Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Εντυπωσιακά πέτρινα κτίσματα σε όλο τον κόσμο


Εντυπωσιακά πέτρινα κτίσματα σε όλο τον κόσμο
    Η πέτρα έχει υπάρξει βασικό υλικό για το χτίσιμο των κτηρίων και σε κάποια εξακολουθεί να παραμένει το κύριο ή και το μοναδικό, όπως θα δείτε παρακάτω.
1.«Το Σπίτι του Βράχου» («Casa do Penedo»)
    Στο Φάφε της Πορτογαλίας χτίστηκε από έναν μηχανικό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τους τεράστιος παγετώδεις βράχους που υπήρχαν διάσπαρτοι στο τοπίο. Έχει χτιστεί το 1947 ως εξοχική κατοικία αλλά σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.
2. Η Ουχιμάρα Κάντζο
    Είναι μια εκκλησία στο Νάγκανο της Ιαπωνίας και έχει κατασκευαστεί από το 1988 από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Κέντριχ Κέλογξ.
3.Ο ναός της «πέτρας και του φωτός»
    Βρίσκεται στο Μπάρμερ της Ινδίας και χτίστηκε το 2016 από τοπικής προέλευσης πέτρα στο χρώμα του κίτρινου.
4. Η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη (Bibliotheca Alexandrina)
    Είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στην αιγυπτιακή πόλη της Αλεξάνδρειας στις ακτές της Μεσογείου. Το 11όροφο κτίριο άνοιξε το 2001 και έχει κατασκευαστεί με περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα πέτρας. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.000 κόσμο στους ορόφους της.
5. Το ψηλότερο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
    Στον ποταμό Γκαρντόν της Γαλλίας δεσπόζει το ψηλότερο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο ύψους 49 μέτρων. Κατά το παρελθόν ήταν μέρος ενός καναλιού μήκους 50 χιλιομέτρων, το οποίο μετέφερε καθημερινά περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα νερού στην πόλη Νιμ.
6. Η εκκλησία-σπήλαιο Σπάσκι
    Στο Βορονέτς της Ρωσίας είναι χτισμένη μέσα σε βράχους και χρονολογείται στο 1600.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου