Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

1.Θεσσαλονίκη: Απαλλακτικό βούλευμα για 85 άτομα που κατηγορούνταν για προμήθειες υλικών σε τρία νοσοκομεία

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Θεσσαλονίκη: Απαλλακτικό βούλευμα για 85 άτομα που κατηγορούνταν για προμήθειες υλικών σε τρία νοσοκομεία
ΔΗΛΑΔΗ, όπως λένε και οι φίλοι μας στα ανατολικά, ‘’ΧΑΒΑΛΕ ΛΑΚΙΡΝΤΙ’’
Εδώ που τα λέμε, εάν έβαζαν ‘’μέσα’’ όσους πρέπει, υπάρχουν δύο ερωτήματα.
Πρώτον. Ποιοι θα ήταν έξω?
Δεύτερον. Πού θα τους έβαζαν ????? Δεν χωρούν πουθενά!
    Απηλλάγησαν των κατηγοριών τους 85 άτομα που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση των προμηθειών αιμοδυναμικού υλικού στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.
    Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που δημοσιεύτηκε απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από τις βαρύτατες κατηγορίες που -κατά περίπτωση- τους βάρυναν.
    Ανάμεσα σε όσους είχαν καταστεί κατηγορούμενοι ήταν γιατροί, ιδιοκτήτες φαρμακοβιομηχανιών, εκπρόσωποι προμηθευτριών εταιρειών υγειονομικών υλικών, στελέχη των νοσοκομείων, όπως επίσης διοικητικοί υπάλληλοι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κ.ά.
    Η υπόθεση είχε διερευνηθεί από οικονομικούς επιθεωρητές, που στο πόρισμα τους είχαν διαπιστώσει παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς στην προμήθεια των υλικών.
    Οι εμπλεκόμενοι γιατροί, κατά την ανάκριση, τόνισαν ότι το έργο της αξιολόγησης των προτεινόμενων υλικών αιμοδυναμικού εργαστηρίου ήταν εξαιρετικά δύσκολο και αρνήθηκαν ότι ευνόησαν συγκεκριμένες εταιρείες.
    Όπως υποστήριξαν απέκλεισαν από τους διαγωνισμούς εταιρείες των οποίων τα υλικά δεν διέθεταν τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.


1 σχόλιο: