Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η Αυστρία «γυρίζει» πίσω εκατοντάδες λαθρομετανάστες -Λένε ψέματα για την υπηκοότητά τουςΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Η Αυστρία «γυρίζει» πίσω εκατοντάδες λαθρομετανάστες -Λένε ψέματα για την υπηκοότητά τους
    Οι αυστριακές αρχές επαναπροώθησαν τις τελευταίες τρεις μέρες εκατοντάδες λαθρομετανάστες στη γειτονική Σλοβενία, διότι υπέβαλαν ψευδή στοιχεία για την εθνικότητα τους, προσπαθώντας να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να λάβουν άσυλο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
    Στα σημεία ελέγχου των καθημερινών αφίξεων περίπου 3.000 λαθρομεταναστών στο ομόσπονδο κρατίδιο της Καρινθίας, στα νότια της χώρας, οι αστυνομικές αρχές και μεταφραστές κατέγραψαν αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών οι γλωσσικές δεξιότητες των οποίων δεν ταίριαζαν με την δηλωμένη από τους ίδιους εθνικότητα, ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος της αστυνομίας.
    «Υποθέτουμε πως κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι έχουν λίγες πιθανότητες να λάβουν άσυλο στην Αυστρία και την Γερμανία», δήλωσε, τονίζοντας πως εκατοντάδες από αυτούς τους λαθρομετανάστες ξεκίνησαν να επαναπροωθούνται στη Σλοβενία από τις 26 Δεκεμβρίου.
    Το 2014, χορηγήθηκε άσυλο σε περισσότερους λαθρομετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν από ό,τι σε υπηκόους άλλων κρατών.
    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Καρινθία αρνήθηκε να αποκαλύψει τις εθνικότητες των λαθρομεταναστών που επαναπροωθούνται στη Σλοβενία.
    Η ροή λαθρομεταναστών στην Αυστρία από τη Σλοβενία μετατοπίστηκε στην Καρινθία, ενώ νέες υποδομές, ανάμεσα τους σημεία ελέγχου έχουν τοποθετηθεί στο βασικό πέρασμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και έχουν επεκταθεί στα ανατολικά, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου