Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τσέχος πρόεδρος: Η προσφυγική κρίση είναι μια οργανωμένη εισβολήΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ενοχλεί όταν λέει αλήθειες.
Καλά κάνει και τις λέει όμως !
    Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, υπήρξε εριστικός και μίλησε εναντίον των προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ, ακόμα και στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του. Ο Μίλος Ζέμαν είναι ο πρόεδρος της Τσεχίας που πρόσφατα έγινε η αιτία να διαταραχθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τσεχία εξαιτίας των επικριτικών και προκλητικών δηλώσεών του για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας. Οι δηλώσεις του Ζέμαν έγιναν η αιτία η ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη στην Πράγα. Τώρα ο Τσέχος πρόεδρος «ξαναχτυπά» με δηλώσεις του κατά των προσφύγων που προέρχονται από την Συρία και το Ιράκ.Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν χαρακτήρισε σήμερα «οργανωμένη εισβολή» τις μεταναστευτικές ροές, καλώντας τους νεαρούς άνδρες από τη Συρία ή το Ιράκ να «πάρουν τα όπλα» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αντί να φεύγουν από τις πατρίδες τους.
    «Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη εισβολή και όχι με μια αυθόρμητη κίνηση προσφύγων», ανέφερε ο Ζέμαν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του που μεταδόθηκε σήμερα.
    Ο Τσέχος πρόεδρος είπε ότι είναι «δυνατόν» να επιδειχθεί συμπόνια απέναντι στους ηλικιωμένους μετανάστες, τους ασθενείς και τα παιδιά, όχι όμως και απέναντι στους νέους άνδρες που, κατά τη δική του εκτίμηση, θα έπρεπε να πολεμήσουν για την ελευθερία των χωρών τους. «Η μεγάλη πλειονότητα των παράνομων μεταναστών είναι νεαροί άνδρες, που έχουν καλή υγεία και είναι άγαμοι. Αναρωτιέμαι γιατί αυτοί οι άνδρες δεν παίρνουν τα όπλα για να αγωνιστούν για την ελευθερία της χώρας τους, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».
    «Η φυγή τους, αντικειμενικά ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.
    Ο Ζέμαν έφερε ως παράδειγμα τους Τσέχους οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής (1939-1945) «για να πολεμήσουν για την ελευθερία της χώρας και όχι για να λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα στη Βρετανία».
    Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα επέκρινε την ομιλία του προέδρου, εκτιμώντας ότι επανέλαβε «τις προκαταλήψεις του και τη συνηθισμένη απλούστευση των γεγονότων».
Επτά στους δέκα Τσέχους διαφωνούν με την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου