Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Φορολογική Δήλωση 2019 – ΓΕΣ: ΜΗΝ υποβάλλετε ακόμα


Φορολογική Δήλωση 2019 – ΓΕΣ: ΜΗΝ υποβάλλετε ακόμα
Επείγουσα Οδηγία της ΔΟΙ του Γενικού Επιτελείου Στρατού για πρόβλημα στο TaxisNet
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
    Πολλούς λόγους έχουν οι στρατιωτικοί να μην υποβάλλουν ακόμα την φορολογική τους δήλωση για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2018.
    Ο πρώτος λόγος είναι ότι όσοι πήραν αναδρομικά περιμένουν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιέχει ρύθμιση για απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης.
    Το νομοσχέδιο κατατέθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου και βρίσκεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για επεξεργασία.
    Αναμένεται να ψηφιστεί πριν το Πάσχα.
    Αμέσως μετά θα πρέπει να εκδοθεί εφαρμοστική εγκύκλιος και να τροποποιηθεί η εφαρμογή του TaxisNet ώστε να μην υπολογίζει εισφορά αλληλεγγύης σε όσους καταθέτουν την φορολογική τους δήλωση.
    Ο δεύτερος λόγος είναι η διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βοηθάει τους στρατιωτικούς που έχουν προϋποθέσεις να λάβουν τα κοινωνικά επιδόματα.
    Η διάταξη που περιλαμβάνεται είναι η εξής:
Άρθρο 63
Λοιπές διατάξεις
1. Ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακής πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή τους.
    Εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί πριν το Πάσχα, θα πρέπει να βγει στη συνέχεια ερμηνευτική εγκύκλιος από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, ώστε να γίνει και η ανάλογη τροποποίηση στο TaxisNet.
    Εάν όλα προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις, τότε εκτιμάται ότι οι στρατιωτικοί θα μπορούν να πάρουν τα κοινωνικά επιδόματα με την επόμενη πληρωμή του ΟΠΕΚΑ τον Μάιο.
    Ο τρίτος λόγος που έχουν οι στρατιωτικοί για να μην βιαστούν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση είναι ότι έχει προκύψει πρόβλημα στην διαδικασία καταχώρησης των αποδοχών των στρατιωτικών στην ηλεκτρονική εφαρμογή του TaxisNet.
    Το ΓΕΣ έχει εκδόσει επείγουσα ειδοποίηση προς όλες τις Μονάδες και καλεί τους στρατιωτικούς μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα να μην καταθέσουν ακόμα την φορολογική τους δήλωση.
    Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων στο TaxisNet λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ σε όσες περιπτώσεις προκύψει επιπλέον φόρος από την εκκαθάριση, αυτός θα πληρωθεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε τρεις δημηνιαίες δόσεις (στο τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου