Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ρωσία: Σπεύδει σε βοήθεια Ιταλίας. Απόβαση γιατρών, επιδημιολόγων, φαρμάκων, πειραματικών εμβολίων


Ρωσία: Σπεύδει σε βοήθεια Ιταλίας. Απόβαση γιατρών, επιδημιολόγων, φαρμάκων, πειραματικών εμβολίων
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pronews.gr, iskra.gr
    Η Ρωσία σπεύδει να βοηθήσει την Ιταλία και είναι η μόνη χώρα που το κάνει, καθώς η ΕΕ «σφυρίζει αδιάφορα» (η ΕΚΤ αρχικά είχε αρνηθεί ακόμα και ομόλογα να τους αγοράσει) και οι ΗΠΑ απλά… βλέπουν!
    Το Σάββατο(21/3) μετά την συνάντηση για την εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού COVID-19 στην Ιταλία ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τ.Κόντι συνομίλησαν και συμφώνησαν άμεσα στο πλαίσιο της εφαρμογής περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της μόλυνσης στην χώρα και ειδικά στην βόρεια Ιταλία.
    Συγκεκριμένα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι στέλνει δεκάδες Ρώσους επιδημιολόγους και ειδικό ιατρικό προσωπικό στην βόρεια Ιταλία για να πολεμήσουν τον κορονοϊό COVID-19 καθώς και προστατευτικά μέσα και ιατρικό εξοπλισμό, όπως και φάρμακα.
    Ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα προσγειωθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στο αεροδρόμιο του Μιλάνου και θα στηθεί κοινό επιχειρησιακό κέντρο με τους Ιταλούς συναδέλφους τους.
     Ειδικότερα, ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη διάρκεια των συζητήσεών του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Κόντε, δήλωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να προσφέρει άμεσα βοήθεια στην Ιταλία, στο πλαίσιο της μάχης για την αντιμετώπισης της πανδημίας στη γειτονική χώρα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
    Η Ρωσία δεν έχει πληγεί σχεδόν καθόλου, λόγω βασικά δύο παραμέτρων: Από τις αρχές Ιανουαρίου «κλείδωσε» τα σύνορα με Κίνα και υπέβαλε σε εξετάσεις τους εισερχόμενους, αλλά κυρίως λόγω του κλίματος της που δεν ευνοεί την ανάπτυξη υγρασίας που είναι ο μεγαλύτερος «φίλος» του ιού, σε σχέση με την θερμοκρασία 5°-11° C.
    Πιθανότατα θα μεταφερθούν και ποσότητες των πρώτων πειραματικών εμβολίων. Ρώσοι επιστήμονες στις 22 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι παρασκεύασαν πέντε πρωτότυπα εμβόλια κατά του λοιμώδους  κοροναϊού, αλλά η όλη επεξεργασία τους βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη,
    «Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί πέντε πρωτότυπα εμβόλια, αλλά αυτό είναι το αρχικό στάδιο της επεξεργασίας. Θέλω να σας πω ότι οι συνάδελφοι ασχολούνται εντατικά με αυτό το ζήτημα και μόλις έχουμε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα θα σας ενημερώσουμε γι’ αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.
    Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι έλαβε από την Κίνα το στέλεχος του κοροναϊού, βάσει του οποίου οι Ρώσοι επιστήμονες παρασκεύασαν τα εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου