Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Εφιάλτης στο διαδίκτυο: Αυτό το site έχει πρόσβαση σε όλα τα online αρχεία σας


Εφιάλτης στο διαδίκτυο: Αυτό το site έχει πρόσβαση σε όλα τα online αρχεία σας
    Αν κάποιοι ανησυχούσατε ότι το διαδίκτυο μπορεί κάποια στιγμή να μετατραπεί σε οργουελικό εφιάλτη, ίσως αυτή η στιγμή να είναι ήδη εδώ.
    Ένας ιστοχώρος, ο
PeopleWhiz, ισχυρίζεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας δώσει στοιχεία για οιοδήποτε άτομο έχει κάποια παρουσία στο internet, είτε μέσω social media, είτε μέσω δημοσίων εγγράφων που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
    Συγκεκριμένα, ο ιστοχώρος υποστηρίζει ότι με ένα όνομα μπορεί να κάνει αναζήτηση σε 67 δισεκατομμύρια αρχεία, από προφίλ σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέχρι δικαστικά έγγραφα με καταδίκες για παραβάσεις του νόμου.
    Για την ώρα οι δυνατότητες αναζήτησης περιορίζονται στις ΗΠΑ, με το site να ισχυρίζεται ότι ο λόγος ύπαρξής του είναι για να μπορούν οι χρήστες του να ελέγχουν τον περίγυρό τους και να διασφαλίζουν ότι τα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται είναι ασφαλή.
    Το ενδιαφέρον είναι ότι οι δημιουργοί της πλατφόρμας υποστηρίζουν ότι η αναζήτηση των συγκεκριμένων αρχείων είναι απολύτως νόμιμη, όπως και η όλη λειτουργία του και ότι τα έγγραφα στα οποία έχει πρόσβαση είναι δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου