Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αποχώρηση Γεωργίου Επιτήδειου από την «Χρυσή αυγή»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αποχώρηση Γεωργίου Επιτήδειου από την «Χρυσή Αυγή»
Γεώργιος Επιτήδειος
    Την 18 Απριλίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και άρχισε η προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές.
    Κατά την διάρκεια της θητείας μου, εξετέλεσα, ως ώφειλα,  στο ακέραιο την αποστολή μου για την προβολή και την υπεράσπιση των Εθνικών Θεμάτων και Δικαίων (Σχέσεις ΕΕ με την Τουρκία, θέματα Αιγαίου, Θράκης, Κύπρου, απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών, ονομασία Σκοπίων, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικιωμάτων των Βορειοηπειρωτών από την Αλβανία, επεκτατικές βλέψεις της εναντίον της χώρας μας, εκτέλεση Κατσίφα, γενοκτονία των Ποντίων, γερμανικές αποζημειώσεις, παρεμβάσεις σε συζητήσεις με τους Αρχηγούς των κρατών της ΕΕ, παράνομη μετανάστευση, θέματα ΑΜΕΑ, εξαθλίωση των Ελλήνων λόγω εφαρμογής των μνημονίων).
    Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποίησα 1213 ομιλίες και παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του ΕΚ, με αποτέλεσμα να καταλάβω μία θέση μεταξύ των δέκα (10) πρώτων ομιλητών στους 751 Ευρωβουλευτές. Επιπλέον, κατέθεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) 250 ερωτήσεις με υποχρέωση απαντήσεως, 1044 Τροπολογίες, 1165 Αιτιολογήσεις ψήφου ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που επιθυμούν, τον λόγο για τον οποίο ψήφιζα υπέρ ή κατά κάποιας προτάσεως νόμου. Τέλος παραχώρησα μεγάλο αριθμό συνεντεύξεων σε Έλληνες και ξένους, δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς. 
    Προς αποφυγή παραπληροφορήσεως, επιθυμώ να γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα.
    Το όνομά μου δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές διότι, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Αρχηγό, μετά από δική μου πρωτοβουλία, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων, η κάθοδός μου δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή παλαιών κομματικών στελεχών, διότι έχω πλεονέκτημα απέναντί τους, λόγω της θέσεώς μου. Όσον αφορά την μία και μόνο θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Εάν υπήρχε, θα την σεβόμουν. Επίσης, δεν υπήρξε προσωπική συνάντηση με αντικείμενο την υποψηφιότητά μου ή μη. Θεωρώ ότι αυτή την συνάντηση την δικαιούμουν.
    Επίπλέον, στο παρασκήνιο, συνέβησαν γεγονότα κατά τα οποία αντιμετωπίσθηκα με τρόπο ο οποίος με προσέβαλε, κάτι που δεν ανέμενα.
    Επειδή εξεπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Κόμμα.
    Επειδή αντιμετωπίσθηκα με τρόπο απαξιωτικό,
    Επειδή μου έχουν δημιουργηθεί διλήμματα,
    Επειδή θεωρώ πως δεν έχει νόημα να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι σε ένα πολιτικό χώρο όπου δεν εκτιμώνται το έργο και η προσφορά μου αλλά, άλλα πράγματα,
    Επιθυμώ να ανακοινώσω ότι αποχωρώ από τον Λαϊκό Σύνδεσμο «Χρυσή Αυγή».
    Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσες και όσους με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια και με στήριξαν, προκειμένου να επιτελέσω το δύσκολο έργο μου. Θα τους απονέμω πάντοτε τον σεβασμό που τους αρμόζει. Θα ήθελα να τους ευχηθώ ατομική και οικογενειακή υγεία, δύναμη και υπομονή και καλή Ανάσταση. Τέλος εύχομαι Ανάσταση στην Πατρίδα και το Έθνος μας που βιώνουν γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή τους.
Αθήνα 23 Απριλίου 2019
Γεώργιος Επιτήδειος
Αντιστράτηγος ε.α
Ευρωβουλευτής

2 σχόλια:

  1. "Κάλιο αργά παρά ποτέ" (λέει μια παροιμία), ο ανωτέρω κατά τα φαινόμενα αξιοπρεπής κύριος κατάλαβε που είχε μπλέξει και απομακρύνεται από ένα κόμμα δήθεν δημοκρατικό, με ακραίες ενέργειες και πράξεις που τραυματίζουν το πολίτευμα και μας οδηγούν να θυμηθούμε ιστορικά γεγονότα σαν αυτό της εξέλιξης και ανάληψης της εξουσίας από το πρώην σοσιαλιστικό-ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας που οδήγησε και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ 24.000 ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ;;; ΔΙΟΤΙ Ο ΜΕΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή