Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

4.Μόνο σφαίρες βρέθηκαν στο πλοίο «Nour-M»!

4.Μόνο σφαίρες βρέθηκαν στο πλοίο «Nour-M»! 
protothema.gr 
    Μόνο σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων βρέθηκαν τελικά στο φορτηγό πλοίο «Nour-M», σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατά τον έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
    Συγκεκριμένα από τα 55 εμπορευματοκιβώτια που εκφορτώθηκαν με γερανό και ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι
31 περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 7,62x39mm,
10 εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 12,7x108mm και
14 εμπορευματοκιβώτια περιέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 14,5x114mm.
    Το φορτίο έχει δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.
    Μετά τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων σε ασφαλές μέρος θα ξεκινήσει ο έλεγχος και η λεπτομερής πραγματογνωμοσύνη για το σύνολο του περιεχομένου τους, καθώς και η ακριβής καταγραφή του πολεμικού υλικού που εντοπίστηκε.
    Σε ό,τι αφορά το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί σχετικό πιστοποιητικό.
    Για τον καπετάνιο και το πλήρωμα η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις διωκτικές αρχές και δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας ή η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους.
    Πάντως σημαντικά ερωτήματα εγείρονται, καθώς όπως φαίνεται οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για φορτίο με 20.000 καλάσνικοφ, διαψεύστηκαν...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου