Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Θλίψη για την απώλεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή



Θλίψη για την απώλεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του   Γιώργος Χαλβατζάκης εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.
    Ο Κωσταντίνος Καραμανλής ήταν από τους πιονέρους του ελληνικού μπάσκετ και ο πρώτος μεταπολεμικά αγωνιστικός ηγέτης της ΑΕΚ. Γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1928 στην Θεσσαλονίκη.  Ασχολήθηκε με πολλά αθλήματα (ποδόσφαιρο, στίβος, κολύμβηση, πόλο) στον Ηρακλή, πριν καταλήξει στο μπάσκετ του 1946. Στην διάρκεια των στρατιωτικών υποχρεώσεων του πήρε μεταγραφή από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό και το 1950 όταν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ, η οποία εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Αθήνας.
    Με ηγέτη τον Καραμανλή η ΑΕΚ προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία της Αθήνας και την σεζόν 1957-58 έκανε την μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, τον πρώτο μεταπολεμικό για το μπάσκετ της Ένωσης. Το 1959 αποχώρησε από την ενεργό δράση και στην συνέχεια έγινε προπονητής. Εκτός από την ΑΕΚ εργάστηκε, επίσης, σε Παγκράτι, Εθνικό Αθηνών και Εστία Φιλίας.
    Ήταν ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας. Αφήνει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη ως αθλητής και άνθρωπος, την σύζυγο του Μάγδα Κουγιουμτζή, τα δύο παιδιά που είχαν αποκτήσει μαζί, την Αλεξάνδρα και τον Βασίλη και έναν εγγονό που φέρει το όνομα του, τον Κωνσταντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου