Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

8. Έρχονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Newmoney
http://greeknation.blogspot.gr
    Αναμένεται η υπογραφή της απόφασης τις επόμενες ημέρες.
    Έρχονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η οποία αναμένεται να υπογράφει τις επόμενες ημέρες, σταματάει η αποστολή δια ταχυδρομείου των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες για χρέη στο Δημόσιο των Ελλήνων φορολογουμένων και πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.
    Όπως προβλέπει η απόφαση, μόλις αποστείλει το ηλεκτρονικό κατασχετήριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη αυτομάτως να δεσμεύει το ποσό που οφείλει ο Έλληνας φορολογούμενος στην εφορία χωρίς μάλιστα προηγούμενη ειδοποίησή του.
    Η απόφαση αναγράφει τα εξής: «Εφόσον υφίσταται πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του φορολογούμενου, τότε η τράπεζα υποχρεούται στην απόδοση των κατασχεθέντων ποσών στο ελληνικό Δημόσιο εντός 10 ημερών από την παραλαβή από την τράπεζα του κατασχετηρίου».
    Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να ελέγχει τις καταθέσεις του φορολογούμενου της παραλαβής του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου και την επόμενη ημέρα να προβαίνει στην αφαίρεση του ποσού από τον λογαριασμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου