηγορούν τον Μαρκ Τουέιν για λογοκλοπή από τον Σαίξπηρ.
1911 - Σεισμός στο Μεξικό στοιχίζει τη ζωή σε 1.300 άτομα.
1912 - Iδρύεται στο Λος Άντζελες από τον Καρλ Λάεμλε η κινηματογραφική εταιρία Universal Studios.
1914 - Παρά τη συνθήκη ανακωχής οι Αλβανοί επιτίθενται κατά των Βορειοηπειρωτών.
1915 - Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές δυνάμεις παίρνουν υπό τον έλεγχό τους τη γαλλική πόλη Νεβίλ, που είχαν καταλάβει οι Γερμανοί.
1916 – Γεννήθηκε Φράνσις Κρικ, Άγγλος βιολόγος
1916 - Γεννήθηκε Λουίτζι Κομεντσίνι, Ιταλός σκηνοθέτης
1917 - Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα
1919 - Εμφανίζεται η πρώτη φωτογραφία από ευρωπαϊκό αγώνα μπάσκετ στην Arena di Milano.
1921 - Η Χειμάρρα κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Αλβανία.
1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία - Μεγάλη εκστρατεία εναντίον του επαναστατικού στρατού του Μουσταφά Κεμάλ αποφασίζεται στο Κορδελιό Σμύρνης, κατά το πολεμικό συμβούλιο, που συγκροτείται υπό την προεδρία του βασιλέως Κωνσταντίνου και τη συμμετοχή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας.
1921 – Γεννήθηκε Σουχάρτο, Ινδονήσιος στρατιωτικός και πολιτικός
1929 - Ο Λέων Τρότσκι ζητά από τον πρωθυπουργό ΜακΝτόναλντ να γίνει δεκτός στην Αγγλία, τόσο για ιατρική περίθαλψη όσο και για φιλολογική εργασία.
1930 - Ο Έλληνας πρωτοπαλαιστής Τζιμ Λόντος ανακηρύσσεται πρωταθλητής κόσμου.
1932 - Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ.
1939 - Στην Ελλάδα αποφασίζεται η κατάργηση των οκτατάξιων σχολείων και η ίδρυση εξατάξιων γυμνασίων.
1941 - Ενώ μαίνεται ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι Σύμμαχοι εισβάλλουν στη Συρία και τον Λίβανο.
1942 - Στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο το λιμάνι Τομπρούκ της Λιβύης πέφτει στα χέρια των Γερμανών.
1942 – Γεννήθηκε Νίκος Κωνσταντόπουλος, Έλληνας πολιτικός
1949 - Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.
1950 - Ο Τόμας Μπλέιμι γίνεται ο πρώτος στρατιωτικός στην ιστορία της Αυστραλίας, με το βαθμό του Στρατάρχη.
1951 – Γεννήθηκε Μπόνι Τάιλερ, Ουαλή τραγουδίστρια
1952 - Πόλεμος της Κορέας: Αναχωρούν για την Κορέα 400 Έλληνες στρατιώτες.
1953 - Γεννήθηκε Ίβο Σάναντερ, Κροάτης πολιτικός
1954 - Γεννήθηκε Μάριος Τόκας, Κύπριος συνθέτης
1955 - Κύπρος - Οι Τούρκοι σφάζουν στη Λάρνακα του Κ. Γεωργίου και Κυρ. Κατώλη.
1955 – Γεννήθηκε Τιμ Μπέρνερς Λι, Άγγλος επιστήμονας υπολογιστών και μηχανικός, εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού
1959 - Βαθιά ρήξη επανέρχεται στις γαλλοαμερικανικές σχέσεις, όταν ο Σαρλ Ντε Γκωλ αρνείται την εγκατάσταση βάσεων εκτόξευσης πυραύλων και την αποθήκευση πυρηνικών όπλων από τις αμερικανικές μονάδες, που ήταν εγκατεστημένες στη Γαλλία.
1961 – Γεννήθηκε Καίτη Γαρμπή, Ελληνίδα τραγουδίστρια
1967 - Το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο USS Liberty δέχεται από λάθος επίθεση από το Ισραήλ.
1968 - Συλλαμβάνεται ο Τζέιμς Ερλ Ρέι, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
1969 - Ο κιθαρίστας Μπράιαν Τζόουνς αποχωρεί από τους Rolling Stones και τον αντικαθιστά ο Μικ Τέιλορ.
1970 - Στην Αργεντινή ο Πρόεδρος Χουάν Κάρλος Ονγκάνια ανατρέπεται με στρατιωτικό πραξικόπημα.
1970 - Γεννήθηκε Γκάμπριελ Γκίφορντς, Αμερικανίδα πολιτικός
1973 – Πεθαίνει Μάρκος Αυγέρης, Έλληνας συγγραφέας και κριτικός
1978 – Γεννήθηκε Μαρία Μενούνος, Αμερικανίδα δημοσιογράφος και ηθοποιός
1981 - Οι Σοβιετικοί προειδοποιούν τους Πολωνούς να σκληρύνουν τη στάση τους κατά των «αντεπαναστατών».
1983 - Γεννήθηκε Παντελής Καπετάνος, Έλληνας ποδοσφαιριστής
1984 - Γεννήθηκε Χαβιέρ Μασκεράνο, Αργεντινός ποδοσφαιριστής
1987 - Πεθαίνει Αλέξανδρος Ιόλας, Έλληνας συλλέκτης έργων τέχνης
1990 - Ξεκινά στην Ιταλία το 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
1991 - Το πανευρωπαϊκό βραβείο Λεονάρντο ντα Βίντσι απονέμεται στον Έλληνα βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο.
1992 - Στο Αζερμπαϊτζάν οι εθνικιστές του Λαϊκού Μετώπου κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές.
1993 - Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Γερμανία σκοτώνεται ο 28χρονος Κροάτης καλαθοσφαιριστής Ντράζεν Πέτροβις.
1993 - Στη Γαλλία, ο Ρενέ Μπουκέ, 82 ετών, αστυνομικός διοικητής της κυβέρνησης του Βισύ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δολοφονείται έξω από το σπίτι του στο Παρίσι.
1994 - Στην Ιταλία, ο νεοφασίστας Τζιανφράνκο Φίνι δηλώνει ότι ο δικτάτορας Μουσολίνι δεν υπήρξε εγκληματίας, απλώς έκανε τραγικά σφάλματα.
1995 - Η απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα, αν η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, προκαλεί την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
1995 - Στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Φράνιο Κούτσμαν διορίζει νέο πρωθυπουργό τον Γεβγκέν Μαρτσούκ.
1996 - Αυλαία για το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro '96) στην Αγγλία, με τον αγώνα Αγγλίας - Ελβετίας (1-1) στο Γουέμπλεϊ με γκολ των Σίρερ (Shearer) και Τουρκγιλμάζ (Τurkyilmaz).
1996 - Η Κίνα προβαίνει σε υπόγεια, ειρηνική, πυρηνική δοκιμή στο Λοπ Νορ.
1996 - Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τον Παναθηναϊκό και μετακομίζει στο ΝΒΑ.
1998 - Ο Τσάρλτον Ίστον αναλαμβάνει την προεδρία της Αμερικανικής Ένωσης Οπλοχρηστών.
2000 - Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας.
2009 - Πεθαίνει Ομάρ Μπόνγκο, πρόεδρος της Γκαμπόν
2010 - Πεθαίνει Ανδρέας Βουτσινάς, Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου