Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ αύξων αριθμός 283


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
    Θέλοντας να ξυπνήσω τις αναμνήσεις και το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους, κάθε εβδομάδα, θα βάζω ένα τεύχος από την έκδοση ‘’ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ’’ ( ή ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ όπως τα λέγαμε πιτσιρικάδες ), από την προσωπική μου συλλογή, για να αναπολήσουν τις μέρες που τρέχαμε στο περίπτερο την ημέρα κυκλοφορίας του. Έκανε μόνο 3 δραχμές.
    Η ποιότητα του τεύχους, είναι ανάλογη του χρόνου και της καταστάσεως, αφού η αρχή τους έγινε την δεκαετία του ’50. ( 1954)
    Σήμερα, σας έχω το τεύχος «ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ α/α 283   Ο Πόρκυ αναζητά χιονολούλουδα στον Βόρειο Πόλο για λογαριασμό του ανθοπώλη Έλμερ στην ιστοριούλα "Εκδρομή στο Βόρειο Πόλο" και κυνηγά μάγισσες στο "Δάσος φάντασμα". Στο ίδιο τεύχος από λάθος (?) της σύνταξης δημοσιεύεται και η ιστορία του Ντίσνεϊ "Ο μπαμπάς βγαίνει τις νύχτες" με τον κακό λύκο καθώς και δύο στριπάκια του Μίκυ. Δεδομένου ότι οι ήρωες ανήκουν σε διαφορετικές εταιρίες και περιοδικά της Dell η "συμβίωση" τους στο ίδιο τεύχος δημιούργησε κάποια προβλήματα στον εκδότη. Κυκλοφόρησε Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 1963.
    Ελπίζω και οι μικρότεροι να τα ευχαριστηθούν. Σίγουρα, είναι καλύτερα από τις πολιτικές αναλύσεις.    Πατήστε στο λίνκ  http://andremelez.blogspot.gr/   και γυρίστε νοερά 55 – 60 χρόνια πίσω……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου