Σάββατο 27 Απριλίου 2019

5 ταβέρνες στην Αθήνα για πασχαλινό τραπέζι


5 ταβέρνες στην Αθήνα για πασχαλινό τραπέζι
    Δεν πρόλαβες να κλείσεις; Ξέμεινες Αθήνα; Δεν έχεις όρεξη να κάνεις τραπέζι; Σου έχουμε πέντε φοβερές προτάσεις.
    Η Κυριακή του Πάσχα θέλει κρέας. Και το κρέας θέλει μαγείρεμα, και μερικές φορές δεν θες να μαγειρέψεις.  Ναι, ακόμα και για ένα τραπέζι τόσο σημαντικό και παραδοσιακό. Εναλλακτικά, μπορεί να ξέμεινες Αθήνα και να μην έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα μόνος σου. Μην ανησυχείς, έχουμε σούπερ προτάσεις για εσένα και το πασχαλινό σου φαγητό.
    Προφανώς, εφόσον μιλάμε για
Κυριακή του Πάσχα, δεν χρειάζεται να σου θυμίσουμε ότι η τηλεφωνική κράτηση όσο τον δυνατόν νωρίτερα είναι αναγκαία, σωστά; Επίσης, οι ενδεικτικές τιμές αφορούν το συνηθισμένο μενού του εστιατορίου, με τα αρνιά/κατσίκια πιθανόν να ανεβάζουν το κασέ. Ωραία, τα καλύψαμε κι αυτά, πάμε στο φαγητό τώρα.

Ροζαλία
Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, τηλ: 210 3302933
    Η Ροζαλία είναι από τις πιο αγαπημένες μας γωνιές στα Εξάρχεια, πανέμορφη πάνω στην Βαλτετσίου. Εκτός από τις πασχαλινές νοστιμιές, ο κατάλογος έχει να προσφέρει όλα τα καλά – από λουκάνικο γίδας μέχρι πεντανόστιμα ελληνικά μεζεδάκια. Ανοιχτή κανονικά, από τις 11 το πρωί μέχρι όσο πάει και την Κυριακή του Πάσχα, λοιπόν, με τον λογαριασμό να κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο, μαζί με απαραίτητο κρασάκι.

Κρυστάλλης
Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 210 6136838
    Το σώσε θα γίνεται στην ταβέρνα της Πεντέλης, που – καιρού επιτρέποντος – θα απλώσει τραπεζάκια έξω και θα μας περιμένει για κοντοσούβλια, λουκάνικα και κοκορέτσια και αρνάκι σουβλιστό. Μπόνους τα ευφάνταστα ορεκτικά, που δεν αρκούνται στα τζατζικοπατατοντοματο-πράγματα. Μελιτζάνες γεμιστές και φάβα και κάτι ωραιότατες σαλάτες θα βρούμε εδώ για να συνοδεύσουμε το κρέας μας. Και υπολογίζουμε 18-20€ το άτομο.

Κούβελος
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ.: 2114052418
    Θα ανοίξει στις 13.30 και θα μείνει ανοιχτός μέχρι τις 17.30. Κι αυτός είναι αρκετός χρόνος για να γεμίσουμε την κοιλιά μας με – τι άλλο; – κρέας. Μοσχαράκι και κόκορας μαριναρισμένος, που είναι στα χιτ του μενού, αλλά και σπέσιαλ πιάτα για την μέρα (και την Δευτέρα του Πάσχα, ίδιες ώρες), όπως αρνί στο λαδόχαρτο, ρουμελιώτικο κοκορετσάκι και χανιώτικη κρεατότουρτα. Υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο, αλλά παίζουν και ειδικά πασχαλινά πακέτα, οπότε τηλέφωνο τώρα.

Παράγκα
Ακτή Κουμουνδούρου 34, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4101065
    Η Παράγκα θα είναι κι αυτή ανοιχτή την Κυριακή του Πάσχα, με την ωραία της διακόσμηση και την θέα στη θάλασσα. Εδώ τρώμε λαχταριστούς μεζέδες, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, πανσετάκια και κάθε κατάλληλο για την ημέρα σουβλιστό. Με πολύ ωραίο, χύμα κρασί, υπολογίζουμε τον λογαριασμό γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Το αυγό του κόκκορα
Λεωνίδου 46 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο, τηλ: 2177050103
    Ξεκίνησε στην Κυψέλη, μα πλέον βρίσκεται στο Μεταξουργείο, και… τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει. Οι γεύσεις του εξακολουθούν να είναι εκπληκτικές, το όνομα και το μαγαζί εξακολουθούν να είναι λατρεία για όσους το γνωρίζουν. Πέρα από τα κρεατικά της ημέρας, εδώ τρώμε χορταστικότατες μερίδες – ο κόκκορας με μακαρούνες είναι από τα μεγαλύτερα χιτ του μενού – και τα ψητά της ώρας του είναι για να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Με το κρασί μας, υπολογίζουμε περί τα 15-18€ το άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου