Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ρωσικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με εμπορικό στα ανοιχτά του ΒοσπόρουΡωσικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με εμπορικό στα ανοιχτά του Βοσπόρου
    Ρωσικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε με ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε ζώα στα ανοιχτά του Βοσπόρου με αποτέλεσμα να βυθιστεί.
    Πληροφορίες που μεταφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ρωσικό πλοίο ανήκε στις μυστικές υπηρεσίες.
    Σύμφωνα με τις τούρκους αξιωματούχους, όλοι οι στρατιώτες που επέβαιναν στο πολεμικό πλοίο το εγκατέλειψαν πριν την πρόσκρουση. Ειδικότερα, το Ria Novosti ανέφερε ότι όλα τα άτομα πληρώματος είχαν διασωθεί, κάτι που επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής λέγοντας ότι διασώθηκαν τα μέλή του πληρώματος και των δύο πλοίων και σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα. Συνολικά 78 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.
    Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως το ερευνητικό σκάφος Liman του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ρήγμα έπειτα από σύγκρουση στη θάλασσα 40 χλμ. από τον Βόσπορο.
    «Στις 27 Απριλίου στις 11:53 ώρα Μόσχας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας 40 χλμ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου, το ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Liman, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης με το σκάφος Ashot-7.... υπέστη ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.... Το πλήρωμα αγωνίζεται για τη διάσωση του σκάφους», αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
    Στο σημείο επικρατούσε πυκνή ομίχλη.
    Αξιωματούχος της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Ρόιτερς πως ένα πλοίο με σημαία του Τόγκο συγκρούστηκε με ερευνητικό σκάφος του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πως 78 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το ρωσικό πλοίο. Ο τούρκος αξιωματούχος δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για το πλοίο με σημαία Τόγκο ούτε για την κατάσταση του πληρώματός του.
    Το NTV είχε μεταδώσει νωρίτερα πως το ρωσικό σκάφος συγκρούστηκε με ένα πλοίο που μετέφερε ζώα κτηνοτροφίας.
    O Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβιέντεφ για να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του ρωσικού πλοίου, αναφέρει η Hurriyet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου