Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Πρόστιμο σε όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν λαθρομετανάστες, προβλέπει σχέδιο της ΜάλταςΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( και συμφωνα με το ΣτΕ ! )
Πρόστιμο σε όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν λαθρομετανάστες, προβλέπει σχέδιο της Μάλτας
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Xώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχτούν περισσότερους αιτούντες άσυλο και οι οποίοι προέρχονται από άλλα -ήδη επιβαρυμένα- κράτη μέλη θα κληθούν να πληρώσουν 60.000 για τον καθένα εξ αυτών εντός μιας πενταετίας, προβλέπει πρόταση της ευρωπαϊκής προεδρίας της Μάλτας.
    Αντιθέτως, χώρες οι οποίες δέχονται λαθρομετανάστες θα αποζημιώνονται με το αντίστοιχο ποσό για το διάστημα αυτό. Το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο και μεταδίδει την είδηση.
    Μια τέτοιου είδους αποζημίωση θα λαμβάνουν όμως οι χώρες μέλη εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι πράγματι μια χώρα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Εν τούτοις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, θα μπορούσε να σταματήσει την πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το dpa.
    Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν λαθρομετανάστες θα μπορούν εναλλακτικά να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με συνοριοφύλακες ή ειδικούς στην παροχή ασύλου.
Παράλληλα, το έγγραφο αυτό κάνει λόγο για ανώτατο όριο κατανομής τον αριθμό των
200.000 λαθρομεταναστών. Σε “κρίσιμες περιστάσεις”, όταν προσεγγίζεται το όριο αυτό, οι αρχηγοί των κρατών μελών θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου