Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1159

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1159
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΩΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘’ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ’’
4.Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ
5.Με τη σύνταξη Ιουλίου θα εισπράξουν το ΕΚΑΣ οι δικαιούχοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ
6.Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ως τον Αύγουστο;
7.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
8.Κλείνει και την Ελληνική Αστυνομία ο Αντώνης Σαμαράς
9.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ ( ΝΕΟ ΔΣ )
10.Οι «βόμβες» του Υπουργού και η δέσμευση στην τρόικα!!!!
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
12.ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘’ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ’’
    Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Τετάρτη 12 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στον πολυχώρο ‘’ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ’’ η εκδήλωση του Συνδέσμου 71 ( ΤΑΞΗ ΣΣΕ 1971) με θέμα ‘’ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ’’.
    Οι ομιλητές, κυρία Μητσέα ( συμβουλευτική ψυχολόγος ) και κύριος Βουλγαρόπουλος, ( οπτικός – οπτομέτρης ) ανέπτυξαν με σαφήνεια ενδιαφέροντα θέματα της ειδικότητάς τους που απασχολούν όλους μας και διευκρίνισαν όλες τις τυχόν απορίες μας σε ελεύθερη συζήτηση.
    Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές της εκδηλώσεως, οι οποίες ελπίζουμε να συνεχιστούν και με άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλα και μεγάλης άγνοιας συγχρόνως.
    Παρακάτω, φωτογραφίες από την εκδήλωση.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
    Προτρέπω με κάθε ευκαιρία τους φίλους μου να μην ανοίγουν τη συσκευή της τηλεόρασης τους, εκτός κι αν πρόκειται να δουν καμιά καλή ταινία, και μ΄ αυτό το πνεύμα, αντιπολιτευτικό της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας, που συμπεριλαμβάνει την κρατική τηλεόραση, θα μιλήσω.
    Πρέπει να πάσχει κανείς από τη νόσο Alzheimer για να ξεχνάει ότι με Πράξεις Πραξικοπηματικού Περιεχομένου κυβερνιόμαστε πολύ καιρό τώρα… Από την εποχή του Γιωργάκη Mind-the-GAP. Μιλάμε λοιπόν για το “Σύνταγμα” και τις παραβιάσεις του, ξεχνώντας ότι το έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο το ελληνικό Σύνταγμα, χρόνια τώρα, συστηματικά βιασμένο, στην κεφαλή των βιαστών ο πρώτος τη τάξει κρονόληρος.
    Αλλά τότε, τι υπερασπιζόμαστε σήμερα, μαζικά στους δρόμους και στα κοινωνικά δίκτυα;
    Μιλάνε κάποιοι -όχι αβάσιμα από τη σκοπιά τους- και για την κρατική τηλεόραση ως φορέα πολιτισμού. Αλλά να ποιο είναι το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού. Να διορίζεται -κι εμείς σαν πολίτες και χορηγοί με το ζόρι, να ανεχόμαστε, ως γενικό διευθυντή ενημέρωσης στην κρατική τηλεόραση, τον άνθρωπο που από την αλήστου μνήμης εφημερίδα του, διαφήμιζε κοπέλες όπως εκείνη η ξανθιά οπτασία, που κέρδιζε το ψωμί της τραβώντας ταινίες πορνό με σαμπανομπούκαλα… Δεν υπερασπιζόμαστε, όμως, την αισθητική των σαμπανο-μπούκαλων!
    Προφανώς δεν υπερασπιζόμαστε  ούτε τους κομματόσκυλους, που ήδη μνημονεύονται σε διάφορα σημεία της μπλογκόσφαιρας για την ευελιξία με την οποία «στριμώχθηκαν» στο μισθολόγιο της γενναία χρηματοδοτούμενης από τον οβολό μας, κρατικής τηλεόρασης. Όχι, ούτε αυτούς τους υπερασπιζόμαστε, ούτε μπορεί να είναι ετούτοι το θέμα μας.
    Αλλά ούτε κι ο τρόπος που την κλείνουν, νύχτα, την κρατική τηλεόραση, είναι τόσο σπουδαίο θέμα… Τόσα και τόσα πρωτοφανή έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, αυτό μας ενόχλησε? Αφού εμείς έτσι κι αλλιώς, ακούμε τον Ξεφτεντέρη και τ΄ άλλα παιδιά. Αυτό δε μαρτυρούν οι εκθέσεις τηλεθέασης?
    Κι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού?
    Ένα Σάββατο βράδυ που βαριόμασταν να βγούμε έξω, που καθόμασταν μετά τον κάματο της εβδομάδας και της μεσημεριανής βόλτας, να δούμε τι γίνεται στην πατρίδα τι τρώγαμε στα μούτρα? Τους μπεκροκανάτες. “Στην Υγειά Μας” και τσουχτερός κι ο λογαριασμός! Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα μου πειτε. Περί πολιτισμού διαχεόμενου στη διασπορά, όμως, ο λόγος…
    Από την άλλη, εδώ δεν έχουν ακόμα –στα χαρτιά- αποξηράνει την λίμνη της Κωπαΐδας, την κρατική τηλεόραση πάνε να  εξυγιάνουν; Ανεξάρτητα από την ανικανότητα της Τρόικας Εσωτερικού και την απροθυμία της να θίξει την κομματική της πελατεία, αυτό που συμπεραίνω, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, είναι ότι αν η κρατική τηλεόραση έμενε κλειστή για το καλοκαίρι, δε θα γκρεμιζόταν και κανένας φούρνος αν επρόκειτο να κάνει μια νέα αρχή  ανεξάρτητης και γνήσια δημόσιας -όχι πια κρατικής- τηλεόρασης, ενός νέου πυλώνα πολιτισμού στη βάση του ανεκτίμητου οπτικοακουστικού αρχείου που, τυπικά, αυτή τη νύχτα παραμένει αφύλαχτο!
    Αλλά, κακά τα ψέματα, όλοι ξέρομε ότι αυτή η αφερέγγυα κυβέρνηση ουδέποτε θα μπορέσει να κάμει κάτι αντικειμενικότερο από τα πεπραγμένα της γκεμπελικής «ομάδας της αλήθειας», πασπαλισμένο, ίσως, με αφρούς από τη σαμπάνια της ξανθιάς ενζενί και συνοδευόμενο από περισσότερα μακάβρια τιτιβίσματα του ομοφοβικού «πρωθυπουργικού» φίλου. Εναντίον όλων αυτών θα έπρεπε να έχομε ξεσηκωθεί από καιρό, αλλά περιέργως, άλλα λένε οι δημο(σ)κόποι.
    Απομένουν οι εργαζόμενοι των 600 ή των 5600 ευρώ, δε με νοιάζει, δεν έχει σημασία το ποσό, το θεωρώ ανάξιο σχολιασμού, άμα κάνει κάποιος καλά τη δουλειά του… Αυτούς υπερασπιζόμαστε? Ναι αυτούς! Αλλά ανάμεσά τους είναι κι οι διπλοθεσίτες -όταν βρωμάει ο  τόπος από άνεργους δημοσιογράφους-  είναι και οι ρουφιάνοι, είναι και οι αγράμματοι οσφυοκάμπτες είναι κι οι εκφωνητές της φωνής της «ομάδας της αλήθειας» του πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριου, πολλοί ανάμεσά τους, διορισμένοι με μπιλιετάκι άνωθεν.
    Άρα ποιοι είναι –τέλος πάντων- αυτοί που πραγματικά αξίζουν να τους δώσομε όλη μας τη συμπαράσταση και να τους υπερασπιστούμε στους δρόμους και τις πλατείες? Κι αν όχι ποιοι, σπαρμένοι σ’ όλη την Ελλάδα είναι η άνθρωποι, τρέχα γύρευε ποιοι… Αλλά βρε αδελφέ, πόσοι είναι αυτοί? Είναι πολλοί ή είναι λίγοι? Είναι περισσότεροι ή είναι λιγότεροι απ’ όσους μπήκαν στο ταμείο ανεργίας, ας πούμε, την τελευταία εβδομάδα?
     Αυτό που με εντυπωσιάζει, λοιπόν, για να καταλήξω και κάπου, είναι ο τρόπος που λειτουργούμε εμείς οι πολίτες… Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, κι εγώ χθες το βράδυ, ήμουν έξω από την ΕΡΤ της γειτονιάς μου, συμπαραστάτης.
    Δε βγήκαμε, λοιπόν, στους δρόμους ούτε για την καθημερινή -στην πράξη- κατάργηση του Συντάγματος ούτε όταν ξεπουλούσαν αντί πινακίου φακής την ΑΤΕ. Δε βγήκαμε στους δρόμους για τα διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία μας, για τα γκρεμισμένα δημόσια σχολεία μας… Βγήκαμε για την ΥΕΝΕΔ…
    Δε λέω ότι δε χαίρομαι με το πανηγύρι που γίνεται, όλοι την σπίθα που θα βάλει επιτέλους τη μεγάλη φωτιά προσδοκούμε, κι αν πάλι δε γίνει τίποτα, θα είναι που τα ξερά χόρτα είναι βρεγμένα από τα κροκοδείλια δάκρυα του πρώτου τη τάξει κρονόληρου και κατουρημένα με το κάτουρο του φόβου μας…
    Α, να μην ξεχάσω, είναι και η απουσία οράματος, είναι και η έλλειψη μιας αντάξιας των χαλεπών καιρών μας ηγεσίας, μαζί κι οι συνδικα-ληστες των ονείρων μας που εμποδίζουν αυτή τη σπίθα να φτουρήσει και να γίνει πυρκαγιά… Αλλά όλο τα ίδια λέμε…

 
 defencenet.gr
    Πολύτιμα μαθήματα σε επίδοξους πραξικοπηματίες έδωσε η όλη κυβερνητική επιχείρηση κλεισίματος της ΕΡΤ.    Αποδείχθηκε ότι τελικά πολύ εύκολα μπορείς να "ρίξεις μαύρο" σε όλα τα ΜΜΕ, αφού από πλευράς μεγέθους και διασποράς η ΕΡΤ αντιστοιχούσε όσο όλα τα άλλα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί.
    Κατ'αρχήν αποδείχθηκε ότι αρκεί να έχεις τα κλειδιά του ΟΤΕ για να κατεβάσεις το σήμα των πάντων και όχι μόνο των καναλιών: Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, π.χ., εξαρτώνται πλήρως από τα κυκλώματα του ΟΤΕ, το ίδιο και το διαδίκτυο.
    Ο ΟΤΕ είναι το κλειδί για την επικοινωνία των πάντων σε αυτή την χώρα με οποαδήποτε μορφή: Ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά, τηλεφωνικά. Όλοι περνούν από τον ΟΤΕ.
    Το ότι ο ΟΤΕ ανήκει στους Γερμανούς ήταν βέβαια μια κρίσιμη λεπτομέρεια στην παρούσα επιχείρηση: Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ένας κρατικός ΟΤΕ θα πειθαρχούσε στην εντολή κλεισίματος των κυκλωμάτων και του διαδικτύου στην προχθεσινή επιχείρηση και λόγω συνδικαλιστικής αλληλεγγύης.
    Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι και το διαδίκτυο ελέγχεται από τον ΟΤΕ, ανεξάρτητα από το αν έχει κάποιος συνδρομητής συνεργασία με άλλο διαδικτυακό φορέα παροχής υπηρεσιών. Το ίδιο ισχύει και για τους ίδιους τους ιδιώτες παρόχους (εταιρείες) διαδικτυακών υπηρεσιών: Όλοι περνούν από τον ΟΤΕ.
    Και το ότι κατάφερε μια κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ και να κατεβάσει το σήμα μέσα σε ελάχιστη ώρα από την ανακοίνωση του κλεισίματος της σημαίνει ότι υπήρχε προενημέρωση του ΟΤΕ και ενός σημαντικού ριθμού υπαλλήλων του ΟΤΕ, χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό για το επικείμενο εγχείρημα.
    Μάλιστα με μια τέτοια κίνηση το πρώτο που θα κλείσει είναι αυτό που θα θέλουν να σφραγίσουν άμεσα οι επίδοξοι πραξικοπηματίες (ή κινηματίες, ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός ): Το Κανάλι της Βουλής για να σταματήσει να εκπέμπει.
    Τελικά, μια τέτοια επιχείρηση είναι πολύ ευκολότερη ακόμα και σήμερα 46 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από την στρατιωτική κυβέρνηση, αφού ο ΟΤΕ εξακολουθεί να είναι ο κόμβος και η "πηγή" όλων των ραδιοτηλεοπτικών και επικοινωνιακών δρώμενων στην χώρα.
    Το  ξημέρωμα της 21ης Απριλίου 1967 η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών με διοικητή, τον αείμνηστο ταγματάρχη Γ. Κωνσταντόπουλο, κατέλαβε τα οκτώ κέντρα του ΟΤΕ μέσα σε μισή ώρα. Τώρα, δεν υπάρχουν καν οκτώ κέντρα. Υπάρχουν μόνο δύο και είναι εντοπισμένα...

4.Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ
 
Το άρθρο της Αναστασίας Γιάμαλη δημοσιεύτηκε στην «Αυγή»
    Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι ακριβώς όπως θα την θέλαμε. Όπως τα θέλουμε δεν είναι ούτε τα ιδιωτικά κανάλια.     Συγκεκριμένα το Mega, ο Αντ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΙ ή το Star και οι διάφοροι μικροί σταθμοί είναι το αντίθετο από αυτό που θα θέλαμε. Δεν τους κλείνουμε όμως. Α πα πα... Είναι ιδιωτικοί, είναι ανταγωνιστικοί, λειτουργούν με όρους αγοράς, και όταν δεν τα καταφέρνουν, εδώ είναι οι κρατικοί προϋπολογισμοί να δώσουν ένα χεράκι... 92 εκατομμυρίων ευρώ ας πούμε. Για άδειες ούτε λόγος...Είναι λίγο ειρωνεία της τύχης ότι την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ δίνει πανελλαδική άδεια στο «αρτ» του Καρατζαφέρη.
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ όταν υπάρχει η Μεσημεριανή Μελέτη στο κανάλι του πολύ κ. Μαλέλη για να δεις ποιος τα 'φτιαξε με ποιά, ποιός χώρισε με ποια, πού εμφανίστηκε ποια και αν ήπιε μαρτίνι, απλτίνι ή μαρουλίνι.
    Tί να την κάνουμε την ΕΡΤ όταν υπάρχουν ενημερωτικές εκπομπές σαν αυτή του Γιάννη Πρετεντέρη που περνάει γραμμή κυβερνητική καλύτερα και από τον Σίμο; Πού έχει πάντα πρώτο στασίδι τον Ψαριανό και το γιλέκο του;
    Tι να την κάνουμε την ΕΡΤ όταν η Όλγα μας λέει ειδήσεις φορώντας κολιέ Chopard, την ώρα που για ποσά πολύ μικρότερα από την αξία του έχουν φυλακιστεί διάφοροι καημένοι.
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, αφού για σάτιρα έχουμε τον μάτσο απολίτικο Θεσσαλονικιό - που δεν έχει ακούσει κατά που πέφτουν οι Σκουριές - Κανάκη και το παρεάκι του. Που το παίζουν ποιότητα και μας δείχνουν κάνα Ζeitgeist κάθε μεγάλη Παρασκευή, λόγω Επιταφίου, μεγάλη η χάρη Του.
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, όταν prime time παίζει Σουλεϊμάν και Φατμαγκιούλ και διάφορα άλλα σαπούνια εκ Τουρκίας. Μαθαίνουμε και μια ξένη γλώσσα, αλλά, τα 'χει πεί ο Σίμος και η Τρόικα, είμαστε αχάριστοι...
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, άμα γουστάρουμε να δούμε κώλους το βάζουμε στον Θέμο - αυτόν με τα εκατομμύρια στο πορτ μπαγκάζ - ή το γυρνάμε στο Star που έχει και ρεπορτάζ παραλίας. Άσε που ο Θέμος που και που παρουσιάζει και κάνα Χρυσαυγίτη βουλευτή και γουστάρουμε. Είναι αντισυστημικός ο Θέμος, σαν τους Χρυσαυγίτες...
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, όταν τις Κυριακές έχει τα σόου, που τη μία εγχώριοι τριτοδεύτεροι και ενίοτε δευτερόπρωτοι star - ένεκα η κρίση- χορεύουν στον πάγο, χορεύουν στην πίστα βαλς, μάμπο, τσάτσα, τραγουδούν πότε ημίγυμνοι και πότε υποδυόμενοι τη μία την Μαντόνα, την άλλη τον Τσιτσάνη και την άλλη τον Μιχαλάκη τον Τζάκσον.
    Τι να την κάνουμε την ΕΡΤ, αφού άμα θέλουμε «πχιότητα» και εκ βαθέων εξομολογήσεις έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον φαληρημένο Πέτρο Κωστόπουλο ή στον Σταύρο το Θεοδωράκη που έχει και βαθύ βλέμμα και ό,τι θέμα πιάσει το χέρι του, αγιογραφία το κάνει...
    Γιατί, τα πρωινά; Που αν δεν ακούσεις τα κοσμικά και τις χιτ επιτυχίες της λαϊκοπόπ με ολίγη από χιπ χοπ και αν δεν δεις τι καλό έφτιαξαν τα χεράκια του «πρώτου Έλληνα master chef» Άκη Πετρετζίκη στου Γιώργου και της Φαίης στο Mega - που είναι και ανιψιά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ του Γ. Φλωρίδη - πως να πάει καλά η μέρα;
    Kαλύτερα μωρέ, να το κλείσουν το μπουρδέλο την ΕΡΤ. Σιγά, τι να μας πει και ο Εξάντας. Επειδή έχει πάρει εκεί κάμποσα διεθνή βραβεία; Tι να μας πει και ο Κούλογλου, και οι Ανιχνεύσεις στην ΕΤ3; Τι να μας πει και το «Σαν σήμερα» αφού δεν πρόκειται ποτέ να πει πότε έχει γενέθλια η Μενεγάκη. Τι μας νοιάζουν τα αφιερώματα σε ιστορικές περιόδους; Tι μας νοιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» και ο «Λαβύρινθος». Τι μας νοιάζει ο Βασίλης Βασιλικός που καταπιάνεται με βιβλία, εμείς έχουμε facebook. Και στην τελική, ποιος χέστηκε για τα «Μουσικά Σύνολα» αφού είναι γνωστό και γενικά παραδεκτό πως «στην Ελλάδα δεν πιάνουν τα συγκροτήματα!».
    Και αυτή την Ιστορία την έχουμε πολύ υπερεκτιμημένη, επειδή δηλαδή έχουν διευθύνει τμήματα της ΕΡΤ ο Στρατής Μυριβήλης κι ο Οδυσσέας Ελύτης και επειδή ο Δημήτρης Χορν διετέλεσε διευθυντής, ή επειδή ο Μάνος Χατζηδάκις ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα πρέπει να μείνει ανοιχτή και να εκπέμπει; Που τα είδαμε αυτά; Έχουν οι άλλες χώρες κρατικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα; Και εν πάση περιπτώσει, που είναι η Λιλιπούπολη. Το Google Maps δεν βγάζει τίποτα.
    H κόρη του Σαλαγκούδη και όλοι οι υπόλοιποι των «ειδικών θέσεων και ειδικών μισθολογίων» που διόρισε ο Σίμος, ο Μουρούτης και η παρέα τους, ακόμη και η anchorwoman Έλλη Στάη δεν είναι η ΕΡΤ.
 Η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι, από την καθαρίστρια και τον καντινιέρη, μέχρι τον τεχνικό που προσπαθεί να σηκώσει το σήμα στην Ρόδο και την Πρέβεζα.
Η ΕΡΤ είναι το κανάλι της περιφέρειας, που λέει τον καιρό για τον αγρότη και το κανάλι που συντηρεί τους δεσμούς των αποδήμων με την χώρα τους.
Η ΕΡΤ είναι που θα καλύψει τα πάντα ακόμη και αν δεν γουστάρουμε την είδηση όπως παρουσιάζεται αφού έχει λογοκριθεί από τον Λιάτσο και τον κάθε Λιάτσο.
Η ΕΡΤ είναι ένα κομμάτι από τα παιδικά μας χρόνια, όταν η Μαρία Χοακίνα, σνόμπαρε το Σιρίλο επειδή ήταν φτωχός και μαυρούλης.
Η ΕΡΤ είναι το αρχείο της .
Η ΕΡΤ από την Τρίτη, είναι ζήτημα όλων μας.
       Υ.Γ1 Η ΕΡΤ ήταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης το μόνο κανάλι που εξέπεμπε με άδεια.
       Υ.Γ 2 Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ΕΡΤ "σύμβολο αδιαφάνειας". Να με συγχωρήσει η εξοχότης του αν κάνω λάθος, αλλά διαφθορά και αδιαφάνεια δεν υπάρχει - μεταξύ άλλων - στην αστυνομία, στην πολεοδομία, στα τελωνεία, στις εφορίες, στο ποδόσφαιρο, στο τραπεζικό σύστημα, στο στρατό, στα ασφαλιστικά ταμεία. Να βάλουμε και σ αυτά λουκέτο;
       Y.Γ.3 Να με συγχωρεί ο Πρωθυπουργός υποπτεύομαι πως αδιαφάνεια υπάρχει και στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όμως εγώ - όπως και ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κ.Δ. Μελισσανίδης που καθόταν πρώτη σειρά στην εν λόγω ομιλίας σας - δεν έχουμε ιδέα από τέτοια πράγματα. Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου...

Ο κλασικός, ο "κωλοτούμπας" Νεοέλληνας:

-ΠΡΙΝ: "Γιατί να πληρώνω κάθε μήνα την ΕΡΤ, έτσι κι αλλιώς δε την βλέπω."
-ΜΕΤΑ: "Τόσα χρόνια βλέπω ΕΡΤ και τώρα την κλείνουν."
-ΠΡΙΝ: "
Οι χαραμοφάηδες της ΕΡΤ που μπήκαν με μέσο και τους πληρώνουμε όλοι εμείς."
-ΜΕΤΑ: "Τόσος κόσμος θα χάσει τη δουλειά του."
-ΠΡΙΝ:
"Κατευθυνόμενη η ενημέρωση στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση."
-ΜΕΤΑ: "Φίμωση της ελευθερίας του λόγου το κλείσιμο της ΕΡΤ."

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Με τη σύνταξη Ιουλίου θα εισπράξουν το ΕΚΑΣ οι δικαιούχοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ 
Newsit.gr
    Με την σύνταξη του Ιουλίου θα καταβάλλει στους δικαιούχους, το ΕΚΑΣ έτους 2013 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
    Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού αναφέρεται ότι για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικ. έτος 2012) ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους λοιπούς.
    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους το ΕΚΑΣ δεν καταβλήθηκε με τη σύνταξη Ιουνίου.
«Το σχετικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μαΐου 2013, οπότε και άρχισε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος» αναφέρει η διοίκηση του ΟΑΕΕ και προσθέτει.
«Για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων.
    Επειδή η αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων του αρχείου καταβολών συντάξεων οφείλει να γίνει το αργότερο έως στις 10 κάθε μήνα, επομένως και έως 10 Μαΐου για τις συντάξεις του Ιουνίου ήταν αδύνατο να γίνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου».

6.Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ως τον Αύγουστο;
 
    Η παράταση που ουσιαστικά έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Γ.Γ. εσόδων φαίνεται πως θα είναι μεγάλη και θα βάλει τους πολίτες σε διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως τον Αύγουστο. Οι τόκοι των καταθέσεων στις τράπεζες είναι η κύρια αιτία.
    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 680.000 άτομα με καταθέσεις ικανές να τους αποδώσουν τόκους άνω των 250 ευρώ.
    Τα στοιχεία των ανθρώπων αυτών θα εισαχθούν όμως στο taxis net αργά, ως τις 24 Ιουλίου, γεγονός που θα σημάνει ότι όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους την τελευταία εβδομάδα του μήνα, ουσιαστικά δηλαδή την τελευταία στιγμή πριν την καταληκτική ημερομηνία.
    Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς και τους συνδικαιούχους των λογαριασμών τότε ο αριθμός ανεβαίνει πολύ πάνω απ΄ τις 680.000 δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
    Έτσι όλα δείχνουν ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε γενναία παράταση που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
 
     Η πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, του κρατικού φορέα που ενώ αποτελεί παράλληλα και πηγή παραγωγής πολιτισμού, είναι απαραίτητος όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, για την ενημέρωση των ακριτών συμπολιτών μας οι οποίοι πλέον είναι αναγκασμένοι να ενημερώνονται από ξένα κανάλια και των ομογενών μας για τους οποίους η ΕΡΤ ήταν η κύρια σύνδεση με την Πατρίδα τους, αλλά και για την κρατική ασφάλεια και την διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας, βρίσκει απόλυτα αντίθετο τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.
    Οι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ αλλά και οι απλοί πολίτες μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ όχι μόνο είμαστε ενάντιοι στην απόφαση αυτή, αλλά θέτουμε προ των Εθνικών ευθυνών τους όλους τους εμπλεκομένους πολιτικούς και κυβερνητικούς φορείς που με την στάση ή τις ενέργειές τους συνέβαλλαν ενεργητικά ή παθητικά στην κατάληξη αυτή. Επίσης τους καθιστούμε υπεύθυνους για την ακεραιότητα του ανά την επικράτεια υφιστάμενου τηλεπικοινωνιακού υλικού, εγκαταστάσεων και υποδομών αλλά και του ψηφιακού αρχείου της ΕΡΤ που ο Ελληνικός λαός έχει ακριβοπληρώσει και του ανήκει.
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ από την πρώτη στιγμή δήλωσε δια του προέδρου του ότι η ύπαρξη Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δημοκρατικού, διαφανούς, ακομμάτιστου και αξιοκρατικού, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη σε ένα σοβαρό κράτος.
    Και με βάση αυτήν τη δήλωση θα αγωνισθούμε όλοι ενωμένοι για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ως υγιής κρατικός φορέας ελεγχόμενος από Έλληνες ώστε να υπηρετεί αποκλειστικά τα Ελληνικά συμφέροντα.
EK TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.Κλείνει και την Ελληνική Αστυνομία ο Αντώνης Σαμαράς
 
    Το άμεσο κλείσιμο της Eλληνικής Αστυνομίας και την απόλυση όλων των εργαζομένων της ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «Κουλουριού».    
    Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΛ.ΑΣ.  είναι μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», ενώ παράλληλα έχει αποδειχθεί πολλάκις ανήμπορη να περιορίσει τις μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες κατά της Κυβέρνησης.
    Όπως σχολίασε στο «Κουλούρι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΛ.ΑΣ.  θα αντικατασταθεί από μία νέα  εταιρεία, έναν «δημόσιο αλλά όχι κρατικό, ούτε κομματικά ελεγχόμενο οργανισμό», της οποίας αρχηγός, επικεφαλής και απόλυτος άρχων θα είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στον οποίο θα απονεμηθεί ισόβια ο βαθμός του αντιστράτηγου.
    Οι συζητήσεις για τη σύσταση της νέας εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Σεπτέμβρη έτσι ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία πριν το τέλος της δεύτερης θητείας του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο εκτιμάται το φθινόπωρο του 2018. Μέχρι τότε, τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι ύστερα από διαγωνισμό, ο οποίος θα προκηρυχθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, στις ιδιωτικές αυτές εταιρείες θα ανατεθεί η προστασία όλων των πολιτικών προσώπων,των δημοσίων κτιρίων, των γηπέδων, των θαλασσών και των ακτών.
    Την απόφαση της Κυβέρνησης χαιρέτισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο διαθέτει δικό του σώμα φύλαξης της τάξης και της νομιμότητας, που  μάλιστα εμφανίζεται σαν φαβορί για την ανάληψη των καθηκόντων της προστασίας των πολιτικών προσώπων, λόγω της μεγάλης πείρας των στελεχών του.
    Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», η Κυβέρνηση εξετάζει το άμεσο λουκέτο και σε άλλους σπάταλους και διεφθαρμένους δημόσιους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων  η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ αλλά και η Ελληνική Βουλή.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ ( ΝΕΟ ΔΣ )
 
Ανακατανομή Καθηκόντων Μελών του ΔΣ
     Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 έλαβε χώρα συνεδρίαση του ΔΣ της Α.Κί.Σ. κατά την οποία ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Κίνησης Χρήστος Χρηστίδης και ο υπεύθυνος Ηλεκτρονικής Γραμματείας -Τμήματος Πληροφορικής Αναστάσιος Φαραντάτος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα καθήκοντά τους παραμένοντας απλά μέλη του ΔΣ.
    Οι παραιτήσεις τους, που υποβλήθηκαν λόγω πρόσφατης συμμετοχής τους σε κομματικές διαδικασίες, έγιναν δεκτές. 
Η εμπλοκή μελών της Α.Κί.Σ. σε πολιτικές –κομματικές δραστηριότητες είναι αναφαίρετο Συνταγματικό τους δικαίωμα και δεν απαγορεύεται από το Καταστατικό της Κίνησης. Σε καμμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί αυτό ως σχέση της Κίνησης με κόμματα καθ’ όσον η Α.Κί.Σ. ως ΝΠΙΔ, παραμένει ανεξάρτητη και απέχει επιμελώς από οποιαδήποτε κομματική ανάμιξη και επιρροή.
    Υπό το πρίσμα των ανωτέρω εξελίξεων και των καταστατικών αρχών της Κίνησης αποφασίσθηκε κατά απόλυτη πλειοψηφία, στην ως άνω αναφερόμενη συνεδρίαση, η ανακατανομή των καθηκόντων των μελών του ΔΣ, με βάση την εκφρασθείσα επιθυμία ενός εκάστου. 
Έγινε μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με την οποία το ΔΣ συγκροτήθηκε σε Σώμα με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Υπτγος (ε.α) Ροζής Βασίλης (ΣΣΕ 1980)
Α΄ Αντιπρόεδρος: Ανχης (ε.α) Κράγκαρης Παντελής (ΣΣΕ 1989)
Β΄ Αντιπρόεδρος: Τχης (ε.α) Καλτσίδου Κυριακή (Μον. Εθελόντρια)
Γενικός Γραμματέας: Σχης (ε.α) Φέγγος Αναστάσιος (ΣΣΕ 1987)
Ταμίας: Ανθστής (ε.α) Λυριωτάκης Παναγιώτης (ΟΠΥ 1987)
Μέλος-Σύμβουλος: Αντγος (ε.α) Καστραντάς Στέλιος (ΣΣΕ 1973)
Μέλος – Σύμβουλος: Σχης (ε.α) Φαραντάτος Αναστάσιος (ΣΣΕ 1984)
Μέλος– Σύμβουλος: Ανχης (ε.α) Χρηστίδης Χρήστος (ΣΣΕ 1988)
Μέλος Σύμβουλος: Τχης (ε.α) Φιτσάλης Κωνσταντίνος (ΣΜΥ 1981)
    Ευχόμαστε καλή συνέχεια με τα νέα καθήκοντα, πάντα δυνατά και σταθερά για την υποστήριξη των μελών και την επίτευξη των καταστατικών στόχων της Κίνησης.

10.Οι «βόμβες» του Υπουργού και η δέσμευση στην τρόικα!!!!
 
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
(Ε.Σ.-stratalogia.gr)
http://politikologia1.blogspot.gr
    Φέτος το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτιμά ότι θα απέλθουν από τις ΕΔ οικειοθελώς 2.000 στελέχη, λόγω παραιτήσεων και ετήσιων κρίσεων.
    Στο συρτάρι του ο υπουργός κ. Πάνος έχει... 2 «βόμβες μεγατόνων», που όποτε τις ανοίξει θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο «κύμα» παραιτήσεων στις ΕΔ. Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 στελέχη σ’ ένα έτος θα φύγουν.
    Συγκεκριμένα η πρώτη «βόμβα» έχει να κάνει με τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, με ταυτόχρονη μείωση κατά 30% έως 40% και η δεύτερη «βόμβα» είναι η αλλαγή του νόμου «περί εξέλιξης των στελεχών των ΕΔ» (που σημαίνει αύξηση χρόνου παραμονής σε βαθμούς, μείωση των ανώτατων βαθμών εξέλιξης, όλοι θα αποστρατεύονται με τον φέροντα βαθμό, κτλ).
    Επισημαίνεται ότι, το ΓΕΕΘΑ, ήδη έχει υποβάλλει προτάσεις τροποποίησης του νόμου από πέρυσι στο υπουργείο.
    Όποτε ο υπουργός «απασφαλίσει» τις 2 αυτές «βόμβες», το σίγουρο είναι ότι, θα δημιουργήσει «τσουνάμι» παραιτήσεων, που θα ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα.
    Έτσι θα επέλθει μια βίαιη μείωση του προσωπικού των ΕΔ, το θέμα είναι ο χρόνος που θα επιλεγεί, πιθανόν το επόμενο έτος.
    Άλλωστε όλα τα ταμπού στο δημόσιο θα πρέπει να σπάσουν, γιατί λοιπόν όχι και στις ΕΔ; άρα ή το 2013 ή το 2014 θα γίνουν και απολύσεις!!!
    Ο στόχος είναι σταθερός, μείωση του προσωπικού των ΕΔ, ώστε να φτάσει στις 30.000 άτομα τα επόμενα χρόνια. Αποτελεί δέσμευση προς την τρόικα!!! ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ ‘ΧΟΥΝΕ

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
11.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
763 π Χ Ασσύριοι αστρονόμοι καταγράφουν για πρώτη φορά ολική ηλιακή έκλειψη, η οποία χρησιμοποιήθηκε ευρέως για τον ακριβή προσδιορισμό διάφορων ιστορικών γεγονότων, η έκλειψη αυτή αναφέρεται και στην Παλαιά Διαθήκη. [Αμμός, 8/9]
197 π Χ Στη διάρκεια του Β΄ Μακεδονικού Πολέμου οι λεγεώνες του ύπατου Τίτου Κόϊντου Φλαμινίνου νικούν τον Φίλιππο Ε΄ στις Κυνός Κεφαλές κοντά στα Φάρσαλα.
1215    Ο βασιλιάς της Αγγλίας Ιωάννης ο Ακτήμων (1199-1216), υπογράφει την «Magna Carta», η οποία αποτέλεσε την πρώτη μορφή διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραχωρώντας μέρος των εξουσιών στους ευγενείς και περιορίζοντας τη βασιλική απολυταρχία.
1216    Πεθαίνει από ελονοσία ο Πάπας Ιννοκέντιος Γ΄ ενώ σχεδίαδε σταυροφορία για τα Ιεροσόλυμα΄, υποστήριξε τη Δ΄ Σταυροφορία και συγκάλεσε τη Δ΄ Σύνοδο του Λατερανού.
1219    Στο πλαίσιο της Βόρειας Σταυροφορίας στη μάχη του Λιντανίσε σημερινό Ταλίν οι Δανοί νικούν τους Εσθονούς, κατά την παράδοση έπεσε από τον ουρανό η Δανική σημαία «Ντάνεμποργκ», το αρχαιότερο εθνικό σύμβολο στον κόσμο, που παραμένει σε χρήση.
1330    Γεννιέται ο Εδουάρδος γυιός και διάδοχος του βασιλιά Εδουάρδου Γ΄ της Αγγλίας, ο επονομαζόμενος από τους Γάλλους «μαύρος πρίγκιπας», εξαιτίας της τρομερής εκστρατείας κατά τον εκατονταετή πόλεμο, πέθανε στις 8 Ιουνίου 1376.
1383    Πεθαίνει ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιωάννης Σ Τ΄ Καντακουζηνός, γεννήθηκε το 1292.
1389    Οι Τούρκοι Οσμανλήδες νικούν τους Σέρβους στη «μάχη του Κοσσυφοπεδίου», ο αιχμάλωτος κράλης Λάζαρος Χρεμπελιάνοβιτς εκτελείται, όταν Σέρβος αξιωματούχος διεισδύει στο τουρκικό στρατόπεδο και σκοτώνει το σουλτάνο Μουράτ Α΄.
1467    Πεθαίνει ο δούκας της Βουργουνδίας Φίλιππος Γ΄ ο Καλός, δημιούργησε ένα εκτεταμένο κράτος που περιλάμβανε τη σημερινή Βουργουνδία, τις Κάτω Χώρες και την Πικαρδία, τέλεσε τρείς γάμους απέκτησε τρία νόμιμα τέκνα και 18 νόθα από 32 ερωμένες.
1487    Ο Ερρίκος Ζ΄ Τυδόρ των Λάνκαστερ νικά το διεκδικητή του θρόνου Λάμπελ Σίμνελ στη μάχη του Στόουκ Φίλντ και βάζει τέλος στον πόλεμο των Ρόδων, παντρεύτηκε την Ελισάβετ της Υόρκης και ένωσε τους δύο αντιμαχόμενους βασιλικούς οίκους, που τα εμβλήματά τους έφεραν ρόδα.
1520    Ο Πάπας Λέων Ι΄, αφορίζει τον Μαρτίνο Λούθηρο, για τις μεταρρυθμιστικές του ιδέες, καταδικάζοντας 41 από τις 95 θέσεις του ως αιρετικές.
1567    Διεξάγεται η μάχη του Κάρμερι Χιλ κοντά στο Εδιμβούργο, όπου αιχμαλωτίζεται η βασίλισσα της Σκοτίας Μαρία Στιούαρτ από ευγενείς που αντιδρούσαν στο γάμο της με τον Έρλ του Μπόθγουελ.
1775    Εκλέγεται από το Κογκρέσο αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων ο Τζόρτζ Ουάσιγκτον (1732-1799), μετέπειτα 1ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1789 μέχρι το 1797.
1821    Οι Τούρκοι προβαίνουν σε άγριες σφαγές στα Χανιά μετά την ήττα τους την προηγούμενη μέρα στη «μάχη του Λούλου».
1830    Γαλλικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη χερσόνησο Σίντι Φερούς και καταλαμβάνουν την Αλγερία μέχρι την 1η Ιουλίου 1963 οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
1836    Το Αρκάνσας γίνεται η 25η πολιτεία των ΗΠΑ, με πρωτεύουσα το Λίτλ ρόκ.
1836    Ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα το «Βασιλικόν Νομισματοκοπείον και Σφραγιστήριον».
1844    Ο Αμερικανός εφευρέτης Τσάρλς Γκουντγίαρ (1800-1860), κατοχυρώνει την ευρεσιτεχνία της μεθόδου κατασκευής και θείωσης των ελαστικών.
1846    Οι ΗΠΑ και η Βρετανία υπογράφουν συνθήκη, με την οποία χαράσσονται οριστικά τα αμερικανο-καναδικά σύνορα στον «49ο παράλληλο».
1866    Η Πρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστρία.
1878    Βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Κύπρο και καταλαμβάνουν το νησί.
1896    Γιγαντιαίο τσουνάμι [παλιρροϊκό κύμα], πλήττει το Σανρίκο της Ιαπωνίας με 27.000 νεκρούς.
1900    Οι οδοί Σταδίου, Ερμού, Αιόλου και Φιλελλήνων των Αθηνών αποκτούν νυκτερινό φωτισμό με φωταέριο.
1902    Γεννιέται ο Γερμανοαμερικανός πρωτοπόρος της παιδοψυχανάλυσης Έρικ Έρικσον, πέθανε στις 12 Μαΐου 1994.
1904    Σημειώνεται έκρηξη στο ατμόπλοιο «Τζένεραλ Σλόκαμ» στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, με 1.000 νεκρούς.
1914    Δολοφονείται στο Σεράγεβο της Βοσνίας, ο διάδοχος του Αυστροουγγρικού θρόνου, αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος, με τη σύζυγό του γεγονός που αποτέλεσε την «αφορμή του Α΄ Π Π». (28 Ιουνίου ν.η)
1914    Γεννιέται ο σοβιετικός ηγέτης Γιούρι Αντρόποφ, έμεινε στην εξουσία μόλις 15 μήνες από το 1982 μέχρι το θάνατό του το 1984, οπότε τον διαδέχτηκε ο Κονσταντίν Τσιερνιένκο που πέθανε 13 μήνες αργότερα στις 10 Μαρτίου 1985 και άνοιξε ο δρόμος για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
1917    Γεννιέται στον Πειραιά ο ρεμπέτης Μιχάλης Γενίτσαρης, πέθανε στις 11 Μαΐου 2005. «Εγώ μάγκας φαινόμουνα», «Σαλταδόρος».
1919    Πραγματοποιείται η πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.
1919    Σφάζονται από Τούρκους ατάκτους στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας 301 πρόσκοποι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον πληθυσμό και στη φρουρά της πόλης.
1920    Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
1920    Τρείς μαύροι εργάτες κατακρεουργούνται από τον όχλο στο Ντάλαθ της Μινεσότα λόγω της φήμης ότι έξι Αφροαμερικανοί βίασαν μια έφηβη.
1941    Ιδρύεται στα Χανιά η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην Ελλάδα, η [ Α Ε Α Κ ], Ανωτάτη Επιτροπή Αγώνα Κρήτης.
1946    Γεννιέται ο διεθνούς φήμης Έλληνας τραγουδιστής, Ντέμης Ρούσος.
1954    Ιδρύεται στη Βασιλεία της Ελβετίας η  U E F A με 31 χώρες-μέλη, την ημέρα που ξεκίνησε η τελική φάση του 5ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και η F I F A γιόρταζε τα 50 χρόνια της και τη Δυτική Γερμανία να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας την Ουγγαρία με 3-2.
1956    Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Πύλο, φέρνουν στο φώς το μυκηναϊκό ανάκτορο του βασιλιά Νέστορα.
1964    Γεννιέται η Ιρλανδή ηθοποιός, Κόρτνεϊ Κοξ.
1965    Ο Μπομπ Ντίλαν ηχογραφεί το άλμπουμ του, «Like a rolling stone».
1969    Ο Γάλλος φιλόλογος και πολιτικός Ζόρζ Πομπιντού [1962-1968, 1969-1974], (1911-1974), εκλέγεται πρόεδρος της Γαλλίας, διετέλεσε και πρωθυπουργός.
1975    H Ελλάδα υποβάλλει αίτηση για την ένταξή της στην ΕΟΚ.
1977    Πραγματοποιούνται στην Ισπανία οι πρώτες ελεύθερες εκλογές από το 1936, τις οποίες κερδίζει ο Αντόλφο Σουάρεζ με τον Δημοκρατικό Κεντρώο Συνασπισμό, μέχρι στις 19 Ιανουαρίου 1981.
1977    Ο γραμματέας του ΚΚΣΕ Λεονίντ Μπρέζνιεφ γίνεται πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης.
1978    Ο βασιλιάς Χουσεϊν της Ιορδανίας, νυμφεύεται την Λιβανοαμερικανίδα Λίζα Χάλαμπι, η οποία μετονομάσθηκε σε βασίλισσα Νούρ.
1978    Παραιτείται λόγω σκανδάλου ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζιοβάνι Λεόνε και αναλαμβάνει ο Σάντρο Περτίνι.
1982    Η δραχμή υποτιμάται κατά 15%, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία της χώρας.
1985    Καταστρέφεται από παρανοϊκό άνθρωπο ο πίνακας «Δανάη», του Ολλανδού ζωγράφου Βαν Ρέϊν Χάρμενσζον Ρέμπραντ (1606-1669) βάζοντας θεϊκό οξύ στο καμβά και σχίζοντάς τον με μαχαίρι.
1985    Εκδηλώνεται από μουσουλμάνους σιίτες αεροπειρατεία σε «Μπόϊνγκ 727» της TWA μετά την απογείωσή του από το Ελληνικό, στους ομήρους συγκαταλέγονται και 16 Έλληνες, αίτημα των δραστών είναι η απελευθέρωση συναγωνιστών από το Ισραήλ, το επεισόδιο λήγει στη Βηρυτό μετά από 17 ημέρες.
1991    Η Κροατία αποχωρεί από την ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας και διακηρύσσει την ανεξαρτησία της, την οποία η ΕΟΚ αναγνωρίζει στις 15 Ιανουαρίου 1992.
1993    Ο γηραιός κομμουνιστής διπλωμάτης του Αζερμπαϊτζάν Γκέϊνταρ Αλίγεβ, επιστρέφει στο Μπακού όπου έχει εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής.
1994    Με απόφαση του πολιτικού της συμβουλίου, η «ΔΗΑΝΑ» του Κωστή Στεφανόπουλου, αποφασίζεται να διαλυθεί.
1994    Πεθαίνει από οξύ έμφραγμα ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζηδάκης, γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 23 Οκτωβρίου 1925.
1994    Το Ισραήλ και το Βατικανό αποκτούν διπλωματικές σχέσεις, σφραγίζοντας μια ιστορική συμφωνία για αμοιβαία αναγνώριση και συμφιλίωση.
1995    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 ρίχτερ, πλήττει το Αίγιο, με 31 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.
1996    Πεθαίνει στα 78της στο Μπέβερλι Χίλς, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζάζ  Έλα Φιτζέραλντ, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1918.
2000    Η Βόρεια και η Νότια Κορέα υπογράφουν συμφωνία για μία ειρηνική επανένωση.
2002    Πεθαίνει σε ηλικία 84 ετών ο Νοτιοκορεάτης ιδρυτής του ταε κβον ντο Χούι Χονγκ Χι.
2003    Αφαιρείται «μετά θάνατο» η πατέντα εφεύρεσης του τηλεφώνου από τον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπέλ (1847-1922) ως προϊόν υποκλοπής από τον Αντόνιο Μέουτσι.
2004    Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διεξάγεται στην Πορτογαλία η Εθνική Ελλάδος αναδεικνύεται ισόπαλος με την Ισπανία 1-1.
2005    Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο δίνει συναυλία στο Ηρώδειο.
2005    Αυλαία στη Γερμανία του «Confederations Cup-Κύπελο Συνομοσπονδιών», με τις χώρες Γερμανία, Αυστραλία, Αργεντινή, Τυνησία, Βραζιλία, Ελλάδα, Ιαπωνία και Μεξικό, μέχρι 29 Ιουνίου, θεσμός που καθιερώθηκε από το 1992 και διοργανώνεται ανά δύο χρόνια.
2005    Σεισμός μεγέθους 7,6 ρίχτερ σημειώνεται στη Βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ, χωρίς θύματα και ζημιές.
2005    Συντονισμένες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Ζαφρανίγια, στη Μακούμπα και στο προάστιο Σόρτα Ράμπια του Ιράκ, με 45 νεκρούς.
2006    Αρχίζει στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, με την παρουσία των 25 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2006    Εκρήγνυται βόμβα στη Βόρεια Σρί Λάνκα, με 64 νεκρούς και 45 τραυματίες.
2007    Εγκαινιάζεται η σήραγγα Λότσμπεργκ κάτω από τις ελβετικές Άλπεις, η οποία είναι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο με 34 χλμ.
2007    Επιστρέφεται από την Ελβετία μετά από 16 χρόνια ο μαρμάρινος Απόλλων.
2011    Καταγράφεται πανσέληνος και σημειώνεται ολική έκλειψη Σελήνης.

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ
Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
Η φοβερότερη εγκατάλειψη για έναν άνθρωπο είναι όταν τον εγκαταλείπει η εποχή του.
Θα έλθει εποχή που οι άνθρωποι θα γίνουν τόσο κακοί και όποιος δεν είναι κακός, θα του λένε ότι είναι τρελός. Μέγας Αντώνιος.
Κάθε άνθρωπος επιβάλλεται αφού κατανοήσει το θείο δώρο της υπάρξεώς του, να θέσει ως στόχο τη δικαιολόγηση της υπάρξεως αυτής με εκλεκτό του έργο.
Κάθε άνθρωπος έχει τόση αξία, όση και τα πράγματα με τα οποία έχει αυτός ασχοληθεί. Μάρκος Αυρήλιος.
Κάθε άνθρωπος χτίζει τον κόσμο σύμφωνα με τη δική του εικόνα. Έχει τη δυνατότητα να διαλέξει, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να αποφύγει να διαλέξει. Άϊν Ράντ Ρωσοαμερικανίδα συγγραφέας φιλόσοφος (2/2/1905-6/3/1982).
Κάθε ανόητος άνθρωπος μπορεί να κριτικάρει, να καταραστεί και να παραπονεθεί και οι περισσότεροι ανόητοι αυτό κάνουν. Καρνέτζι Ντάλι.
Καθένας από μας διαμορφώνεται, συνήθως, ανάλογα με τις επιθυμίες του και με τις ψυχικές του διαθέσεις. Πλάτων.
Κανένα κακό δε συμβαίνει στον άνθρωπο που έβαλε θεμέλιο της σοφίας τη σωφροσύνη και την εγκράτεια. Ξενοφώντας.
Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποφύγει να πει κάτι ανόητο. Η ατυχία έγκειται στο να το πει ηθελημένα. Μισέλ ντε Μοντέν Γάλλος φιλόσοφος.
Κείνος που επιθυμεί κοιτάζοντας και περιμένοντας μόνο, είναι κακός κριτής της αλήθειας. Μένανδρος.
Κράτα τους φόβους σου για τον εαυτό σου, αλλά μοίρασε το κουράγιο σου με τους άλλους.
Κυνικός είναι ο άνθρωπος που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός. Όσκαρ Ουάϊλντ.
Μεγάλος, σημαντικός είναι ο άνθρωπος που έχει εύρος πνευματικό. Νόαμ Τσόμκι.
Μην εμπιστεύεσαι κάποιον που δεν ξέρει να χαμογελά και κανέναν που χαμογελάει όλη την ώρα.
Μην κρίνεις έναν άνθρωπο από το κουστούμι του, το έκανε ο ράφτης, μην τον κρίνεις από την καταγωγή, γιατί και ο Κάϊν κατήγετο από την πρώτη οικογένεια του κόσμου, μην τον κρίνεις από το σπίτι στο οποίο κατοικεί, γιατί και οι ποντικοί και οι κατσαρίδες κατοικούν στα πολυτελέστερα μέγαρα. Να τον κρίνεις από κάτι που κάνει αυτός, που είναι δικό του, που δεν του το έφτιαξαν οι άλλοι και που δεν μπορούν να το μιμηθούν εύκολα οι πολλοί.
Μη ξεχνάς από πού και πώς ξεκίνησες.
Μη φοβάσαι να σου κλέψουν τις ιδέες σου. Αν οι ιδέες σου είναι καλές θα χρειαστεί να τις χώσεις με το ζόρι στο μυαλό των ανθρώπων. Άϊκεν Χαταγουέϊ Χάουαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου