Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (31/10/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (31/10/2019)
    Όταν ακούω για ταινίες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, «κουμπώνομαι». Και αυτό, γιατί απευθύνονται σε πολύ λίγους. Σπανίως υπάρχει κάποια ταινία για το πλατύ κοινό. Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει, πως ο κατ’ εξοχήν ρόλος του κινηματογράφου, είναι Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ και όχι ο προβληματισμός, η κατάθλιψη και άλλα σχετικά. Γνώμη μου! Ποτέ δεν πήγα σε φεστιβαλικές ταινίες, γιατί δεν ανταποκρίνονται στα «στάνταρ» μου, τουλάχιστον τις τελευταίες… δεκαετίες!
------------------------------------------
Δεν έχουν άδικο οι Σκωτσέζοι που θέλουν να απαγορεύσουν τις «κεφαλιές» στα ποδοσφαιρικά τμήματα υποδομής. Το θέμα, άπτεται της κοινής λογικής. Δεν είναι δυνατόν, κτυπήματα στο κεφάλι παιδιών 10-12 χρονών, να μην αφήνουν κατάλοιπα. Τα οποία, κάποια στιγμή, μετά από πολλά ίσως χρόνια, θα εμφανιστούν. Σκεφτείτε τι παθαίνουν οι πυγμάχοι ( εντάξει, εκεί τα χτυπήματα είναι συχνότερα και πολύ δυνατώτερα…) που όλοι σχεδόν, σε κάποια στιγμή υποφέρουν από εγκεφαλικές παθήσεις, συνήθως ανίατες με τα σημερινά μέσα. Καλά είναι όλα τα σπόρ, όμως ο «υπερβάλων ζήλος» έχει κακά αποτελέσματα.
------------------------------------------
    Συγγνώμη για την έκφραση, όμως… «είπαν στον τρελό να χέσει και αυτός ξεκωλώθηκε»! Αυτό ισχύει με τα περιβόητα «πασαλάκια» στη Θεσσαλονίκη, που γέμισαν πολλές περιοχές της πόλεως. Δεν αμφισβητώ πως σε κάποιες, πολύ λίγες περιπτώσεις, ίσως ήταν απαραίτητα ( αυτά ή κάτι άλλο), αφού τα ελεγκτικά όργανα δεν έχουν την θέληση ή την δυνατότητα να ελέγξουν τους παραβάτες. Φαίνεται όμως, πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε παραγγείλει πάρα πολλά, με αποτέλεσμα όσα περίσσεψαν να τα βάλει «όπου του κατέβηκε». Ασχέτως παρανομίας ή όχι, καλύτερα είναι να αφαιρεθούν, αφού από ότι φαίνεται χωρίς αυτά οι συνθήκες κυκλοφορίας ήταν καλύτερες.
------------------------------------------
    Βλέπω το τι βγαίνει σε πλειστηριασμό από το κανάλι MEGA, και παρατηρώ πως δεν υπάρχουν κινηματογραφικές ταινίες! Και εχει πάρα πολλές… Τι έγινε, πρόλαβαν να τις ξεπουλήσουν;
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου