Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΕΚΘΕΣΙΣ «THE COMIC CON 5»


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
ΕΚΘΕΣΙΣ «THE COMIC CON
Ανδρέας Μελεζιάδης
    Το Σαββατοκύριακο 10 – 12 Μαίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο «Βελίδειο» η ετήσια έκθεσις Κόμιξ, με τίτλο «THE COMIC CON 5». Θα μου πείτε, μια ακόμα έκθεση στις τόσες άλλες…. Και ίσως έχετε δίκιο, όχι όμως και για αυτούς που τους ενδιαφέρουν τα Κόμιξ, μικρούς και μεγάλους….
    Στην έκθεση αυτή, συμμετείχε και ο σύλλογος «PLAYMOBILFRIENDS THESSALONIKI», στον οποίο μέλος είναι ο γιός μου. Έτσι, υπήρχε ένα ακόμα κίνητρο για να την επισκεφθώ. Όμως, για το ειδικό τμήμα με τα playmobile θα ασχοληθώ την επόμενη φορά.
    Πήγα λοιπόν στην έκθεση, και κατ’ αρχή έμεινα έκπληκτος από τον αριθμό των επισκεπτών. Όχι μόνο η μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου ήταν γεμάτη, αλλά περίμενε και μεγάλη ουρά για να μπεί μέσα.
    Μέσα, υπήρχαν εκθετήρια για όλων των ειδών τα κόμιξ, από τα πιο παλιά ( δεκαετίας 50 – 60 που ενδιαφέρουν εμένα) μέχρι τα σημερινά. Βέβαια, είναι φανερή η διαφοροποίηση του στυλ, από εποχή σε εποχή, όμως τα τόσα πολλά εκθέματα σε «γέμιζαν».
    Το κακό είναι, πως δεν έβγαλα φωτογραφίες από την έκθεση, αλά περιορίστηκα στα playmobile. Όταν είπα να βγάλω φωτογραφίες με πλάνα από την έκθεση…. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ! Πράγμα απαράδεκτο για εμένα….
    Στην περιήγησή μου στα εκθετήρια, ανακάλυψα πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι και τόσο φτωχή από καταστήματα που ασχολούνται με κόμιξ, όπως νόμιζα. Υπάρχουν αρκετά! Σκοπεύω να επισκεφθώ κάποια από αυτά, μήπως και βρώ κάτι που να με ενδιαφέρει.
    Μεταξύ των εκθετών, υπήρχε και ο εκδοτικός οίκος που έχει τα δικαιώματα για τα παλιά μας τεύχη «ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ», «ΜΠΛΕΗΚ», «ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ», ο οποίος κάνει επανεκδόσεις των παλιών τευχών, σε πολύ καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο μέγεθος. Αυτό που έμαθα, είναι πως πρόκειται να εκδοθεί σε ΑΝΑΤΥΠΩΣΗ όπως κυκλοφόρησε την δεκαετία 60, ο «ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ» ( 96 τεύχη ). Χαρά για εμενα!!!!
    Στην έκθεση, συμμετείχε πλήθος σχεδιαστών ξένων και ελλήνων. Μάλιστα, κάποιοι από τους ξένους ήταν εκεί και υπέγραφαν αφίσσες ή τεύχη δικά τους. Ένας από αυτούς, ήταν και ο περίφημος Don Rosa (Ντόναλντ Ντάκ κτλ).
    Για μια μικρή γεύση της εκθέσεως, «ξεσήκωσα» από το διαφημιστικό της φυλλάδιο μονοσέλιδες αφίσσες, που έκαναν ειδικά για την έκθεση οι ξένοι και οι έλληνες σχεδιαστές, και σας τις εκθέτω παρακάτω.
    Το σίγουρο είναι πως του χρόνου δεν θα παραλέιψω να επισκεφθώ την έκθεση, παρά το ( ομολογουμένως) αρκετά υψηλό εισιτήριο των 14 ευρώ!
ΞΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου