Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Χαράτσι στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές -Για να μην μειωθούν οι συντάξειςΧαράτσι στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές -Για να μην μειωθούν οι συντάξεις
Όποιος μπορεί να δεί λίγο πιο πέρα από τη μύτη του, βλέπει και τη συνέχεια.
Φυσικά, όλα στο ΣΧΕΔΙΟ!
Από την μία μας παροτρύνουν για ηλεκτρονικές συναλλαγές και μας τις επιβάλουν κατά κάποιο χυδαίο τρόπο ( capital control ) και από την άλλη, ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ!
Και στο ‘’καπάκι’’, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ( μόνο πλαστικό χρήμα ).
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά ο λόγος για τον οποίο γίνεται. Για να μην μειωθούν οι συντάξεις !!!
Σε λίγο, θα μας πούν ‘’ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑ@@@ΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
Το έχω πεί χίλιες φορές και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι κάθε μέρα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ !
    Σενάριο για τη φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. 
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα επιβληθεί ένας εσωτερικός φόρος Τόμπιν, ένα ειδικό τέλος που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις, σε όλες τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. 
    Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν ότι θα γεμίσουν τα ταμεία των Ταμείων και θα πειστούν οι Θεσμοί ότι δεν χρειάζεται ούτε μείωση συντάξεων ούτε και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
    Τα σενάρια για επιβολή τέλους είχε ακουστεί πρώτη φορά πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε απορρίψει κατηγορηματικά. Επίσης, σενάρια για επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και σε όλες τις καταθέσεις είχαν επίσης διαψευστεί
    Επειτα, τα σενάρια επανήλθαν επί ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο.  Τότε το σενάριο ανέφερε ότι είναι δύο οι πιθανότητες. Είτε για όσες συναλλαγές είναι πάνω από 500 ευρώ, είτε γι' αυτές πάνω από 300 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση το οικονομικό επιτελείο ευελπιστούσες πως θα φορολογηθούν υπερδιπλάσιες συναλλαγές με τις τράπεζες και θα αυξάνονταν έτσι και τα κέρδη του κράτους. Ο φόρος που θα έμπαινε στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμενόταν να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής, έλεγε τότε το ρεπορτάζ. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές τόνιζαν τότε πως δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου