Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Τηλεδιασκέψεις Μελών του ΣΑΑΔΒ μέσω Διαδικτύου


Τηλεδιασκέψεις Μελών του ΣΑΑΔΒ μέσω Διαδικτύου
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΔΒ 
    Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,
    Το ΔΣ/ΣΑΑΔΒ έχει πραγματοποιήσει δοκιμαστικά συσκέψεις μέσω διαδικτύου με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα λόγω του σημερινού προβλήματος που βιώνουμε με την νόσο του κορονοϊου και του περιορισμού στις συγκεντρώσεις.  Έτσι  προχωρήσαμε στη χρήση της τηλεδιάσκεψης.
    Η τηλεδιάσκεψη είναι γνωστή εδώ και 25 χρόνια. Τα μεγάλα στρατηγεία του ΝΑΤΟ την χρησιμοποιούν για τον περιορισμό του κόστους και την αμεσότητα που δίνει για αποφάσεις. Την χρησιμοποιούν και οι σημερινές Διαβιβάσεις για τα Στρατηγεία κατά κόρον.
    Μειονεκτήματα υπάρχουν πολλά με κυριότερο τον περιορισμό στη συνομιλία. Εύκολα αν πεταχτούν να μιλήσουν 2 ή 3 ταυτόχρονα γίνεται χάβρα και κανείς δεν αντιλαμβάνεται ποίος μιλάει. Εργαλεία υπάρχουν πολλά. 
    Διαλέξαμε μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση σήμερα από εκπαιδευτικούς για διαδικτυακά μαθήματα.  Το πρόγραμμα λέγεται zoom.us και έχει τον περιορισμό της 40λεπτης σύσκεψης.
    Τα βήματα για την εγκατάσταση του προγράμματος είναι τα εξής :
ΒΗΜΑ 1 : Πληκτρολογώ στο Google  το zoom.us , και πατάω στη 1η σελίδα που εμφανίζεται.
ΒΗΜΑ 2 : Έπειτα, πατάω πάνω δεξιά  ''Sign up, it's free''
ΒΗΜΑ 3 : Πληκτρολογώ το email με το οποίο θέλω να εγγραφώ. Μόλις το πληκτρολογήσω πατάω ''Sign up''. Πατάω τη λέξη Confirm στο παράθυρο που μόλις εμφανίστηκε. Αυτόματα στέλνεται στο email μου ένα επιβεβαιωτικό εμάιλ από το Zoom. Το ανοίγω και πατάω ''Activate Account''.
ΒΗΜΑ 4 : Έπειτα , με ''πετάει'' πάλι στο site του Ζοοm. Πληκτρολογώ τα πεδία First Name,... κλπ ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το password πρέπει να τηρεί τους εξής κανόνες:  να έχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες, να έχει τουλάχιστον ένα γράμμα, να έχει τουλάχιστον έναν αριθμό  και να περιλαμβάνει κεφαλαία και μικρά γράμματα. Σημειώστε κάπου να θυμάστε το e mail που δώσατε και to password που γραφτήκατε. Είναι ένα πρόγραμμα όπως τα άλλα, όπως μπαίνετε σε ένα δικό σας λογαριασμό. 
ΒΗΜΑ 5 : Στο επόμενο βήμα ''Don't Zoom Alone'' , πατάω Skip this step.
ΒΗΜΑ 6 : Τώρα, πατάω το εξής link :    
ΒΗΜΑ 7 : Μου εμφανίζει το site και αυτόματα   ξεκινάει το download του προγράμματος Zoom    
BHMA 8 :  Μόλις ολοκληρωθεί το download , πατάω πάνω στο πρόγραμμα που κατέβηκε  και εμφανίζεται ένα μικρό παραθυράκι. Πατάω Run.
ΒΗΜΑ 9 :  Περιμένω λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, εμφανίζεται το παράθυρο ''Zoom Cloud Meetings''. Πατάω ''Sign In'' και πληκτρολογώ το εμαιλ μου και το password και πραγματοποιήθηκε η είσοδος στο πρόγραμμα.
    Στη συνέχεια επικοινωνήστε μαζί μας με τηλ ή e mail να σας στέλνουμε τον κωδικό εισόδου γιατί αλλάζει καθημερινά. Συσκέψεις γίνονται καθημερινά την 19.00
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το  ΔΣ/ΣΑΑΔΒ
Δημήτριος Κουτρουμάνης
Αντγος ε.α. -Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου