Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ TOY Σ.Ε.Ε ΤΗΣ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ TOY Σ.Ε.Ε ΤΗΣ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την  Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε  στο  ξενοδοχείο « OSCAR» των Αθηνών  η  13η κατά σειρά σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του  κόμματος «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»,  με σκοπό την εκλογή οργάνων και την έγκριση  προς το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο συμμετοχής του σε  εκλογικό συνασπισμό κομμάτων καθώς και τον καθορισμό της μελλοντικής πορείας του Συνδέσμου.
    Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε  την
11:00 ώρα και  τηρουμένων των σύννομων και καταστατικών διαδικασιών διαπιστώθηκε η  απαιτούμενη απαρτία. Οι εργασίες της ΚΕ διεξήχθησαν υπό την προεδρία του Α΄ Αντιπροέδρου Ανάργυρου Σαρήπαπα, ο οποίος αντικατέστησε τον Γεν. Γραμματέα Δημήτριο Βαλασίδη, λόγω απουσίας του εξ' αιτίας αιφνιδίου σοβαρώτατου οικογενειακού του συμβάντος.
    Παρουσιάσθηκαν, στα μέλη της ΚΕ, από τους Νικόλαο Στρατιδάκη και Λέανδρο Καζάκο, οι Εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής  για το Β΄ Εξάμηνο του
2016, για το έτος 2017 καθώς και για το Α΄ Εξάμηνο του 2018 οι οποίες εγκρίθηκαν .
    Έγινε η ανάδειξη του νέου αναπληρωματικού μέλους του ΑΠΣ , Άγγελου Αθανασίου . Επίσης εξελέγησαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος
2019.
    Ακολούθως, κατά τη συνεδρίαση, έγιναν κατά σειρά τοποθετήσεις των μελών του Α.Π.Σ, των μελών της ΚΕ, αλλά και φίλων που παρακολούθησαν τις εργασίες της ΚΕ.
    Μέσα σε έντονη αλλά δημοκρατική αντιπαράθεση, με ευπρέπεια, σοβαρότητα και ουσιώδη επιχειρηματολογία -
χαρακτηριστικά άλλωστε ενός γνησίου δημοκρατικού και όχι δεσποτικού αρχηγικού κόμματος- ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις :
    1/  Δεν εγκρίθηκε η προτεινόμενη εκλογική συνεργασία  με το νέο πολιτικό κόμμα της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε) του ανεξάρτητου (πρώην Χρυσής Αυγής) ευρωβουλευτού Ελευθερίου  Συναδινού. Κατά συνέπεια  η ανακοινωθείσα από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, τον Οκτώβριο 2018, πρόθεση εκλογικής συνεργασίας με την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε  είναι άκυρη.
    2/  Εξουσιοδοτήθηκε το Ανώτατο  Πολιτικό Συμβούλιο για την περαιτέρω πορεία του  Συνδέσμου στην  ισότιμη πολιτική συνεργασία με άλλα κόμματα για τη δημιουργία εκλογικού  συνασπισμού και τη  συμμετοχή στις ευρωεκλογές,  εθνικές και ενδεχόμενες επαναληπτικές   εθνικές εκλογές.
    Τέλος με τη συμπλήρωση των επτά χρόνων πολιτικής δράσεως του Συνδέσμου προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους.
    Δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική προοπτική για τη Χώρα μας εφόσον εξακολουθεί και υφίσταται αυτό το διεφθαρμένο και νοσηρό μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα . Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στην ανανέωση της πολιτικής ζωής, καταργουμένων και διαλυομένων των ενόχων κομμάτων και με την εμφάνιση νέων πολιτικών κομμάτων και προσώπων. Διότι το πρόβλημα στην Ελλάδα , όπως πάντοτε, είναι πρωτίστως
πολιτικό.
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, διακηρύσσοντας το θάνατο των διχαστικών και απατηλών ιδεολογιών του αριστερού και δεξιού φάσματος και αναγορεύοντας το εθνικό συμφέρον ως μόνη πολιτική ιδέα, παραμένει μια νησίδα ελπίδας στο σκότος της σημερινής πολιτικής. Με ανανεωμένη την εμπιστοσύνη των φίλων του και με επαναφορά του στις κρυστάλλινες και διαυγείς αρχές του  ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος συνεχίζει  τη δράση του και τον αγώνα του.                                                                                                                         
Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου