Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Συμφωνία Τούρκων και Τ/κ εργολάβων για ανοικοδόμηση ΒαρωσίωνΣυμφωνία Τούρκων και Τ/κ εργολάβων για ανοικοδόμηση Βαρωσίων
  Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Συμφωνία για την ανοικοδόμηση των Βαρωσίων υπέγραψαν Τούρκοι και T/κ εκπρόσωποι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ηurriyet.
    Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται σε συμφωνία που υπέγραψαν Τούρκοι  και T/κ εκπρόσωποι του κατασκευαστικού τομέα για την ανοικοδόμηση της πόλης- φάντασμα των Βαρωσίων έπειτα από την επίλυση του Κυπριακού.
    Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τα Βαρώσια ήταν σημαντικός τουριστικός προορισμός την δεκαετία του ’60 και τώρα ο σχεδιασμός είναι να αποτελέσουν το «Μαϊάμι της Μεσογείου».
    Υπό τον τίτλο «Εκστρατεία για την πόλη –φάντασμα των Βαρωσίων» η εφημερίδα  αναφέρει ότι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εργολάβων Τουρκίας (ΤΜΒ) υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με τους  ομολόγους τους στην «ΤΔΒΚ».
    Σημειώνεται επίσης ότι ο σύνδεσμος εργολάβων της «ΤΔΒΚ» (ΚΤΙΜΒ) με τον ε/κ σύνδεσμο εργολάβων (OSEOΚ) πριν δύο μήνες προέβησαν σε αξιολόγηση για την δυνατότητα συνεργασίας στον κατασκευαστικό τομέα.
    Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου του Σύνδεσμου Εργολάβων Τουρκίας  (ΤΜΒ) Mithat Yenigun και του ΓΓ του ΤΜΒ Haluk Buyukbas με τον τ/κ πρόεδρο του συνδέσμου εργολάβων «ΤΔΒΚ» (KTIMB)  Cafer Gürcafer.
    Αναφέρεται επίσης ότι την αντιπροσωπεία Τούρκων και τ/κ εργολάβων δέχθηκαν ο «πρόεδρος» της «ΤΔΒΚ» Ακιντζί και ο «π/θ» Καλιοντζού, ενώ στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ήταν παρόντες ο «υπουργός» οικονομικών Birikim Özturk και ο «υπουργός» εργασίας Αsim Akansoy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου