Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1145

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1145
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε., Ο ΝΟΜΟΣ, ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
2.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ "MACEDONIA"!!!!!
3.Κερδίζουμε ανταγωνιστικότητα! Από την 58η θέση διεθνώς πήγαμε στην 54η, σε σύνολο ..60!
4.Σύνταξη ανάσα για 200.000 επαγγελματίες
5.Χάος στο ΙΚΑ – Δεν πλήρωσαν συντάξεις και έκοψαν το ΕΚΑΣ
6.Συνεχείς παρατάσεις για τις φετινές δηλώσεις
7.EIΔΗΣΗ ΣΟΚ! «Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση
8. Ψήφιση του αντιρατσιστικού ζητά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
9.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ‘’ΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙ’’
10.Περίπου 25 με 30 δισ. ευρώ θα στοιχίσει στους Γερμανούς η διάσωση της Ελλάδας
11.Το ξέσπασμα Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ για την ελίτ των στρατιωτικών…
12.«Ξεχείλισε» από αποστράτους αλλά και… οργή το κέντρο της Λάρισας
13.ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
14.ΣΥΡΙΟΙ ‘’ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ’’
15.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε., Ο ΝΟΜΟΣ, ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α     Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Κ Ω Ν     Σ Π Ο Υ Δ Ω Ν

    Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 εκδικάζεται στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγή με την οποία η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ζητεί να καταδικασθεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε άμεση πληρωμή των οφειλομένων μισθωμάτων Μαΐου 2012-Φεβρουαρίου 2013 ύψους 195.557 ευρώ και να εξωσθεί από το οικοδομικό συγκρότημα του Θεάτρου της.
    Εν τω μεταξύ το Κ.Θ.Β.Ε. οφείλει επί πλέον τα μηνιαία μισθώματα των επομένων 4 μηνών Μαρτίου 2013-Ιουνίου 2013.
    Αποτελεί πάγιο σύστημα του Κ.Θ.Β.Ε η άρνησή του να εκπληρώσει τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις του επί σειρά ετών. Μέχρι σήμερα έχουν ασκηθεί πέντε καταψηφιστικές − εξωστικές αγωγές. Και επίκειται να δικαστεί η έκτη! Επειδή, όμως, μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην έγερση και στην εκδίκαση της αγωγής, κάθε φορά το Κ.Θ.Β.Ε. εξαναγκάζεται να
πληρώσει τα οφειλόμενα μισθώματα, που αναφέρει κατά την έγερσή της η αγωγή, αλλά κατακρατεί παράνομα τα μισθώματα όλων των ενδιαμέσων και όλων των επομένων πολλών μηνών.
    Σημειωτέον ότι, βάσει της νομοθεσίας, η Ε.Μ.Σ. πληρώνει στο Δημόσιο φόρο 20% επί των μισθωμάτων τα οποία, όμως, δεν εισέπραξε! Ταυτόχρονα δύο αλλεπάλληλοι νόμοι μείωσαν δραστικά όσα μισθώματα καταβάλλουν το Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ. όπως το Κ.Θ.Β.Ε.
    Κάθε χρόνο το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνει τον ετήσιο προϋπολογισμό του Κ.Θ.Β.Ε., που περιλαμβάνει την ανελαστική δαπάνη των συμφωνημένων μισθωμάτων του, και τον χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ. Παρά ταύτα τα οφειλόμενα μισθώματα δεν πληρώνονται, ο νόμος και ο προϋπολογισμός παραβιάζονται αλλά εντούτοις ο αρμόδιος Υπουργός εγκρίνει τον σαφέστατα αντικανονικό ετήσιο απολογισμό!
    Τον Φεβρουάριο 2013 το Κ.Θ.ΒΕ. όφειλε μισθώματα συνολικού ύψους 195.557 ευρώ, ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ανακοίνωνε δημόσια (21/2/13) ότι «το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης 2012 ανέρχεται στα 1.283.724,41 ευρώ». Σήμερα όμως η συνολική οφειλή εκ μισθωμάτων του Κ.Θ.Β.Ε. ξεπερνά τις 250.000 €!
    Στις 5 Μαρτίου 2013, με το Αρ. Πρωτ. 2512 έγγραφό της και πλήρη φάκελο επισήμων αποδείξεων η Ε.Μ.Σ., ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό, τον κάλεσε να ασκήσει τα εποπτικά καθήκοντά του και να εφαρμόσει τον νόμο. Μέχρι σήμερα ο Υπουργός δεν απάντησε ούτε άσκησε τα καθήκοντά του. Προήγαγε, όμως, τον υπεύθυνο σε Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
    Το Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ανηγέρθη χάρις σε μεγάλες δωρεές και στην παλλαϊκή συνεισφορά των Βορείων αποκλειστικά Ελλήνων ώστε τα έσοδά του να υποστηρίζουν τον αποκλειστικό καταστατικό σκοπό μας που είναι η υπεράσπιση της Μακεδονίας.
    Το Θέατρο, αριστούργημα αρχιτεκτονικής, είναι εμβληματικό κτίριο της Θεσσαλονίκης έναντι του Λευκού Πύργου. Ωστόσο, οι συντεχνίες του Κ.Θ.Β.Ε. έχουν επιβάλει στην πρόσοψή του τεράστια μαύρα κουρέλια, τα οποία διατηρούν επί συνεχή χρόνια κάτω από την ελληνική σημαία.
 
   Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 οι συντεχνίες του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοίνωσαν, επί τέλους, ότι «υπερβολές αυτού του τύπου έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την αισθητική μας και τις αρχές μας».     Διευκρίνισαν, όμως, ότι αναφέρονται στο περιεχόμενο ενός ακόμη συνθήματος. Προφανώς οι ενδημικές μαύρες κουρελαρίες τους στην πρόσοψη του Θεάτρου μας δεν έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την αισθητική τους.
    Καλούνται, λοιπόν, οι εν λόγω συντεχνίες και ο υπεύθυνος Αναπληρωτής Υπουργός «Πολιτισμού» να ανακοινώσουν πόσοι ακριβώς ηθοποιοί, τεχνικοί, άλλοι καλλιτέχνες και υπάλληλοι του Κ.Θ.ΒΕ πληρώνονται από το υστέρημα του χειμαζομένου Ελληνικού Λαού, πόσο ακριβώς πληρώνονται, για ποιο ακριβώς έργο και επί πόσον χρόνον.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 31 Μαΐου 2013
Εθνικής Αμύνης 4 ΤΚ 546 21 Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 270972, 2310 271195 Fax: 2310 271501
e-mail: ems@ems.gr , www.ems.gr

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ "MACEDONIA"!!!!!
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ‘’ΦΙΛΟΥΣ’’ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ…
    Απίστευτη πρόκληση για όλους τους Έλληνες θεωρείται η αναφορά σε επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής που κόστισε ένα κάρο λεφτά (κάποιοι μιλούν και για σκανδαλώδες ποσό του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ) για την τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό η αναφορά στο κράτος των Σκοπίων με το όνομα Macedonia!
    Είναι τρομερό και μόνο να το σκέφτεται κανείς ότι ένα τέτοιας προβολής και αξιοποίησης site που ο Περιφερειάρχης Αττικής διαφήμιζε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας της χώρας έχει τέτοιες εξόφθαλμες αναφορές στο γειτονικό κρατίδιο.
    Προφανώς κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τσεκάρει την ιστοσελίδα, προφανώς η εταιρεία που ανέλαβε την δημιουργία της δεν έχει καμία επαφή με την Ελλάδα και την ελληνική πραγματικότητα.
    Τα ερωτήματα είναι πολλά και η ευθύνη του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρού είναι τουλάχιστον τεράστια, το ίδιο και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η άμεση αντικατάσταση των επίμαχων αναφορών και η δημόσια συγγνώμη είναι το λιγότερο γι αυτό το "λάθος".
piliouras.blogspot.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Κερδίζουμε ανταγωνιστικότητα! Από την 58η θέση διεθνώς πήγαμε στην 54η, σε σύνολο ..60!
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ
olympia
    Αυτό είναι που η Ελλάδα έχει καλύψει τα 2/3 της ανταγωνιστικότητάς της που μας παραμυθιάζουν;
Στην 54η θέση ανάμεσα σε 60 χώρες κατατάσσει την Ελλάδα, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, έκθεση του ελβετικού οικονομικού πανεπιστημίου IMD που δημοσιεύθηκε σήμερα και βασίζεται σε μαρτυρίες 4.000 στελεχών επιχειρήσεων, παγκοσμίως.
    Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ, η Σουηδία, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
    Στις επιμέρους κατηγορίες δεικτών η κατάταξη της Ελλάδας το 2013 σε σχέση με το 2012 είναι η ακόλουθη:
1. στον τομέα της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η χώρα μας απώλεσε για το 2013 μια θέση και από την 58η θέση του 2013 βρίσκεται πλέον στην 59η, δηλαδή είναι προτελευταία στην παγκόσμια κατάταξη. Πρόκειται για τη χειρότερη θέση που κατείχε ποτέ η χώρα μας στον τομέα της «οικονομικής αποδοτικότητας» από το 1999.
2. στον τομέα της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της κατά δυο (2) και από την 58η το 2012, βρίσκεται πλέον στην 56η, δηλαδή στην τελευταία πεντάδα χωρών παγκοσμίως.
3. στον τομέα της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», η θέση της χώρας μας βελτιώθηκε κατά εννέα (9) θέσεις και από την 56η το 2012 βρίσκεται πλέον στην 47η για το 2013, και,
4. στον τομέα των «Υποδομών», η θέση της Ελλάδας επιδεινώθηκε κατά μια (1) θέση, καταλαμβάνοντας για το 2013 την 35η θέση, από την 34η που κατείχε το 2012.
    Η χώρα μας βρίσκεται στην 6η θέση παγκοσμίως με κριτήριο το εξειδικευμένο και έμπειρο εργατικό δυναμικό που διαθέτει, στη 10η θέση όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό, στη 19η με κριτήριο τις εξαγωγές, και στην 5η θέση για την ύπαρξη πολύ καλά εκπαιδευμένων και αποτελεσματικών μηχανικών.
    Από την άλλη μεριά, η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών, και γενικότερα των μακροοικονομικών μεγεθών, παραμένει ζητούμενο, αφού η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία (60η) θέση στην αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στην 59η στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και στο συνολικό χρέος της γενικής κυβέρνησης, όπως επίσης, στην 58η με κριτήριο το ποσοστό ανεργίας των νέων.
    Ως εκ τούτου, το IMD θεωρεί ότι οι πέντε (5) κύριες προκλήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, κατά το 2013, είναι:
1. η ταχεία προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η χώρα στην προσπάθειά της για έξοδο από την οικονομική κρίση, με παράλληλα μέτρα ανάπτυξης προς την πραγματική οικονομία,
2. η ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων,
3. ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής,
4. η μείωση της γραφειοκρατίας που αφορά την επιχειρηματικότητα, και,
5. η πάταξη των φαινομένων διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

4.Σύνταξη ανάσα για 200.000 επαγγελματίες
imerisia.gr
    Σύνταξη «βλέπουν» οι ελεύθεροι επαγγελματίες που συμπλήρωσαν μέχρι το τέλος του 2012 το 60ό έτος της ηλικίας τους. Προϋπόθεση αποτελεί να καλύπτονται από τουλάχιστον δύο Ταμεία. Δημοσιεύθηκε η διορθωτική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ.
    Διασώζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, που καλύπτονται από τουλάχιστον δύο ασφαλιστικά ταμεία. Χθες υπήρξε διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, που αποσαφηνίζει τον φορέα που έχει την ευθύνη για την έκδοση της σύνταξης στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης.

5.Χάος στο ΙΚΑ – Δεν πλήρωσαν συντάξεις και έκοψαν το ΕΚΑΣ
Ε, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΜΕ ΚΙΟΛΑΣ...
imerisia.gr
    Μόλις... 21 εκατομμύρια λάθος έκανε το ΙΚΑ με αποτέλεσμα χθες να μην μπορεί να πληρώσει όπως έπρεπε τις συντάξεις στους δικαιούχους. Λόγω των χρημάτων που έλειπαν κάποιοι συνταξιούχοι πήραν μειωμένο ΕΚΑΣ, ενώ κάποιοι άλλοι δεν πήραν καν τη σύνταξή τους.Το λάθος στον υπολογισμό των ποσών έφερε το κακό. Το ΙΚΑ χρειαζόταν 780 εκατομμύρια για τις κύριες συντάξεις και άλλα 161 με 140 εκατομμύρια για τις επικουρικές. Αυτό το μήνα όμως έπρεπε να πληρωθούν και τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους κάτι το οποίο φαίνεται δεν είχε υπολογιστεί ως την τελευταία στιγμή. Οι υπεύθυνοι το κατάλαβαν κυριολεκτικά όταν άνοιξαν οι τράπεζες, δηλαδή πολύ αργά.
    Έτσι αποφασίστηκε κάποιοι συνταξιούχοι να πάρουν λιγότερο απ' το συνηθισμένο ΕΚΑΣ, κατά περίπου 20 ευρώ, περίπου 14.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ να μην πληρωθούν καθόλου τη σύνταξή τους χθες, αλλά σήμερα, ενώ κάποιοι ακόμη, άγνωστο πόσοι, πήραν ψαλιδισμένη κύρια σύνταξη.
ΙΚΑ: Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν λυθεί τα προβλήματα με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
    Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση γνωστοποιώντας παράλληλα ότι ήδη έχει εξυπηρετηθεί το 50% των συνταξιούχων με ελλείψεις σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
    Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα στα οποία, το πρωί, προέκυψαν προβλήματα και εμφανίστηκαν «ουρές», ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διοίκηση του Ιδρύματος θα σταθμίσει την κατάσταση και θα προχωρήσει όπου χρειαστεί σε παρεμβάσεις, ώστε «το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου, όλα τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων Ιουλίου».
    Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), προβλήματα με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ εντοπίσθηκαν στα στοιχεία 40.000 συνταξιούχων (34.000 ελλείψεις ΑΦΜ και 5.000 ελλείψεις ΑΜΚΑ), ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις συντάξεις του Δημοσίου.
    Με ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο ΙΚΑ υποστηρίζει ότι οι ευθύνες για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε «δεν βαρύνουν τους εργαζομένους, αλλά τη Διοίκηση του Ιδρύματος».
    Την ίδια στιγμή, πολλοί συνταξιούχοι που πληρώθηκαν τη σύνταξη μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού διαπίστωσαν ότι δεν πληρώθηκαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), το οποίο καταβλήθηκε σήμερα με τη σύνταξη Ιουνίου ή πληρώθηκαν μικρότερα ποσά, λόγω της εφαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων.
    Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για κάθε έτος διενεργείται, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου και με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν το προηγούμενο έτος. Ο έλεγχος ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου και, αν διαπιστωθούν μεταβολές στο εισόδημα των συνταξιούχων, το ΕΚΑΣ μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να διακοπεί η καταβολή του.
    Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να αναζητήσουν, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα», ποσά που έχουν δοθεί σε συνταξιούχους, οι οποίοι μετά τον έλεγχο κρίθηκε ότι δεν δικαιούνται το σχετικό επίδομα ή εισέπραξαν μεγαλύτερα ποσά. Η απόφαση αυτή αφορά ποσά που έχουν «ήδη καταβληθεί για τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 2013», καθώς και ποσά που έχουν καταβληθεί από «την 1n Μαΐου 2013 και εφεξής».

6.Συνεχείς παρατάσεις για τις φετινές δηλώσεις
imerisia.gr
    Με συνεχείς παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη φετινή διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.
    Με συνεχείς παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη φετινή διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.
    Με νέα απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη παρατείνονται για 2 έως 4 εβδομάδες οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των πάσης μορφής εταιρειών και λοιπών νομικών προσώπων, που έληγαν κανονικά σήμερα.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:
         α) Παρατείνεται μέχρι και την 17η Ιουνίου 2013 η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τις Ομόρρυθμες και τις Ετερόρρυθμες Εταιρείες, τις κοινωνίες αστικού δικαίου, που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, τις αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες και τις κοινοπραξίες. Η υποβολή των δηλώσεων των νομικών αυτών προσώπων γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.
         β) Παρατείνεται μέχρι και την 28η Ιουνίου 2013 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τις Α.Ε., τις ΕΠΕ, τις δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις τους, τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, τις αλλοδαπές επιχειρήσεις που λειτουργούν με οποιονδήποτε τύπο εταιρείας, καθώς και τους κάθε είδους αλλοδαπούς οργανισμούς που αποβλέπουν στην απόκτηση οικονομικών ωφελημάτων.
    Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των φυσικών προσώπων λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου 2013, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση πολλών εβδομάδων, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τη συμπλήρωση των δηλώσεων, χιλιάδες συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει τις βεβαιώσεις αποδοχών του έτους 2012, ενώ καθημερινά στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο από φορολογουμένους που σπεύδουν να παραλάβουν τον κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους.

7. «Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση
''ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ'' ??? Και αυτό στα ''ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ''!
    Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
    Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.
    Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:
«η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».
    Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8. Ψήφιση του αντιρατσιστικού ζητά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ Κ.Ι.Σ ………ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....
olympia
    Να κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού καλεί, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ). Το ΚΙΣΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να υπερψηφίσουν ένα νόμο που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και στη διάψευση του Ολοκαυτώματος».
    «Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας, υπάρχει ανάγκη για την αντιμετώπιση των ακραίων πρακτικών και ιδεολογιών», επισημαίνει το ΚΙΣΕ και τονίζει: «να μην επιτρέψουμε στην αυριανή κοινωνία να διολισθήσει στις ιδεολογίες εκείνες που έγραψαν τις μελανότερες και απεχθέστερες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας στέλνοντας στο βιομηχανοποιημένο θάνατο αθώους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 6.000.000 Εβραίους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Καλά θα κάνει το ΚΙΣΕ να μας πει για τα ΜΜ”Ε” που παρουσίαζαν τον σφαγέα βρεφών στην Τουλούζη ως “μαχητή του Τζιχάντ”, εάν θα επιδιώξει την δίωξη τους ή έστω αν θα βγάλει μία ανακοίνωση. Ή εάν θα καταδικάσει “αντιρατσιστικές” εκδηλώσεις όπου ακουγόταν το σύνθημα “khaibar khaibar…”. Γιατί το Ολοκαύτωμα δεν “έτυχε”. Φύτρωσε από τον σπόρο των γενοκτονιών Ποντίων, Ιώνων, Αρμενίων, Γηγενών της υποσαχάριας Αφρικής και των σύγχρονων απολογητών τους που συνεχίζουν να ποτίζουν το δέντρο της θηριωδίας.
    Φαίνεται πως Έλληνες και Εβραίοι έχουμε τις ελιτ που μας αξίζουν.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ‘’ΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙ’’
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
10.Περίπου 25 με 30 δισ. ευρώ θα στοιχίσει στους Γερμανούς η διάσωση της Ελλάδας
Αυτοί, είναι κάτι σαν τους δικούς μας ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ΄΄ ή ''ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ΄΄ ( ποσοστιαία εννοώ, για να μην παρεξηγηθώ )
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ
    Περί τα 25 με 30 δισ. ευρώ εκτιμά ο επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), Μπερντ Λούκε τις απώλειες της Γερμανίας από την ελληνική διάσωση και προβλέπει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές. Υποστηρίζει δε, ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει η Γερμανία την Ευρωζώνη, αλλά οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
    Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» (Frankfurter Allgemeine Zeitung), ο κ. Λούκε υποστηρίζει ότι στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία διοχετεύεται το 9% των γερμανικών εξαγωγών, ποσοστό το οποίο ο ίδιος αξιολογεί ως όχι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ υποστηρίζει ότι, με την έξοδό τους από την ευρωζώνη, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους και ενδεχομένως να αυξηθούν και πάλι οι εξαγωγές των γερμανικών εταιρειών, οι οποίες έχουν περιοριστεί λόγω της ύφεσης.
    Ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» υποστηρίζει ακόμη ότι τα δάνεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) πρέπει να θεωρούνται χαμένα, καθώς -όπως λέει- «η Ελλάδα είναι πρακτικά χρεοκοπημένη και διασώζεται με δανεισμό μόνο μέχρι τις γερμανικές εκλογές».
    «Εάν (η Ελλάδα) δεν μπορεί να επιστρέψει το 50% του χρέους της, θα στοιχίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους 25 με 30 δισ. ευρώ. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, έχει ήδη συμφωνηθεί ότι επίκειται αναδιάρθρωση, αλλά όχι πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες εξαπατώνται. Αυτές οι απώλειες είναι αναπόφευκτες για τη Γερμανία, λόγω της ανόητης πολιτικής διάσωσης, η οποία χρεώνεται στην κ. Μέρκελ και όχι σε εκείνους που ασκούν κριτική και θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ» προσθέτει ο κ. Λούκε.
    Σε συνέντευξή του πάντως στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Λούκε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, εφόσον το κόμμα του καταφέρει να μπει στη Βουλή, υπό τον όρο ότι θα συμφωνηθεί η αυστηροποίηση των όρων παροχής βοήθειας από τον ΕΜΣ προς τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.
    «Με άλλα λόγια, οι δόσεις θα καταβάλλονται μόνον εφόσον οι χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτήν τη στιγμή, χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία εισπράττουν τα χρήματα ανεξαρτήτως του εάν εκπληρώνουν τους όρους της βοήθειας, επειδή μας λένε ότι καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια» δήλωσε και κατηγόρησε την τρόικα ότι είναι πολιτικοποιημένη και δεν είναι σε θέση να λάβει αντικειμενικές αποφάσεις.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Το ξέσπασμα Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ για την ελίτ των στρατιωτικών…
''ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ''
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ‘’ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ’’. ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ???????????????? 
ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ???????
ΑΛΛΑ, ΟΤΑΜ ΜΙΛΑΣ ΕΙΣ ‘’ΕΥΗΚΟΑ ΩΤΑ’’ ( ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΕΝΝΟΩ ), ΛΕΓΕΙΣ Ο ΤΙ ‘’ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ’’, ΚΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΤΛ ).
ΕΚΕΙ, ‘’ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ’’.
ΠΑΝΤΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ....
    Ενα ξαφνικό ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά για τις διαμαρτυρίες των ένστολων σχετικά με τη δραστική μείωση του μισθού τους εκδηλώθηκε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ!
    Περιμένοντας και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός συνομιλεί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, όπου ευθέως τους ζητά να βγουν και να πουν στα Σώματα των στρατιωτικών όλη την αλήθεια για τις περικοπές της μισθοδοσίας τους.
    «Ηταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησής μας να πετσοκόψουμε τους μισθούς των υψηλόβαθμων αντί να προβούμε σε αθρόες απολύσεις μικρομεσαίων στελεχών τσακίζοντας έτσι τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος. Ηταν επιλογή μας να διασώσουμε τους μικρούς και να κόψουμε από 45 έως 60% τις αποδοχές των μεγάλων!», είπε και πρόσθεσε πως «δεν επιλέξαμε την εύκολη οδό που ακολούθησαν Γάλλοι, Γερμανοί ακόμη και Ισραηλινοί σχεδιάζοντας μαζικές απολύσεις στα στρατεύματά τους για να διατηρήσουν τα προνόμια της ελίτ των στρατιωτικών».
    Όπως αναφέρει το “Έθνος” ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ λέγοντας: «Eίναι προς τιμήν σου, στρατηγέ Κωσταράκο που από την πρώτη στιγμή με γενναιότητα μπήκες επικεφαλής αυτής της εκστρατείας αποδεχόμενος τη μεγαλύτερη μείωση μισθού που ξεπερνάει το 60%! Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσετε, ώστε οι ένστολοι ( και το βιολι, βιολακι. ''ΕΝΣΤΟΛΟΙ''! ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ, βρε η.. ) να ξέρουν το παρασκήνιο, να ξέρουν όλη την αλήθεια και να μη διαμαρτύρονται χωρίς να γνωρίζουν το τι συμβαίνει στους άλλους στρατούς».
ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ «ΞΕΣΠΑΣΜΑ» ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ
    Με έκπληξη ανέγνωσα σε ανάρτηση του Ethnos.gr, της 31ης Μαϊου 2013, τον ελκυστικό τίτλο «το …ξέσπασμα Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ». Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό άρθρο ο Πρωθυπουργός της χώρας φέρεται να είπε ότι « ήταν πολιτική επιλογή της Κυβερνήσεως να πετσοκόψουμε τους μισθούς των υψηλοβάθμων αντί να προβούμε σε αθρόες απολύσεις μικρομεσαίων στελεχών, τσακίζοντας έτσι την ραχοκοκαλιά του στρατεύματος. Ήταν πολιτική επιλογή να διασώσουμε τους μικρούς και να κόψουμε από 45 έως 60% τις αποδοχές των μεγάλων!» και προσθέτει «δεν επιλέξαμε την εύκολη οδό που ακολούθησαν Γάλλοι, Γερμανοί ακόμη και Ισραηλινοί σχεδιάζοντας μαζικές απολύσεις στα στρατεύματά τους για να διατηρήσουν τα προνόμια της ελίτ των στρατιωτικών». Κατά το ίδιο άρθρο ο Κος Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ είπε «είναι προς τιμήν σου, στρατηγέ Κωσταράκο που από την πρώτη στιγμή με γενναιότητα μπήκες επικεφαλής αυτής της εκστρατείας αποδεχόμενος την μεγαλύτερη μείωση μισθού που ξεπερνά το 60%!». Ο δε Κος ΥΕΘΑ υπερθεματίζοντας, συμπλήρωσε ότι «είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» .
    Αυτό που κυριαρχεί στο ανωτέρω «ξέσπασμα» είναι ο απύθμενος λαϊκισμός, στον οποίο διακρίνεται και η δηλητηριώδης προσπάθεια διασπάσεως της συνοχής των Ενόπλων μας Δυνάμεων (Ε.Δ.), με τον τεχνητό διαχωρισμό των ανωτάτων Αξιωματικών (ή της ελίτ… ή των ολίγων….) από τα υπόλοιπα στελέχη των Ε.Δ. (οι πολλοί….). Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη σημαντική ένδειξη ότι δυστυχώς, για τους επαγγελματίες πολιτικούς η αξία των Ε.Δ. και το ενδιαφέρον τους γι’ αυτές εξαντλείται στο επικοινωνιακό (ψηφοθηρικό) επίπεδο και πέραν τούτου ουδέν.
    Κατά τον Κο Πρωθυπουργό λοιπόν οι «μη πατριώτες» πολιτικοί Γάλλοι, Γερμανοί, Ισραηλινοί κ.λ.π. έχουν αποδυθεί, σε αγώνα υπονομεύσεως των Ε.Δ. των χωρών τους προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την «ελίτ» των ανωτάτων αξιωματικών τους. Ενώ εδώ στην Ελλάδα των πατριωτών πολιτικών του λαού, που δεν είναι όμηροι καμίας ελίτ….., κρίνεται σκόπιμο (αλλά μόνο εντός των Ε.Δ.), να αμείβονται όλοι περίπου το ίδιο, ανεξαρτήτως βαθμού, ετών υπηρεσίας, θέσεων ευθύνης, ακαδημαϊκής υποδομής, χρηματικών εισφορών στα ταμεία, χρόνου εργασίας κ.λ.π. Αυτό το μοντέλο αμοιβών στις Ε.Δ., που δεν διανοήθηκαν να εφαρμόσουν ούτε φιλελεύθερα, ούτε σοσιαλιστικά, ούτε κομμουνιστικά καθεστώτα ανά τον κόσμο, ο Κος Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι αποτελεί πολιτική επιλογή του.
    Δεν γνωρίζω εάν οι έπαινοι προς τον Κο Α/ΓΕΕΘΑ προεκάλεσαν στον Στρατηγό Κωσταράκο περισσότερο υπερηφάνεια ή τύψεις. Κατά την άποψή μου οι αποδοχές του Α/ΓΕΕΘΑ, σε συμβολικό επίπεδο, αντικατοπτρίζουν το κύρος του θεσμού αυτού, καθώς και την εκτίμηση της Πολιτείας προς το επίπεδο ευθυνών και έργων που αναλαμβάνει. Υπό τις έκτακτες συνθήκες που διέρχεται η χώρα, η τεράστια περικοπή των απολαβών του Α/ΓΕΕΘΑ (πλέον του 60%, δηλαδή πλήρως απαξιωτική για ότι πρεσβεύει και επωμίζεται ο θεσμός αυτός), θα ήταν κατανοητή εάν δεν ήταν επιλεκτική και η προσέγγιση αυτή αφορούσε και τους ατελείωτους καταλόγους κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων που και τώρα αμείβονται με πολλαπλάσια ποσά.
    Καλό θα ήταν αντί οι πολιτικοί μας ταγοί να χρησιμοποιούν την ατυχή μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε», για τις Ε.Δ., στο πλαίσιο του κομματικού τους μικρόκοσμου, να προστατεύουν τις στρατιωτικές ηγεσίες, να μην τις αποστρατεύουν εντός μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων τους, εν καιρώ ειρήνης και να μην τις απαξιώνουν και λασπώνουν με την κατηγορία προθέσεων πραξικοπήματος, χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων. Η συνοχή των στελεχών των Ε.Δ. δεν διασπάται διότι όλοι τους βιώνουν στην καθημερινότητά τους, την κοινή συνολική απαξίωση και παραμέληση των Ε.Δ., χωρίς όμως ταυτόχρονα η πολιτική εξουσία να έχει διαβεβαιώσει ποτέ υπεύθυνα τον ελληνικό λαό ότι δεν διακυβεύονται πλέον ζωτικά μας συμφέροντα, ότι εξέλειπε πλέον η στρατιωτική απειλή ή ότι μειώνονται τα έργα που αναλαμβάνουν οι Ε.Δ. ή ότι περιορίζεται ο γεωγραφικός χώρος εντός του οποίου καλούνται να επιχειρήσουν. Η εν λόγω σιωπή, σε συνδυασμό με τις αναιτιολόγητες τεράστιες περικοπές στις Ε.Δ., ενέχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες.
    Η αμυντική ικανότητα της χώρας απαιτεί αλήθειες, παρρησία και θυσίες και όχι υποτίμηση της κοινής γνώμης και διαγωνισμούς κομματικής πλειοδοσίας σε ανάλογους αμυντικούς τομείς. Η μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια αλλά αποκτά νόημα σε συσχετισμό πάντοτε με την απειλή, την γεωγραφία και τα έργα των Ε.Δ..
    Η υπαγωγή των Ε.Δ. στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, που εκπροσωπεί την λαϊκή βούληση, αποτελεί βιωματική αντίληψη και πεποίθηση για κάθε ένοπλο πολίτη. Η πρώτη, εν τούτοις, πειστική ένδειξη πολιτικής μεταμέλειας και πραγματικής αγωνίας για την τύχη των Ε.Δ., θα ήταν η διακομματική θεσμοθετημένη αποκομματικοποίηση των Ε.Δ. με ότι στρεβλό, αντιδεοντολογικό, άδικο και αναξιοκρατικό εμπεριέχει ως έννοια έως και σήμερα. Τα ένοπλα μέλη της κοινωνίας μας είναι πάντα έτοιμα για την υπέρβαση και την θυσία. Σταθείτε δίπλα τους χωρίς ισοπεδωτικές λογικές που ανατρέπουν ιεραρχικές δεοντολογίες, ενισχύστε με πράξεις και όχι με πυροτεχνήματα το φρόνημά τους. Δείτε επί τέλους το δάσος και λάβετε άμεσα μέτρα πριν είναι πολύ αργά.
31 ΜΑΪΟΥ 2013
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος Π.Ν.
Επίτιμος Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
12.«Ξεχείλισε» από αποστράτους αλλά και… οργή το κέντρο της Λάρισας
http://www.onlarissa.gr/
    Μεγάλη σε όγκο και σε παλμό ήταν η συγκέντρωση αποστράτων αλλά και εν ενεργεία αξιωματικών το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα.
    Αν και η κινητοποίηση είχε περιφερειακό χαρακτήρα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ταξίδεψαν από πολλά μέρη της Ελλάδας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που έχει ισοπεδώσει οικονομικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
    Έτσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, πάνω από 4.000 απόστρατοι και εν ενεργεία ένστολοι έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση.
Ο Α. ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ
    Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης εξήγησε πως «σήμερα βγήκαμε στους δρόμους γιατί μας πνίγει η ΑΔΙΚΙΑ και όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον! Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην Πατρίδα μας, στην αξιοπρέπεια μας!».
    Ο κ. Παπαπαρίσης εξέφρασε την αποφασιστικότητα των αποστράτων «να αγωνιστούμε, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο, ενάντια στις δυνάμεις που επιβουλεύονται την Εθνική μας κυριαρχία, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, την αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας. Το νέο μισθολόγιο, είναι για εμάς το δικό μας Casus Belli.»
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
    Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους ζητεί μεταξύ άλλων την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των ΕΔ και των ΣΑ, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ, την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού και του τρόπου αποστρατείας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των αποστράτων, την  κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας των αποστράτων, την άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών και την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων.
    Κάλεσαν μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων «να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλομένων μέτρων προς αποκατάσταση των αδικιών που συντελούνται σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και την προστασία του αξιόμαχου αυτών, αλλά και την περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από τις εθνικά ζημιογόνες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες επεμβάσεις της τρόικας»
    Αργότερα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για τους πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο καθήκον αλλά και των θυμάτων του Μνημονίου ενώ οι διαδηλωτές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με μία 5μετρη ελληνική σημαία να βρίσκεται επικεφαλής. Κατέληξε δε, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και παραδόθηκε το ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου Ρένα συνοδεία και τοπικών εκπροσώπων.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
    Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι εξής:
Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), Αντιναύαρχος ε.α. κ. Περβαινάς Σπυρίδων.
Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Αντιστράτηγος ε.α. κ. Μαυροδόπουλος Παντελής.
Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Ιατρίδης Κων-νος.
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Φωτόπουλος Χρήστος.
Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) και πρόεδρος Αποστράτων Αστυνομίας ν. Λάρισας κ. Διβάνης Βασίλειος.
Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) και πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χαρακόπουλος Αγάπιος.
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), Ταξχος ε.α. κ. Νικολόπουλος Βασίλειος.
Αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚiΣ), Υποστράτηγος ε.α. κ. Ροζής Βασίλειος.
Πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Σμηναγός ε.α. κ. Λιούτας Κων-νος.
Εκπρόσωπος Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων Θεσσαλίας (+Πιερίας) και πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Συνταγματάρχης ε.α. κ. Παπαπαρίσης Απόστολος.
13.ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Το έστειλε ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
14.ΣΥΡΙΟΙ ‘’ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ’’
ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
15.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το έστειλε ο Κώστας Παπακώστας
1215 Μετά από μακρά πολιορκία, οι Μογγόλοι του Τζένγκις Χαν καταλαμβάνουν το Πεκίνο και επιδίδονται σε σφαγές και λεηλασίες.
1453 Ο Μωάμεθ Β΄ εισέρχεται στο ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας για να προσευχηθεί.
1495 Πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή στα λογιστικά κατάστιχα της Σκωτικής αυλής, γίνεται αναφορά στο απόσταγμα «ουίσκι», από το μοναχό, Τζόν Κόρ.
1676 Βυθίζεται το μεγαλύτερο πλοίο «Κρόναν», του βασιλιά της Σουηδίας, με 850 άτομα.
1796 Η πολιτεία του Τενεσί με πρωτεύουσα το Νάσβιλ προσχωρεί στις ΗΠΑ.
1801 Γεννιέται στις ΗΠΑ ο ιδρυτής της αίρεσης των Μορμόνων Μπρίγκχαμ Γιάνγκ, Brigham Young, διαδέχτηκε τον Τζόζεφ Σμίθ, Joseph Smith (1805-1844) και ίδρυσε την πολιτεία της Γιούτα, πέθανε στις 29 Αυγούστου 1877.
1804 Γεννιέται ο Ρώσος μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής της εθνικής ρωσικής μουσικής σχολής Μιχαήλ Ιβάνοβιτς Γκλίνκα, πέθανε στις 15 Φεβρουαρίου 1857. «Ρουσλάν και Λουντμίλα».
1815 (ν η) Γεννιέται ο βασιλιάς της Ελλάδος από το 1832 μέχρι το 1862 Όθων Α΄, πέθανε στις 26 Ιουλίου 1867. [π η 20/5/1815-14/7/1867]
1821 Ο αγωνιστής και φιλικός Εμμανουήλ Παπάς (1772-1821), οργανωτής της επαναστάσεως της Χαλκιδικής, καταλαμβάνει την Ιερισσό.
1840 Ο Γερμανός συνθέτης Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856) ολοκληρώνει τη σύνθεσή του «Ο έρωτας του ποιητή» του Κρίστιαν Γιόχαν Χάϊνριχ Χάϊν (1797-1856).
1841 Πεθαίνει ο Γάλλος εφευρέτης στις 2 Φεβρουαρίου 1795 της μεθόδου της «κονσερβοποίησης» Νικολά Απέρ, γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1749.
1854 Τερματίζεται η επανάσταση στη Χαλκιδική, με την αναχώρηση του Τσάμη Καρατάσου (1800-1861)
1857 Εκδίδεται η συλλογή ποιημάτων «Τα άνθη του κακού» του Σάρλ Μποντλέρ (1821-1867).
1862 Καταργείται η δουλεία σε όλη την αμερικανική επικράτεια.
1880 Λειτουργεί στο Νιού Χάβεϊ των ΗΠΑ, το πρώτο τηλέφωνο για δημόσια χρήση.
1900 Εξεγερμένοι Κινέζοι «Μπόξερ» καταλαμβάνουν την πόλη Τιεντσίν επαναστατώντας εναντίον των μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών δυνάμεων που ελέγχουν τη χώρα. ( ‘’55 μέρες στο Πεκίνο’’ )
1911 Αγοράζεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Τέχνης της Νέας Υόρκης, ο περίφημος πίνακας του Περουτζίνο, παρωνύμιο του Πιέτρο Βανούτσι (1448-1523) «Ανάσταση», έναντι 25.000 $.
1913 Υπογράφεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας συνθήκη φιλίας και αμυντικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση του βουλγαρικού επεκτατισμού.
1915 Τα γερμανικά αερόστατα «Ζέπελιν», βομβαρδίζουν το Λονδίνο, προκαλώντας μεγάλες πυρκαϊές.
1917 Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄ (1868-1922), αναχωρεί εξόριστος για την Ελβετία, υπέρ του υιού του Αλεξάνδρου.
1919 Με μετατάξεις αξιωματικών και βαθμοφόρων του βασιλικού Ναυτικού ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα, με πρώτο αρχηγό τον αρχιπλοίαρχο αρχιφροντιστή Κωνσταντίνο Μπούκα.
1920 Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ισπανίας.
1922 Ο Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι (1883-1945), σε συγκέντρωση 50.000 φασιστών στη Μπολόνια, απειλεί με γενική εξέγερση.
1926 Γεννιέται στο Λός Άντζελες, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Μέριλιν Μονρόε κατά κόσμον Νόρμαν Τζίν Μόρτενσον, πέθανε στις 5 Αυγούστου 1962. «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές»., «Έλα να αγαπηθούμε».
1926 Υπογράφεται η «Συνθήκη της Μοσσούλης» μεταξύ Αγγλίας και Τουρκίας, για 10ετή ασφάλεια.
1930 Η ομάδα του Παναθηναϊκού νικά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τον Ολυμπιακό με το ευρύ σκόρ 8-2.
1931 Οι ΗΠΑ υπογράφουν σύμβαση με την ΕΣΣΔ, για την κατασκευή 90 εργοστασίων χάλυβα.
1937 Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν.
1938 Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του «Σούπερμαν».
1941 Ολοκληρώνεται η μάχη της Κρήτης με την κατάληψη της μεγαλονήσου από τους Γερμανούς και την εκκένωση από τις συμμαχικές δυνάμεις.
1942 Το Μεξικό κηρύσσει τον πόλεμο στον άξονα, στο πλαίσιο του Β΄ Π Π.
1942 1.000 συμμαχικά αεροσκάφη εφαρμόζοντας το σχέδιο του αρχηγού της ΡΑΦ σερ Νόρμαν Χάρις βομβαρδίζουν τη γερμανικλη πόλη του Έσσεν.
1943 Καταρρίπτεται από γερμανικά πυρά, πάνω από το Βισκαϊκό κόλπο αεροσκάφος των βρετανικών αερογραμμών από Λισαβόνα προς Λονδίνο, με αποτέλεσμα το θάνατο όλων των επιβαινόντων και του γνωστού ηθοποιού, Λέσλι Χάουαρντ.
1943 Έλληνες αντάρτες ανατινάζουν τη σήραγγα του Κούρνοβου Φθιώτιδας.
1944 Το «BBC», στέλνει το πρώτο κωδικοποιημένο μήνυμα στη γαλλική αντίσταση, ειδοποιώντας ότι επίκειται εισβολή.
1945 Οι Ιάπωνες εγκαταλείπουν το νησί Οκινάβα ύστερα από 82 ημέρες σκληρών μαχών με τους Αμερικανούς στο πλαίσιο του Β΄ Π Π.
1946 Εκτελείται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ίον Αντονέσκου, γεννήθηκε το 1882.
1947 Σε εφαρμογή του «δόγματος Τρούμαν» στην Ελλάδα οι Αμερικανοί αντικαθιστούν τους Βρετανούς στην οργάνωση και τον εξοπλισμό του ελληνικού στρατού.
1952 Πεθαίνει στα 92του από πνευμονία, ο Αμερικανός φιλόσοφος, παιδαγωγός και πολιτικός Τζόν Ντιούι, γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1859.
1952 Ο Βρετανός αρχιτέκτονας Μάϊκλ Βέντρις αποκρυπτογραφεί τη Γραμμική Β΄ γραφή των Μυκηναίων, ο πρόωρος θάνατός του οφείλεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα, συνεργάστηκε με τον ελληνιστή και φιλόλογο Τζον Τσάντγουικ.
1953 Διενεργείται Πανελλήνιος έρανος από την Εκκλησία, για την ανέγερση 1.000 ιερών ναών.
1958 Ο Γάλλος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης Σάρλ ντε Γκόλ (1890-1970), αναλαμβάνει την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπου παρέμεινε μέχρι το 1969.
1961 Ο «Θούριος» και το «Σύνταγμα» του Ρήγα Βελεστινλή-Φερραίου, τίθενται υπό απαγόρευση στο στρατό.
1961 Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, επικυρώνει αντικομμουνιστικούς νόμους.
1962 Θεμελιώνεται το νέο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
1964 Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων.
1967 Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των «Μπίτλς-Beatles», «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».
1968 Πεθαίνει η Αμερικανίδα συγγραφέας και ακτιβίστρια Έλεν Κέλερ, γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1880, οι γονείς της αντιλήφθηκαν στους 19 μήνες ότι ήταν τυφλή και κωφή.
1972 Το Ιράκ εθνικοποιεί τις πετρελαιοπηγές ξένων συμφερόντων.
1973 Η δικτατορία μετά από δημοψήφισμα καταργεί τη βασιλεία και ανακηρύσσει τη Δημοκρατία, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακηρύσσεται πρόεδρος.
1974 Έκρηξη σημειώνεται σε χημικό εργοστάσιο στο Φλίξμπορο της Αγγλίας, με 29 νεκρούς.
1974 Γεννιέται η Καναδή τραγουδοποιός, Αλάνις Ναντίν Μορισέϊ.
1979 Λήγει η 89χρονη κυριαρχία των λευκών στη Ζιμπάμπουε, πρώην Ροδεσία.
1980 Εγκαινιάζεται το τηλεοπτικό δίκτυο «C N N».
1981 Πεθαίνει ο λαϊκός τραγουδιστής Χρηστάκης κατά κόσμο Χρήστος Σύρπος, γεννήθηκε το 1924.
1982 Η Ελλάδα για πρώτη φορά αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
1990 Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπούς και της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ υπογράφουν συμφωνία για τον τερματισμό της παραγωγής χημικών όπλων.
1997 Κυκλοφορεί ανασχεδιασμένο το χαρτονόμισμα των 5.000 δρχ, για αποφυγή παραχάραξης.
1997 Ο σοσιαλιστής ηγέτης Λιονέλ Ζοσπέν, αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Γαλλίας νικώντας στις εκλογές τον πρόεδρο Ζακ Σιράκ, παρέμεινε μέχρι το 2002 οπότε παραιτήθηκε.
1998 Ιδρύεται στη Φρανκφούρτη και αναλαμβάνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέχρι 31-10-2003, ο Ολλανδός Dr Willem F. Duisenberg, το Νοέμβριο του 2003 τον διαδέχεται ο Γάλλος Ζαν Κλοντ Τρισέ και την 1η Νοεμβρίου 2011 ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι.
2001 Επίθεση αυτοκτονίας σημειώνεται σε «νάϊτ κλάμπ-night club» του Τέλ Αβίβ, με 21 νεκρούς Ισραηλινούς.
2001 Ο διάδοχος του θρόνου του Νεπάλ πρίγκιπας Ντιπέντρα, δολοφονεί το βασιλιά πατέρα του Μπιρέντρα Μπίρ Μπικράμ Σαν Ντέβ, τη μητέρα του Αϊσουάρια και άλλα 7 μέλη της βασιλικής οικογένειας, προτού αυτοπυροβοληθεί, βασιλιάς ανέλαβε ο Γκουανέντρα.
2001 Τίθεται σε ισχύ η «Συμφωνία για τη Διατήρηση των Κητωδών» στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μεσόγειο και στην Παρακείμενη Ατλαντική περιοχή, που υπογράφτηκε στο Μονακό από 15 χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής στις 24 Νοεμβρίου 1996.
2001 Ο Βρετανός μαθηματικός Τζον Νας βραβευμένος με νόμπελ, παντρεύεται για δεύτερη φορά τη γυναίκα του Αλίσια με την οποία είχε χωρίσει το 1963.
2002 Πεθαίνει η διακεκριμένη ηθοποιός Κάκια Αναλυτή, γεννήθηκε στον Πειραιά στις 23 Μαρτίου 1934.
2003 Αρχίζει στο Εβιάν της Γαλλίας, η σύνοδος κορυφής των ισχυρών κρατών «G-8».
2003 Συγκρούεται λεωφορείο με Ε Ι Χ όχημα στην περιοχή του Μπράλου, με 2 νεκρούς.
2005 Πλημμύρες πλήττουν την επαρχία Χιουνάν στη Νότια Κίνα, με 67 νεκρούς, 200 αγνοούμενους και 100.000 άστεγους.
2005 Διεξάγεται δημοψήφισμα στην Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα, με το «ΟΧΙ» σε ποσοστό 61,6%.
2005 Κατολισθήσεις σημειώνονται στην περιοχή Λαγκούνα Μπίτς στη Νότια Καλιφόρνια, με μεγάλες υλικές ζημιές.
2006 Ανοίγει στο ΟΑΚΑ η αυλαία για το «53ο Ράλι Ακρόπολις».
2006 Πεθαίνει η δημοφιλής Ισπανίδα τραγουδίστρια και «ντίβα» του φλαμένγκο Ρόθιο Χουράντο, γεννήθηκε το 1944.
2008 Διεξάγονται εκλογές στη γειτονική χώρα των Σκοπίων, μέσα σε κλίμα βίας και νοθείας με 2 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, νικητής αναδεικνύεται ο Νίκολα Γκρούεφσκι..
2008 Μεγάλη φωτιά ξεσπά στα στούντιο της παγκοσμίου φήμης εταιρείας «Universal Studios», με μεγάλες υλικές καταστροφές.
2009 Συντρίβεται στον Ατλαντικό ωκεανό αεροσκάφος των αερογραμμών της «Air France» με 228 νεκρούς.
2009 Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ νικά τον Ολυμπιακό 94-81 και στέφεται Πρωταθλήτρια Ελλάδος.
2009 Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 ρίχτερ σημειώνεται 70 χλμ βόρεια της Θεσσαλονίκης.
2010 Πεθαίνει ο Ρώσος μυθιστοριογράφος, ποιητής, ζωγράφος και αρχιτέκτονας Αντρέϊ Βοζνιεσένσκι, γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1933.
2010 Πεθαίνει πλήρης ημερών στα 99της η Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Λουίζ Μπουρζουά η επονομαζόμενη «γιαγιά της γλυπτικής», πολιτογραφημένη Αμερικανίδα έζησε στη Νέα Υόρκη από το 1938, γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1911.
2010 Πραγματοποιείται στο Γήπεδο Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο το οπτικοακουστικό θέαμα του συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής, Ζαν Μισέλ Ζαρ.
2011 Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης [ΑΠΘ] αναγορεύει το λογοτέχνη Ντίνο Χριστιανόπουλο επίτιμο διδάκτορα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου 1931 κατά κόσμο Δημητριάδης Κωνσταντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου