Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

12.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ


12.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΣ
    Εντάξει, αλλά εκείνο το ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ‘’βγάζει μάτια’’. Τι το θέλατε ???????
   Η χρήση ανυπάρκτων τύπων της Ελληνικής Γλώσσας μόνο δυσμενή σχόλια μπορεί να αποκομίσει για ανθρώπους που, ενώ ξέρουν ελληνικά, τα ‘’κατακρεουργούν’’ με αριστερίζοντες νεολογισμούς, τους οποίους και φυσικά δεν πιστεύουν.
    Το ΔΣ της Α.Κί.Σ αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή της παρούσας, με σκοπό να σας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στα εσωτερικά της Κίνησης, να σας κοινωνήσει τις αγωνίες του για το μέλλον της και παράλληλα να ζητήσει ξεκάθαρα από εσάς, που είστε η δύναμη του, τη γνώμη σας για το τι αλλά και το πώς πρέπει να γίνει.
    Θα παρακαλούσαμε να λάβετε αυτή την επιστολή ως μια μορφή υγιούς και ειλικρινούς ψηφίσματος μεταξύ μας, ώστε στις αποφάσεις που θα πάρουμε να είμαστε συμμέτοχοι όλοι μας.
    Γενική διαπίστωση είναι ότι η περίοδος των «πεζοδρομιακών» κινητοποιήσεων – στις οποίες πολύ αργά εισήλθαμε εμείς οι Στρατιωτικοί- έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Και 500.000 κόσμος να κατέβει στους δρόμους η Κυβέρνηση αδιαφορεί και μάλιστα επιδεικτικά!!
    Τώρα και μόνο ως συζήτηση ή σκέψη ότι 500.000 κόσμος θα συγκεντρωθεί  και θα παραμείνει για 5…10 μέρες διαμαρτυρόμενος, φαντάζει ουτοπιστική!! Ο ακτιβισμός ολιγομελών ομάδων, με διάφορες ενέργειες, που πολλές φορές εισηγηθήκαμε, έμεινε μόνο στις συζητήσεις λόγω ελλείψεως επιθυμίας αλλά και …….. εθελοντών.
    Από δικαστικής απόψεως κάναμε ότι πέρναγε από το χέρι μας κι ακόμα παραπάνω. Θυμίζω ότι είμαστε ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ που υποβάλλαμε μήνυση στο Στρατοδικείο Αθηνών με βάση το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεώρησης στο ΜΤΣ, όταν άλλοι απλά το διαβίβαζαν ή το κάνανε «γαργάρα».
    Καταθέσαμε υπομνήματα με τεκμηριωμένες προτάσεις σε όποιον φορέα και αν επισκεφθήκαμε και συμμετείχαμε όπου προσκληθήκαμε, με σκοπό την προάσπιση των δικαίων και δικαιωμάτων των μελών μας αλλά και του συνόλου των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς.
    Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίσαμε ομόφωνα ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ κάθε επαφή με τα κόμματα και τους διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ τα ξέρουν τα κατανοούν και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. Είναι πλέον πλήρως ενήμεροι, όλοι τους, τόσο από δικές μας, αλλά και από άλλων φορέων ενέργειες, που μια επίσκεψη ή ένα ακόμη υπόμνημα δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως να συνεισφέρει.
    Όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας ψεύδεται και μάλιστα κατάμουτρα ποιον να εμπιστευθείς; Αυτό είναι το τελικό μας συμπέρασμα.
    Πρωτοσταστήσαμε και συμμετείχαμε σε όλες τις δυναμικές κινητοποιήσεις του χώρου μας.  Διοργανώσαμε μόνοι μας άλλες. Οφείλουμε όλοι μας να παραδεχτούμε ότι η Α.Κί.Σ, που με τόσο κόπο και μεράκι στήθηκε προ 3τίας και παρά τον πόλεμο που δέχθηκε – ακόμα και εκ των έσω- παρήγαγε σημαντικότατο έργο.  Παραβίασε, με πολιορκητικό κριό πολλές φορές, θύρες κλειστές. Δεν έγλειψε, δεν παρακάλεσε, δεν στρογγύλεψε και δεν γονάτισε. Μαχητικά, αταλάντευτα και με αξιοπρέπεια στάθηκε πιστή στην Ιδρυτική της Διακήρυξη και στις Καταστατικές της Αρχές. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που πετύχαμε και μακάρι να είχαμε τη δύναμη να συνεχίσουμε.
    Δυστυχώς όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αδυνατίσαμε. Αδυνατίσαμε οικονομικά αλλά και από απόψεως εθελοντισμού. Οι Συνάδελφοι είτε λόγω αδυναμίας, λόγω προσωπικών προβλημάτων, είτε λόγω απροθυμίας, λόγω ιδιοσυγκρασίας άρχισαν να μην συμμετέχουν.
    Από το σύνολο των εγγεγραμμένων στην Κίνηση  ΜΟΝΟ το 40% τακτοποιήθηκε οικονομικά για το 2013, στις δε δράσεις που αποφασίζαμε, ήμασταν οι ίδιοι και οι ίδιοι και μάλιστα συνεχώς μειούμενοι.
    Δεν επιχειρούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε κανέναν και κυρίως δεν απαλλάσσουμε τους εαυτούς μας, ως Διοικητικό Συμβούλιο. Όμως πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τι έφταιξε και να το διορθώσουμε.
    Για την ενημέρωσή σας τα οικονομικά μας επαρκούν μέχρι τον Ιανουάριο σε ότι αφορά στη διατήρηση των Γραφείων μας. Περιθώρια για άλλες δράσεις δεν υπάρχουν. Η ροή εγγραφής νέων μελών τείνει στο μηδέν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διάθεση. Η εθελοντική προσφορά είναι ανύπαρκτη και το φορτίο διατήρησης της Κίνησης στη ζωή, έχουν επωμιστεί 5-6 άνθρωποι.
    Αν επιχειρήσουμε δε να μαζέψουμε τις πληκτρολογικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, καθώς και την καλόπιστη ή κακόπιστη κριτική, που δεχθήκαμε την τελευταία 3τία, θα ήμασταν μακράν πρώτοι σε μέγεθος αλλά και σε ζωντάνια.  Δυστυχώς ο καναπές μας νίκησε και όπως καλύτερα γνωρίζετε, εκ του πληκτρολογίου ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ!!!!
    Χωρίς οικονομική συνεισφορά – ακόμη και από το υστέρημά μας- και χωρίς φυσική παρουσία και συμμετοχή δεν ευοδώνεται καμμία προσπάθεια και είναι σαν να προσπαθούμε να σκοτώσουμε το λιοντάρι με οδοντογλυφίδα.
    Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ , ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ,  ρωτώντας σας ευθέως και χωρίς περιστροφές:
Θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε;
Θα βοηθήσετε έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση;
Θα συνεισφέρετε οικονομικά;
Θα συμμετέχετε ενεργά και εθελοντικά στις διάφορες απαιτήσεις που υπάρχουν, ώστε η Κίνηση να εργάζεται αποτελεσματικά και  να παράγει το προσδοκώμενο έργο;
Θέλετε να καταντήσουμε Κίνηση «σφραγίδα» και να συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, για τα θέματα που μας αφορούν μόνο με «ανακοινώσεις» και « δελτία τύπου»;
    Σας διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας, ο Πρόεδρος αλλά και σύσσωμο το ΔΣ, κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσουν αιχμηρή και δυναμική την Κίνηση μας.
    Δεδομένο θεωρείται ότι από τον αριθμό, το είδος και το περιεχόμενο των απαντήσεων, που θα λάβουμε, θα είμαστε σε θέση να διεξάγουμε την Ετήσια Τακτική Γενική μας Συνέλευση τον Φεβρουάριο του 2014, έχοντας συγκεκριμένο θεματολόγιο και στοχεύοντας σε προτάσεις και λύσεις που θα αφορούν στη βιωσιμότητα και την δυνατότητα συνέχισης ύπαρξης της δικής μας Α.Κί.Σ.
Αθήνα 18 Νοε 13
Με Εκτίμηση,                                                                               
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Βασίλειος Ροζής
Υπτγος ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου