Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1162

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1162
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΝΙΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Η κρίση αδειάζει γειτονιές της Θεσσαλονίκης
2.ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ έκλεισαν την ΕΡΤ, ο λαός έκανε lock-out και ο… Τσι Γκεβάρα πάει Σύνταγμα
4.Kέλλυ Σακάκου: Για σένα απολυμένε του ιδιωτικού τομέα, ούτε συναυλίες ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες...
5.Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ ! Οι εκπομπές που προτείνουν στο twitter – Ρεσιτάλ χιούμορ
6.ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ
7.Αντιμετώπιση της Επιχειρούμενης Προπαγάνδας και Ζύμωσης (Αγκιτάτσιας)
8.Πάτρα: Αστυνομικός υπεξαίρεσε 400 χιλιάδες ευρώ
9. ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Η κρίση αδειάζει γειτονιές της Θεσσαλονίκης
agelioforos.gr
    Τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της επιβολής νέων φόρων, φέρνει η μετανάστευση στο εξωτερικό αλλά και οι... μετακινήσεις μεγάλου μέρους του πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο.    Ολόκληρες γειτονιές στη Θεσσαλονίκη αδειάζουν, διαμερίσματα αλλά και οικοδομές κατεβάζουν ρολά, ενώ αυξάνεται με τρομακτικούς ρυθμούς ο αριθμός των προσφερόμενων για πώληση ή ενοικίαση ακινήτων. Και όπως είναι φυσικό, με τη ζήτηση να βρίσκεται στο ναδίρ η εξέλιξη των τιμών είναι αρνητική για τους ιδιοκτήτες η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς πολλά από τα ακίνητα που έχουν βάλει «πωλητήριο» ή «ενοικιαστήριο» έχουν αποκτηθεί με στεγαστικά δάνεια.
    Καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τη Θεσσαλονίκη για να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό ή επιστρέφουν στα χωριά τους ή σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου, σύμφωνα με στοιχεία κτηματομεσιτικών γραφείων, οι τιμές είναι ελκυστικές και μειωμένες σε ποσοστό από 25%-70% (ανάλογα με το νομό, τον κανόνα προσφοράς – ζήτησης αλλά και την κατάσταση του ακινήτου) σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα.
    Τόσο η «εσωτερική» όσο και η μετανάστευση στο εξωτερικό αναμένεται να πάρει ευρύτερες διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Αυτό «λένε» τα μηνύματα που λαμβάνουν οι μεσίτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιοχές του νομού και προβλέπουν πως το φαινόμενο της μετανάστευσης θα αλλάξει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων. Ηδη, όπως λένε εκπρόσωποί τους στον «ΑτΚ», ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων αλλά και μεταναστών (οι οποίοι ήταν «αιμοδότες» της κτηματαγοράς κατά τη «χρυσή εποχή» της) έχουν εγκαταλείψει το πολεοδομικό συγκρότημα αλλά και προάστια της Θεσσαλονίκης. Πουλάνε τα ακίνητά τους ή τα ξενοικιάζουν και στρέφονται στην αγορά ή μίσθωση σπιτιών σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας ή ανακαινίζουν (αν έχουν) το πατρικό τους σπίτι, εφόσον βέβαια αποφασίσουν να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.
Απ' τα ψηλά στα χαμηλά...

   
Ενα άλλο φαινόμενο που καταγράφεται εντονότερα τελευταία από τους ανθρώπους της κτηματαγοράς είναι η μετακίνηση οικογενειών εντός της Θεσσαλονίκης, από ακριβές περιοχές των προαστίων ή της ανατολικής πλευράς της πόλης σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Αρκετοί μετακινούνται από τα προάστια προς το πολεοδομικό συγκρότημα αφού πλέον με τους μειωμένους μισθούς και την ανεργία δεν μπορούν αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα που δημιούργησε η εγκατάστασή τους εκτός πόλης.
    Ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει τη συντήρηση διπλού ή τριπλού ΙΧ, το κόστος μετακίνησης των παιδιών και κυρίως τις υψηλές δαπάνες για τη θέρμανση αλλά και για τα «χαράτσια», που είναι ιδιαίτερα τσουχτερά για τις μεγάλου εμβαδού μεζονέτες, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης», λέει ο Κώστας Γεωργάκος, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ότι ο «ιός» της εγκατάλειψης έχει χτυπήσει Πανόραμα, Ρετζίκι και Καρδία και κυρίως τα σπίτια μεγάλου εμβαδού. Οι ένοικοί τους προφανώς δε θέλουν να ξαναζήσουν το χειμώνα με τζάκι και… κουβερτούλα, όπως έκαναν πέρσι.

Πιο κοντά... οι οικογένειες
   
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, αδειάζουν επίσης πολλές γειτονιές οι οποίες βασίζονταν είτε σε μετανάστες είτε σε παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ενωση, οι οποίοι παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Κλείνουν τα σπίτια τους είτε τα νοικιάζουν είτε τα αφήνουν στα «χέρια» της τράπεζας, δηλώνοντας αδυναμία αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων με τα οποία αποκτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια».
    Αρκετοί πάλι, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, εγκαταλείπουν την πόλη και επιστρέφουν στα χωριά τους, ενώ η κρίση… ξαναενώνει τις οικογένειες, καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις νέων –κι όχι μόνο- ζευγαριών που αποφασίζουν να ξαναζήσουν στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους, το εισόδημα των οποίων –η έστω και πενιχρή σύνταξη- είναι πλέον το μόνο… σίγουρο που μπαίνει κάθε μήνα στο σπίτι.

Εξοχικό για πάντα
   
Μια άλλη πτυχή, την οποία καταγράφει ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Γρηγόρης Λιάντας, αφορά περιπτώσεις γονέων συνταξιούχων, οι οποίοι επιστρέφουν στα χωριά τους ή μετατρέπουν την εξοχική κατοικία σε μόνιμη και αφήνουν το παλιό, μικρό αλλά ιδιόκτητο σπίτι στην πόλη για τα παιδιά τους.  Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι πελάτες των μεσιτικών γραφείων οι οποίοι ακυρώνουν το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει για εύρεση ακινήτου προς ενοικίαση για τα παιδιά τους που πρόκειται σύντομα να παντρευτούν, ενώ ο κ. Λιάντας διαπιστώνει και ένα εσωτερικό «ρεύμα» μετακίνησης από την Καλαμαριά σε πιο φτηνά διαμερίσματα της δυτικής Θεσσαλονίκης.
     Επίσης, βλέπει να αδειάζουν –λόγω μετανάστευσης εσωτερικής ή στο εξωτερικό- ακίνητα στο Πανόραμα, τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι, την Περαία και τη Θέρμη, αλλά και τις δυτικές συνοικίες, ενώ δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικιάσεις, παρότι τα ενοίκια έχουν πέσει σε ποσοστό πάνω από 40% και 50%.

Κενό στην αγορά
   
Προβληματισμό μεταξύ των μεσιτών και των εργολάβων προκαλεί το γεγονός ότι η πόλη εγκαταλείπεται από άτομα ηλικίας 25 έως 40 ετών, στα οποία στηριζόταν η κτηματαγορά. «Είναι άτομα που θα παντρεύονταν, θα έκαναν παιδιά και θα αγόραζαν ή θα νοίκιαζαν σπίτια για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες των ίδιων και στη συνέχεια των παιδιών τους. Η μετανάστευσή τους στο εξωτερικό δημιουργεί ένα κενό στην κτηματαγορά.
     Αποκόπτεται ένας κρίκος που θα την τροφοδοτούσε για πολλά χρόνια», λέει ο κ. Γεωργάκος προσθέτοντας πως η μετανάστευση είναι ακόμη ένα βαρίδιο στην κτηματαγορά που βλέπει τις τιμές να κατρακυλούν.
    Ακόμη και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι πέρσι οι τιμές των διαμερισμάτων υποχώρησαν κατά 11,7% έναντι 5,5% το 2011, 4,7% το 2010 και 3,7% το 2009.
    Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, από την αρχή της τρέχουσας κρίσης (γ’ τρίµηνο του 2008) έως το δ’ τρίµηνο του 2012 η συνολική υποχώρηση των τιµών των διαµερισµάτων έφτασε σε ονοµαστικούς όρους το 27,9%.  
    Η µείωση αυτή ήταν µεγαλύτερη για τα «παλαιά» διαµερίσµατα (ηλικίας άνω των 5 ετών: -30,1%) από ό,τι για τα «νέα» (ηλικίας έως 5 ετών: -24,5%), καθώς και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (-34,7%) έναντι της Αθήνας (-27,9%).  
    Βέβαια, στην πραγματικότητα οι μειώσεις των τιμών είναι ακόμη πιο μεγάλες, αλλά παραμένουν... θεωρητικές, αφού αγοραπωλησίες δε γίνονται.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ έκλεισαν την ΕΡΤ, ο λαός έκανε lock-out και ο… Τσι Γκεβάρα πάει Σύνταγμα
Σοφία Βούλτεψη
    Τα μάτια τους είναι κατακόκκινα από το κλάμα.
    Το βλέμμα τους θολό από τα (κροκοδείλια) δάκρυα.
    Ο πόνος τους για τους συναδέλφους της ΕΡΤ αβάσταχτος.
    Στέκονται συνέχεια στο πλευρό τους.
    Βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο ραδιομέγαρο.

    Ακόμη κι’ όταν δεν βρίσκονται εκεί (αποφασίζοντας τις απεργίες… τηλεφωνικά), μπορεί το σώμα τους να απουσιάζει, αλλά το πνεύμα και η ψυχή τους βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους της ΕΡΤ.
    Για χάρη τους ματαίωσαν (με ένα φονικό sms, που προέτρεπε τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να μην παρευρεθούν, αλλά να σπεύσουν στην ΕΡΤ) μια κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων, που συνηθίζουμε να διαφημίζουμε ως το «μοναδικό μας στήριγμα».
    Αποδεικνύεται έτσι πως υποκριτικό ήταν και το πρόσφατο ενδιαφέρον τους για το Ταμείο, όταν εισέβαλαν στη Βουλή παριστάνοντας τους Τσε Γκεβάρα (μια και τον ανέφερα τον αείμνηστο, σημειώνω πως η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Τσίπρα απόψε στο Σύνταγμα, είναι στα χρώματα του Τσε, οπότε τι Τσε Γκεβάρα, τι… Τσι Γκεβάρα).
    Είναι τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που απορεί κανείς πώς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν τους έχουν ακόμη πετάξει έξω – εκτός και αν έχουν προσβληθεί από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης και ερωτεύτηκαν τον απαγωγέα τους.
    Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, την ΕΡΤ δεν την έκλεισαν ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι εργαζόμενοί της.
Την έκλεισαν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, των οποίων τα Δ.Σ., καταληφθέντα από απεργιακό αμόκ, κατάφεραν να κλείσουν καμιά δεκαριά ακόμη μέσα ενημέρωσης – τα οποία πήγαν… άκλαυτα!    ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ περνούν τον καιρό τους οργανώνοντας απεργίες.
    Που είναι η εύκολη λύση: Βγάζεις έναν φετφά και… ό,τι βρέξει ας κατεβάσει!
    Πού να κάθεσαι τώρα να διαπραγματεύεσαι, να κάνεις δύο βήματα μπρος και ένα πίσω, για να κουραζόμαστε είμαστε τώρα;
    Καλύτερα να αφήσουμε τα δύσκολα για τους κανονικούς συνδικαλιστές.
    Αυτό που βέβαια κατεβάζει η απεργιακή βροχή, είναι λουκέτα.
    Υπάρχει μία περίπτωση εργοδότη, ο οποίος αποδεδειγμένα είχε σοβαρό πρόβλημα και βρισκόταν στο εξωτερικό, τους δήλωσε στο τηλέφωνο ότι επιστρέφει Σάββατο για να συζητήσουν, αλλά οι φοβεροί αυτοί συνδικαλιστές αποφάσισαν παρ’ όλα αυτά, να κρατήσουν την εφημερίδα του κλειστή για μια ακόμη εβδομάδα.
    Όταν αυτός επέστρεψε, απλώς ξεκίνησε τις απολύσεις – μέσα στην απόλυτη σιωπή και χωρίς να κλάψει κανείς.
«Απεργία!», τους ακούς να λένε, σα να ηδονίζονται.
«Πού είναι ο πρόεδρος;», ρωτάς τον έναν πρόεδρο για τον άλλον.
«Στην Ένωση, οργανώνει απεργία», σου απαντά λες και έχει πάει για καφέ.
    Το αποτέλεσμα, αναμενόμενο:
    Κλειστά μέσα ενημέρωσης (επειδή κάποιοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαπραγματευτούν) ακύρωση των λιγοστών διαφημιστικών πακέτων μέσα στην κρίση και βέβαιη χρεοκοπία.
    Τους έστειλαν στον καιάδα της ανεργίας
    Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα μέσα χάνουν μεροκάματα,  και τελικά οι επιχειρήσεις κηρύσσουν lock-out – οπότε οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν ούτε αποζημιώσεις, ούτε δεδουλευμένα, όπως συνέβη με τους χίλιους της «Ελευθεροτυπίας» και αυτούς του Alter, του Flash και άλλων των οποίων ουκ έστι αριθμός.
    Μετά από αναρίθμητες απεργίες στην ΕΡΤ το 2012 (για 42 μέρες απεργίας μόνο στους τελευταίους δύο μήνες του χρόνου μίλησε κοκορευόμενος ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ εμφανιζόμενος στην εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα στο ΖΟΟΜ), μετά από καμιά εξηνταριά απεργίες, στάσεις εργασίας και άλλες μαγκιές μέσα στο 2013 (και βρισκόμαστε ακόμη στον Ιούνιο), η κυβέρνηση, στο όνομα του ελληνικού λαού που είναι στην προκειμένη περίπτωση ο εργοδότης, κήρυξε lock-out.
    (Σημειώστε εδώ ότι σε όλα τα άλλα μέσα το πρόβλημα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ στην ΕΡΤ μιλούν για υπερωρίες και για «τακτοποίηση» όλων όσων σε κάποια στιγμή έτυχε να περάσουν έξω από το Ραδιομέγαρο).
    Τι δεν καταλαβαίνετε, κύριοι Βενιζέλε και Κουβέλη;
    Και το κυριότερο: Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί που πληρώνουν; – αδύνατον να διανοηθώ πως είναι όλοι φοροφυγάδες!
    Και πώς θα γίνει «αναδιάρθρωση εν λειτουργία», όταν μόλις πας να αλλάξεις κάτι κηρύσσεται απεργία;
    Γιατί δεν έγινε αναδιάρθρωση εν λειτουργία του Alter;
    Μα επειδή αναδιάρθρωση στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
    Και τι θα γίνει αν δεν κυκλοφορήσει η Espresso;
    Απόδειξη ότι την ΕΡΤ την έκλεισε η ΕΣΗΕΑ, είναι και το γεγονός ότι το περασμένο Σάββατο, πάλι στην εκπομπή του Χαρδαβέλα, εμφανίστηκε μέλος (εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια) του Δ.Σ. και προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους φιμώνουν και εμποδίζουν την ενημέρωση, ρώτησε:
«Και τι θα γίνει δηλαδή αν δεν κυκλοφορήσει η Espresso;»!
    Θέλοντας να υπονοήσει πως είναι μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα, που δεν αξίζει καν να κυκλοφορεί, διότι δεν είναι του επιπέδου των Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ.
    Το γεγονός ότι στην εφημερίδα αυτή εργάζονται άνθρωποι, λαμβάνουν τους μισθούς τους και ζουν τις οικογένειές τους, ούτε που τους περνά από το μυαλό!
    Οι κάλπες θα φέρουν την ενημέρωση;
    Μ’ αυτά και μ’ αυτά, εδώ και μερικές μέρες συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες – τελικά αυτή την ΕΡΤ θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.
    Φυσικά, αν κηρυχτούν εκλογές, θα ανοίξουν τα μικρόφωνα, θα σταματήσει το καθεστώς της φίμωσης, θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.
    Και τότε, θα ακούγονται όλες οι απόψεις από όλα τα μέσα – και όχι μόνο από αυτά που, με εντολή των συνδικαλιστών, μεταδίδουν μόνο εκπομπές σχετικές με την ΕΡΤ.
    Οπότε, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, όταν ο λαός πληροφορηθεί την αλήθεια και πάψουν κάποιοι να εκμεταλλεύονται τον συναισθηματισμό του.
    Θα καταλάβει τότε ο λαός πως η περίφημη EBU και ο Μάρτιν Σουλτς και όλες οι εφημερίδες των διαπλεκομένων της Ευρώπης δεν πρόκειται να του δώσουν ψωμί να φάει, ούτε θα έλθουν να πληρώσουν τους φόρους του – τους οποίους συνεχίζουν να καταβάλλουν και στη διάρκεια του απεργιακού παραληρήματος.
    Και το κυριότερο: Όλοι εκείνοι οι πολίτες που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και επομένως παραμένουν στο σκοτάδι, βλέποντας μόνο εικόνες εξέγερσης, θα ενημερωθούν, θα κρίνουν και θα αποφασίσουν.
    Πιστέψτε με, είναι πολλοί και ψηφίζουν όλοι!
    Θα σταματήσει έτσι και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων, που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, όπως συνέβη με τις
διαγραφές από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ συναδέλφων του Σκάι, που ανακοινώθηκαν ακριβώς τώρα προς παραδειγματισμόν!    Θα σταματήσει και η πολιτική εκμετάλλευση, με τα σωματεία να δίνουν άδεια για κάλυψη συγκεκριμένων γεγονότων – και οπωσδήποτε των ομιλιών του Τσίπρα στη Βουλή.
    Μετά, η εντολή είναι «τα μολύβια κάτω», αν και στη Βουλή συνεχίζουμε να μιλάμε για την ΕΡΤ – κάτι που δεν βλέπω να ενοχλεί ούτε το ΚΚΕ, του οποίου με τον τρόπο αυτό επίσης δεν ακούγονται οι απόψεις.
    Αυτή είναι η αλήθεια – είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ εμφανίζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) στην πρόθεση της κυβέρνησης να άρει την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην πλήρη εξαθλίωση, στην απόλυτη καταστροφή ή ακόμα και στην αυτοκτονία.
    Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ: «Οι τράπεζες αφέθηκαν επί σειρά δεκαετιών να καταρτίζουν μόνες τους, κατά τρόπο απολύτως αν(εξ)έλεγκτο, τις δανειακές συμβάσεις με τους πολίτες, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη ή την άγνοια των τελευταίων και χρησιμοποιώντας “ψιλά γράμματα” προς το σκοπό της υπερχρέωσής τους».
    Όπως επισημαίνεται στην  ανακοίνωση του ΔΣΑ: «Οι εγκάθετοι των τραπεζών στην κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι καταδικάζοντας τους πολίτες στην έσχατη ένδεια, αφενός δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής εξέγερσης –από την οποία δεν θα γλιτώσουν ούτε οι ίδιοι ούτε τα συμφέροντα που εκπροσωπούν– και αφετέρου ενθαρρύνουν την άνοδο των άκρων του πολιτικού συστήματος, ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τον συνταγματικό μας πολιτισμό. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μέσω της ανακοίνωσής του καλεί όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να αντιταχθούν από κοινού –με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο– στα εν λόγω σχέδια της πολιτικής εξουσίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Kέλλυ Σακάκου: Για σένα απολυμένε του ιδιωτικού τομέα, ούτε συναυλίες ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες...
Yahoo! Ειδήσεις
    Θρυλική μορφή της δημόσιας τηλεόρασης, η Κέλλυ Σακάκου πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ, με μια αναφορά στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που δεν χαίρουν αντίστοιχης συμπαράστασης με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Γράφει χαρακτηριστικά η Κέλλυ Σακάκου στο facebook:
«Εσένα άνεργε απολυμένε του Ιδιωτικού Τομέα σκέφτομαι αυτές τις ώρες! Σε κάλεσε ο εργοδότης σου μια μέρα και σου ανακοίνωσε την απόλυσή σου!... Έφυγες απελπισμένος, μια ζωή συντρίμμια σκέφθηκες, τι θα γίνουν τα παιδιά μου, η γυναίκα μου, οι άνθρωποι που στηρίζονται σε μένα, η δικιά μου η ζωή!.. Πήγες σπίτι και ίσως βρήκες έναν ώμο ν' ακουμπήσεις.. Αλλά μέχρι εκεί! Ούτε συναυλίες για χάρη σου, ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες, ούτε κόμματα, ούτε υστερίες, ούτε τσαμπουκάδες...»
Νωρίτερα είχε γράψει:
«Είναι τουλάχιστον γελοίο! Βουλευτές νυν και πρώην, πολιτευτές και κάθε λογής υπεύθυνοι για τα προβλήματα της ΕΡΤ, προσέρχονται στο προαύλιο με κροκοδείλια δάκρυα για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που οι ίδιοι την κατάντησαν κομματική! Πρός άγραν ψήφων, βεβαίως βεβαίως!.. Μερικοί μάλιστα χρηματίσαντες και υφυπουργοί για δύο μήνες, άλλαξαν τα πατώματα του γραφείου τους πάραυτα -για να πατούν καλύτερα-... ξοδεύοντας από τα λεφτά μας αρκετές χιλιάδες ευρώ!! Τι υποκρισία και αηδία!... (Τώρα κλαις, γιατί κλαις συ δεν ήσουν που γέλαγες χτες); Και από μέσα σου γελάς ακόμα!»

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
5.Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ ! Οι εκπομπές που προτείνουν στο twitter – Ρεσιτάλ χιούμορ
euro2day.gr
    Δεκάδες ευφάνταστους τίτλους εκπομπών για το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ που ήδη εκπέμπει σήμα από δυο κανάλια, προτείνουν οι Ελληνες χρήστες του twitter, προκαλώντας άφθονο γέλιο.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δημιουργηθεί και ειδικό hashtag για το θέμα, με τίτλο #ekpompes_NERIT. Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά tweets.
Από τη θέση του ακροδεξιού, εκπομπή για οδηγούς.
Κάθε Κυριακή ζωντανά η λειτουργιά απο τη μονή Βατοπεδίου , με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο .
Εισαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο;" - παρουσίαση Γιώργος Παπανδρέου.
Ναζί κανεις ή να μην ζει?.
Σαν Τζήμερα .
Πολύ σκληρός για να σηκωθεί - Με τον Προκόπη Παυλόπουλο .
Ο Αγών Μου, αθλητική εκπομπή.
Εντιμοι στρατηγοί και ταχματάρχες - Πρώτη εκπομπή αφιέρωμα Ντερτιλής. Παρουσιάζει ο Τάσος Τέλογλου.
Κυριακή στην Αμυγδαλέζα .
Το μινόρε της Χρυσής Αυγής.
Ψιλό γαζί, νεοναζί (εκπομπή οικοκυρικών με τον Κασιδιάρη)  .
Καμιά Ντροπή, με τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Στην κουζίνα με τον Πάγκαλο.
Συγγρού 5-0.
Το Καλαματιανό και η σχέση του με την Αρχαία Ελλάδα.
Μουσική από την Ορχήστρα των Χρημάτων του Κωστή Χατζηδάκη.
Κονσέρτο για πολυβόλα-Η εκπομπή πoυ εμψυχώνει τις ένοπλές μας δυνάμεις στον πόλεμο υπέρ των αλύτρωτων πατρίδων - Με την Ευ Μανωλίδου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
6.ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ
Δεν μου τα λες καλά  
Άλλα  λες κάθε φορά  
Θα με τρελάνεις δηλαδή 
Μόνο στο ψέμα προσιτή.

Δεν μου τα λες καλά  
Άλλα μου λες στην καθισιά  
Πίστευα ήταν αληθινά 
Ζητούσες άλλη αγκαλιά.

Τι να την κάνω την ζωή,
ψεύτικο λόγο είχες δώσει 
Ότι θα ζήσουμε μαζί,
τον έρωτά μας θάχες σώσει.

Τι να πιστέψω τώρα πια 
Ήσουν ψεύτρα αμαρτωλή 
Ζητούσες άλλη συντροφιά 
Μες σε παλάτια και χλιδή. 
   Λαζ. –Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Αντιμετώπιση της Επιχειρούμενης Προπαγάνδας και Ζύμωσης (Αγκιτάτσιας)
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υπ. Αρ. 05/17 Ιουν 2013
Αντιμετώπιση της Επιχειρούμενης Προπαγάνδας και Ζύμωσης (Αγκιτάτσιας)
    Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος μεσολάβησε ώστε ο Πρωθυπουργός να συναντήσει τις «θεσμικές» Ενώσεις Αποστράτων (ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ) (Προπαγάνδα) και αυτόματα δημιουργούνται ερωτήματα όπως:
                α.Ποιος επεδίωξε αυτή τη συνάντηση; Ήταν πρωτοβουλία των Ενώσεων ή της Κυβέρνησης;
                β. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί μια τέτοια συνάντηση; Είναι ενημερωτική και για ποια θέματα; Είναι μήπως διερευνητική των προθέσεων των αποστράτων εν όψει δρομολογουμένων νέων μειώσεων;
    Εδώ πρέπει να θυμίσουμε σε όλους τι απέφερε η «επιτυχής» συνάντηση της 11 Φεβ 13 με τον πρωθυπουργό: εντός 15 ημερών ψηφίσθηκαν από τη Βουλή νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων αποκλειστικά των Στρατιωτικών.   Μήπως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες μειώσεις γιατί τώρα που ανακαλύψαμε τους «ενόχους»  για την χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να τους τιμωρήσουμε ανελέητα;
    Τα ψέματα τέλειωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους. Καμμία νομιμοποίηση στη κυβέρνηση, που από ότι φαίνεται αγοράζει πολιτικό χρόνο, τον οποίο μάλιστα της τον ακριβοπληρώνουμε, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες με μελλοντικές συναντήσεις, χαμόγελα, αναμνηστικές φωτογραφίες, επανεξέταση δήθεν του θέματος, υποβολή δήθεν νέων προτάσεων κλπ, δηλαδή έναν ατέρμονα φαύλο κύκλο υποκρισίας.
    Από την άλλη το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε εμβρόντητοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια σπίλωσης της Κίνησής μας εκ των έσω (Αγκιτάτσια). Με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιέχονται σε επιστολή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, επιχειρείται η απαξίωση και η αποδόμηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Κί.Σ. και επειδή, εν όψει  του νέου κύματος περικοπών, που μας επιφυλάσσει η ανάλγητη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αναμένεται μέγιστη συσπείρωση των φορέων των αποστράτων, το σύστημα επιδιώκει την αποδυνάμωσή μας με ύπουλο τρόπο.
    Η υπομονή των Στρατιωτικών εξαντλήθηκε, η οργή είναι θέμα χρόνου να εκφρασθεί και να είστε σίγουροι ότι πολλοί μα πολλοί και κυρίως οι κυβερνώντες, θα εκπλαγούν από τους τρόπους εκδήλωσής της.
    Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε τα μέλη μας και όλους του αποστράτους σε συνεχή επαγρύπνηση  για αντιμετώπιση και ανατροπή της προσπάθειας αλώσεως της Κίνησης και  σε μέγιστη ετοιμότητα για άμεση αντίδραση σε νέες περικοπές.
Ο Πρόεδρος Βασίλειος Ροζής
Ο Γεν. Γραμματέας Αναστάσιος Φέγγος

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
8.Πάτρα: Αστυνομικός υπεξαίρεσε 400 χιλιάδες ευρώ
Newsit.gr
    Οικονομικό σκάνδαλο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με πρωταγωνιστή αξιωματικό που υπηρετεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού στην Πάτρα.Ο άνδρας, που όπως γράφει το skaipatras είναι υπεύθυνος διαχείρισης των οικονομικών, της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, φέρεται να παραδέχθηκε πως υπεξαίρεσε το υπέρογκο ποσό των 400.000 ευρώ, στο κλιμάκιο Εσωτερικών Υποθέσεων, που βρέθηκε χθες στην Πάτρα.
    Ο 45χρονος αξιωματικός, ωστόσο δεν έχει δικαιολογήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να “βάλει χέρι" στο ταμείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
9. ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 741      Πεθαίνει ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Λέων Γ΄ ο Ίσαυρος, πρώτος από τους επτά εικονομάχους αυτοκράτορες, γεννήθηκε το 675. [Περίοδος εικονομαχίας 726-843].
860      Ρωσικός στόλος εισέρχεται στο Βόσπορο λεηλατεί τις ακτές και επιτίθεται κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1332    Η αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Άννα της Σαβοΐας (1306-1365) γεννά τον μετέπειτα αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Ε΄ τον Παλαιολόγο ο οποίος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου 1391.
1429    Οι γαλλικές δυνάμεις με την Ζάν ντ’ Άρκ (1412-30/5/1431) νικούν τους Άγγλους στη μάχη του Πατέ και τους εξαναγκάζουν να λύσουν την πολιορκία της Ορλεάνης.
1770    Ο ρωσικός στόλος καταστρέφει τον τουρκικό, στη ναυμαχία του Τσεσμέ.
1812    Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Μεγάλης Βρετανίας και εξέρχονται νικήτριες.
1815    Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ηττάται στη «Μάχη του Βατερλό», από τους Βρετανούς του Άρθουρ Γουέλιγκτον ή Ουέλιγκτον και τους Πρώσους του Βάλστατ φον Μπλύχερ, με 25.000 Γάλλους νεκρούς και 22.000 Βρετανούς και Πρώσους.
1821    Οι κάτοικοι των Καλαρρυτών και του Συρράκου Ηπείρου, κηρύσσουν την επανάσταση.
1822    Οι Έλληνες καταλαμβάνουν το Μπούρτζι του Ναυπλίου.
1863    Η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης και ξεσπά ένοπλη ρήξη στην Αθήνα μεταξύ των «Ορεινών» του Κωνσταντίνου Κανάρη που εκφράζουν το Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα και των «Πεδινών, με τους οπαδούς του Δημήτριου Βούλγαρη υπό τον λήσταρχο Κυριάκο να οχυρώνονται στη Μονή Πετράκη που ακολουθούν το Αγγλικό κόμμα, οι νεκροί ανέρχονται στους 200 και τα γεγονότα έμειναν γνωστά ως «Ιουνιανά».
1873    Η Αμερικανίδα σουφραζέτα Σούζαν Άντονι καταδικάζεται σε πρόστιμο 100 $ επειδή προσπάθησε να ψηφίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1872.
1881    Υπογράφεται τριμερής συμφωνία στο Βερολίνο μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας και Αυστροουγγαρίας, για την κατανομή της ευρωπαϊκής Τουρκίας.
1884    Γεννιέται ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Νταλαντιέ, εξευμενιστής του Αδόλφου Χίτλερ, πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 1970.
1887    Υπογράφεται μυστική συνθήκη αμοιβαίας Ασφάλειας στο Βερολίνο, μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας.
1913    Η Ι Ι Μεραρχία εξαναγκάζει τους Βουλγάρους της Θεσσαλονίκης να παραδοθούν.
1918    Γεννιέται στην Καισάρεια της Καππαδοκίας ο θεολόγος και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Θεολόγων ΠΕΘ Κωνσταντίνος Μουρατίδης, πέθανε στις 4 Μαΐου 2001.
1919    Υπογράφεται η Συνθήκη των Βερσαλλιών στο Παρίσι και τερματίζεται ο Α΄ Π Π [ν. ημ 28/06].
1923    Εκρήγνυται το ηφαίστειο της Αίτνας και 30.000 άτομα εγκαταλείπουν τα χωριά τους.
1925    Ο Νορβηγός πλοίαρχος και εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν, φθάνει στη Σπιτσβέργη, στην προσπάθεια να φθάσει στο Βόρειο Πόλο.
1928    Πεθαίνει ο Νορβηγός εξερευνητής και κατακτητής του Νότιου Πόλου Ρόαλντ Αμούνδσεν, γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1872.
1929    Γεννιέται ο Γερμανός κοινωνιολόγος και φιλόσοφος, Γιούργκεν Χάμπερμας.
1932    Ιδρύεται στη Γενεύη η FIBA, παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ, μεταξύ των οκτώ ιδρυτικών μελών είναι και η Ελλάδα με τους Συμεών Μαυροσκούφη και Γεώργιο Αμπατζίογλου.
1935    Η Γερμανία και η Αγγλία υπογράφουν συμφωνία για τον περιορισμό των ναυτικών δυνάμεων.
1936    Ο Γερμανός στρατηγός Χάϊνριχ Χίμλερ, τοποθετείται διευθυντής της αστυνομίας του Ράϊχ.
1938    Η Ιταλία κερδίζει την Ουγγαρία 4-2 και κατακτά το «3ο Μουντιάλ ποδοσφαίρου», στην Γαλλία.
1939    Γεννιέται ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Γιώργος Μαρίνος.
1939    Η ποσότητα χρυσού στο Γαλλικό ποταμό είναι εκμεταλλεύσιμη, συνεχίζονται έρευνες για ανακάλυψη πετρελαίου στην Ήπειρο.
1940    Ο Γάλλος στρατηγός Σάρλ Ντε Γκόλ, καλεί όλους τους ελεύθερους Γάλλους σε αντίσταση κατά των Γερμανών.
1941    Η Τουρκία υπογράφει στο Βερολίνο σύμφωνο φιλίας και εμπορικής συνεργασίας με το Ράϊχ.
1942    Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας, αποφασίζουν να στείλουν 18.000 τόνους τρόφιμα στην Ελλάδα.
1942    Γεννιέται ο Άγγλος διάσημος ρόκερ των «Μπίτλς-Beatles», Πόλ ΜακΚάρτνεϊ.
1943    Γεννιέται η Ιταλίδα ηθοποιός Ραφαέλα Καρρά, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ραφαέλα Πελόνι.
1943    Η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη με ένα από τους εισηγητές το δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο (1925-1926) ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας.
1945    Τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου επιφυλάσσουν ηρωική υποδοχή στο νικητή αρχιστράτηγο του Β΄ Π Π, Ντουάϊτ Αϊζενχάουερ.
1946    Θεσπίζεται το Γ΄ Ψήφισμα με το οποίο απαγορεύεται η ένοπλη δράση επί ποινή θανάτου.
1948    Εμφανίζεται το πρώτο πίκ απ των τριάντα τριών στροφών.
1948    Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, υιοθετεί τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου.
1951    Η Βρετανία προσφέρει στο Ιράν 10 εκατομμύρια στερλίνες, για την εκμετάλλευση πετρελαίου.
1952    Γεννιέται η ηθοποιός, Ιζαμπέλα Ροσελίνι.
1953    Γίνεται ο 1ος πρόεδρος της Αιγύπτου στρατηγός Ναγκίμπ Μουχάμαντ μέχρι στις 14 Νοεμβρίου 1954 (20/2/1901-28/8/1984) και ανακηρύσσει την Αιγυπτιακή Δημοκρατία.
1953    Συντρίβεται στο Τόκιο, αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, με 129 νεκρούς.
1953    Το τάγμα ΕΚΣΕ, αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση, στο ύψωμα Χάρι, της Κορέας.
1963    Ο βασιλιάς Παύλος μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναθέτει την πρωθυπουργία στον Παναγιώτη Πιπινέλη, ο Καραμανλής φεύγει στο Λονδίνο χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης.
1964    Ανακοινώνεται ότι ο Σουηδός συνταγματάρχης Στίγκ Βένερστρεμ, έκανε κατασκοπεία για 15 χρόνια υπέρ της ΕΣΣΔ.
1967    Ο Τζίμι Χέντριξ καίει την κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Πόπ Φέστιβαλ του Μόντρεϊ της Καλιφόρνια.
1970    Εκλογές στη Βρετανία, κερδίζουν οι συντηρητικοί του Έντουαρντ Χίθ, γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1916 και πέθανε στις 18 Ιουλίου 2005, έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον διαδέχτηκε στην προεδρία του κόμματος η Μάργκαρετ Θάτσερ.
1972    Συντρίβεται βρετανικό αεροσκάφος κοντά στο Λονδίνο, με 118 νεκρούς.
1974    Πεθαίνει ο Ρώσος στρατάρχης Γκεόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, μία από τις μεγαλύτερες μορφές του Β΄ Π Π, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1896.
1979    Υπογράφεται στη Βιέννη μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και της ΕΣΣΔ Λεονίντ Μπρέζνιεφ, η συμφωνία «SALT-2», για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων.
1983    Η Dr Sally Ride - Σάλι Ράϊντ γίνεται η πρώτη γυναίκα που κατακτά το διάστημα με το διαστημικό λεωφορείο «Τσάλιντζερ-Challenger».
1983    Συλλαμβάνεται ο ηγέτης του «Ι R Α», Τζόζεφ Ντόχερτι.
1989    Διεξάγονται ταυτόχρονα εκλογές για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και βουλευτικές, με έδρες ευρωκοινοβουλίου ΝΔ-10, ΠΑΣΟΚ-9, ΣΥΝ-4, ΔΗΑΝΑ-1 και ποσοστά στις βουλευτικές ΝΔ 44,25% και ΠΑΣΟΚ 39,15%, χωρίς να σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.
1992    Συντρίβεται κατά τη διάρκεια αναχαίτισης πάνω από τον Άη Στράτη ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος «Mirage», με νεκρό τον υποσμηναγό Νίκο Σιαλμά.
1996    Ορκίζεται πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Βενιαμίν Νετανιάχου.
1997    Τα μέλη του Συμβουλίου Κορυφής της Ε Ε, υπογράφουν στο Άμστερνταμ την αναθεώρηση-τροποποίηση της «Συνθήκης του Μάαστριχτ».
1997    Παραιτείται ο Ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νεχμετίν Εμπαρκάν, ο οποίος είχε σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με την Τανσού Τσιλέρ και αναλαμβάνει ο Μεσούτ Γιλμάζ.
2003    Συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,4 μέχρι 4,9 ρίχτερ, σημειώνονται στα Ψαχνά Ευβοίας, με υλικές ζημιές.
2004    Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, υιοθετείται η «Συνθήκη για το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία απαιτείται να επικυρωθεί από τα 25 κράτη-μέλη.
2006    Πεθαίνει στα 76της η Αμερικανίδα Μπάρμπαρα Επστάϊν η οποία το 1963 μαζί με τον Ρόμπερτ Σίλβερς ίδρυσαν το λογοτεχνικό περιοδικό «New York Review of Books».
2006    Η επίσκοπος της Νεβάδα Κάθριν Τζέφερτς Σκόρι, εκλέγεται για πρώτη φορά  αρχηγός της Αμερικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας.
2006    Η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου εκλέγει πρόεδρο τον Ανδρέα Τύρο και αντιπρόεδρο τον Νίνο Φενέκ Μικελίδη.
2007    Πραγματοποιείται στο γήπεδο Καραϊσκάκη το 1ο Scorpions  Festival.
2008    Σεισμοί μεγέθους 5,7 ρίχτερ σημειώνεται στο Άργος Πελοποννήσου και 4,3 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου.
2008    Μεγάλες πυρκαγιές σημειώνονται στην Κύπρο με μεγάλες υλικές καταστροφές.
2008    Πεθαίνει πλήρης ημερών σε ηλικία 100 ετών ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Ντελανουά, τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ Καννών το 1946 για την «Ποιμενική Συμφωνία», «Η Παναγία των Παρισίων».
2010    Σκοτώνεται από εκτελεστικό απόσπασμα πέντε ανδρών στη Γιούτα των ΗΠΑ ο θανατοποινίτης Ρόνι Λι Γκάρντνερ, πυροβολήθηκε στην καρδιά από απόσταση 7,6 μέτρων.
2010    Την παραίτησή του στην πρόεδρο της Φινλανδίας Τάρια Χάλονεν υπέβαλε ο πρωθυπουργός Μάτι Βάνχανεν μετά την αποκάλυψη γεγονότων διαφθοράς.
2010    Πεθαίνει στα Κανάρια Νησιά όπου ζούσε με τη σύζυγό του ο Πορτογάλος συγγραφέας και νομπελίστας το 1998 Ζοζέ Σαραμάγκου, γεννήθηκε στο χωριό Αζινιάγκα στις 16 Νοεμβρίου 1922 «Περί φωτίσεως», «Περί τυφλότητας», «Περί θανάτου», «Όλα τα ονόματα».
2010    Πεθαίνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Γάτος, γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1931.
2011    Πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, Κλάρενς Κλέμονς.
2012    Πραγματοποιείται στο Μεξικό η Σύνοδος κορυφής των «G-20» για την παγκόσμια κρίση χρέους.
2012    Θρησκευτικές συγκρούσεις σημειώνονται στη Νιγηρία με 52 νεκρούς.
2012    Συγκρούσεις σημειώνονται στη Συρία με 34 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου