Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 291


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 291   Ο Μπαγκς Μπάννυ στην 14σέλιδη εξωτική περιπέτεια "Ο καλός σεϊχης". Επίσης "Ο δράκος του ράντσου" όπου κάνουν την ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ στο περιοδικό οι Ραφ και Ρέντυ, δύο νέα (τότε) και δημοφιλή αστεράκια της Dell (δια χειρός των Χάνα και Μπαρμπέρα), γνωστά στους Αθηναίους από τα "μίκυ μάους" της Columbia του Σινεάκ και των θερινών κινηματογράφων. Τέλος μια περιπέτεια του Τάμπυ (Το στοιχιωμένο σπίτι). Κυκλοφόρησε Σάββατο 13 Απριλίου 1963.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου