Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η δίκη του πρώτου Live Sex Show στην Αθήνα το '83Η δίκη του πρώτου Live Sex Show στην Αθήνα το '83
    Σεπτέμβριος 1983. Μεγάλες ουρές σχημάτιζαν έξω από τον κινηματογράφο «ΕΛΙΤ» της οδού Πειραιώς, νέοι, ηλικιωμένοι και γυναίκες που είχαν σπεύσει να δουν από κοντά το πρώτο Live Sex Show που είχε οργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα.
    Οκτώ όμορφα κορίτσια από διάφορες χώρες όπως η Αργεντινή, Αγγλία, Χιλή και η Ελλάδα πρωταγωνιστούσαν όλες μαζί, ξεχωριστά ή σε διάφορους «συνδυασμούς», με έναν μόνο άντρα.
    Οι παραστάσεις άρχιζαν στις 4 το απόγευμα και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και το αθηναϊκό νέφος, ο κόσμος συνωστίζονταν για μια θέση στο σινεμά. Το εισιτήριο είχε 180 δραχμές και εκτός από την παράσταση προβάλλονταν και δύο ταινίες σεξ, σε ένα υπερθέαμα που κρατούσε έως τις 23.30 το βράδυ.
    Οι καλλονές χόρευαν αισθησιακά για τους θεατές και σταδιακά ανέβαζαν τη θερμοκρασία. Τα φώτα χαμήλωναν περισσότερο και από τα ηχεία ακούγονταν ερωτικοί αναστεναγμοί, «βρώμικα» ερωτόλογα και παθιασμένα μουγκρητά.
    Η Ελληνίδα Ντανιέλα ήταν η σταρ των παραστάσεων. Παρουσίαζε ένα δύσκολο και εξαντλητικό πρόγραμμα με λεσβιακό έρωτα έχοντας παρτενέρ – όπως έλεγε – την αδερφή της.
    Η δε Αγγλίδα Γκλόρια γνώριζε και αυτή την αποθέωση με τον διάχυτο ενθουσιασμό της και αγαπούσε πολύ τους απαιτητικούς Έλληνες θεατές.

    «Ξέρουν να εκτιμούν τη δουλειά μας. Δεν μας βλέπουν σαν πόρνες, αλλά σαν αρτίστες», έλεγε. Οι εναλλαγές της δράσης με ή χωρίς την παρουσία του πρωταγωνιστή, ξεσήκωναν τους «απαιτητικούς» που βρίσκονταν διαρκώς σε θέση μάχης, έτοιμοι να ορμήσουν. Η αστυνομία όμως δέχθηκε αρκετές καταγγελίες από περίοικους για τις «αρτίστες», που προκαλούσαν κοσμοσυρροή και κυκλοφοριακά προβλήματα στην οδό Πειραιώς.
    Έτσι, εστάλησαν δύο αστυνομικοί στο Σινέ ΕΛΙΤ, να παρακολουθήσου το sex show, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να τους συνοδεύσει και ένας εισαγγελέας.
Οι καταθέσεις των αστυνομικών
    Όταν έγιναν μηνύσεις, ήρθε η ώρα της δίκης. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να καταθέσουν όσα είδαν και ήταν απολαυστικοί στην περιγραφή των γεγονότων.
     «Είχαν γίνει ταύροι οι θεατές του ΕΛΙΤ και ήταν έτοιμοι να σκαρφαλώσουν στην σκηνή για να πάρουν μέρος στην πανδαισία του σεξ. Μάλιστα, ένας δεν άντεξε τον πειρασμό και άπλωσε το χέρι του. Χάιδεψε τα απόκρυφα μέρη της Αγγλίδας και τότε εκείνη του έδωσε δύο ναζιάρικα χτυπήματα στο πρόσωπο με τα ανεπτυγμένα στήθη της», κατέθετε ο αστυνομικός Δ. Δρίβας.
    «Ούρλιαζαν σαν Ινδιάνοι οι θεατές. Και φώναζαν εν χορώ: κορμάρες μου, μανάρες μου, θα σαλτάρω να σε δαγκώσω, θα σε φάω ζωντανή», είπε ενόρκως ο άλλος αστυνομικός Π. Κοντογιαννάκης.
Καταθέτει η σύζυγος του χασάπη
    Σημαντική θεωρήθηκε η μαρτυρία της Αρετής Δαούτα, σύζυγος κρεοπώλη, που είχε πάει με τον άνδρα της στο sex show.

    Πρόεδρος: «Πως το είδατε
    Δαούτα: «Πολύ σεμνό»
    Πρόεδρος: «Αν είχατε κόρη θα την πηγαίνατε στο ΕΛΙΤ
    Δαούτα: «Ασφαλώς. Εικονικά ήταν όλα και καθόλου τολμηρά. Οι Ελληνίδες έφεραν ένα φύλο συκής μπροστά τους και μικρότερο φύλλο οι ξένες».
    Επίσης, άλλοι πέντε μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ του καλλιτεχνικού μπαλέτου. Ο πρόεδρος όμως ήθελε όλα τα στοιχεία για μια δίκαιη δίκη.
    «Εσύ σκανδαλίστηκες;» ρώτησε τον έναν αστυνομικό. «Ασφαλώς και ερεθίστηκα από το θέαμα», απάντησε. Ο πρόεδρος επίσης ενημερώθηκε και για τις δύο ταινίες πορνό που προβάλλονταν.
    Η υπεράσπιση του επιχειρηματία και του ερωτικού μπαλέτου, αράδιασε στην έδρα πολλά από τα περιοδικά πορνό που πωλούνταν στα περίπτερα.
    Ήθελε να αποδείξει ότι το γυμνό κυκλοφορούσε πλέον ελεύθερα. «Δεν σκανδαλίζουν, οι φωτογραφίες είναι έργα τέχνης», απάντησαν πρόεδρος και εισαγγελέας. Η δικαιοσύνη δεν επέβαλε τιμωρίες και το πρωτοποριακό sex show συνεχίστηκε για λίγο καιρό ακόμη, με τεράστια επιτυχία.
    Όταν όλα τελείωσαν, οι κοπέλες που είχαν γράψει ερωτική ιστορία στην Αθήνα, ακολούθησαν τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο του καλλιτέχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου