Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
Δημήτρης Βαλασίδης
    Ένα γνήσιο πατριωτικό κόμμα με επταετή δράση και συμμετοχή σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ήδη έχει παραιτηθεί ο γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δημήτριος Βαλασίδης, οι πρόεδροι των οργανώσεων των περιφ. ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας καθώς και πολλά άλλα στελέχη και μέλη του κόμματος. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις στελεχών και μελών.
    Είναι γνωστό, ότι τα τελευταία χρόνια το κόμμα περιήλθε σε αδράνεια λόγω αδιαφορίας και τις αδιαλλαξίας κάποιων βασικών στελεχών του. Εξαίρεση αποτελούν οι οργανώσεις της Κεντ. Μακεδονίας με διοργάνωση και συμμετοχή σε μια σειρά δράσεων. Μια τελευταία ελπίδα για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ήταν η συμμετοχή του σε μια συνεργασία πατριωτικών κομμάτων που οργάνωσε το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο (ΕΣΟ). Δυστυχώς και η ελπίδα αυτή χάθηκε με την υπαναχώρηση του κόμματος για λόγους που δεν είναι γνωστοί. Συγκεκριμένα στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η ισότιμη εκλογική συνεργασία με πατριωτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και η ΠΑΤΡΙΕ.
    Ο πρόεδρος, ο β' αντιπρόεδρος, ο γεν. γραμματέας, πολλά στελέχη και μέλη του κόμματος ήταν παρόντα στην ιδρυτική διακήρυξη της ΠΑΤΡΙΕ στη Αθήνα. Ο πρόεδρος κ. Αλικάκος χαιρέτησε την ίδρυση της ΠΑΤΡΙΕ και ανακοίνωσε την συνεργασία με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Επίσης συμμετείχε στις συναντήσεις κομμάτων μεταξύ των οποίων και η ΠΑΤΡΙΕ που οργάνωνε το ΕΣΟ και συζητούσε τις λεπτομέρειες ισότιμης συνεργασίας. Πολλά στελέχη σε συναντήσεις τους μιλούσαν για την επικείμενη συνεργασία.
    Στην ΚΕ που συνεκλήθη στις 9 Δεκεμβρίου εκ των 393 μελών ελάχιστα ήταν παρόντα και τελικά ψήφισαν 6 υπέρ της συνεργασίας με την ΠΑΤΡΙΕ και άλλα κόμματα και 10 κατά. Δυστυχώς ο πρόεδρος αρνήθηκε να ψηφίσει, αν και η μέχρι τότε στάση του ήταν υπέρ της συγκεκριμένης συνεργασίας.
    Στις 13 Δεκεμβρίου 2018 συνεδρίασε η περιφ. επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και με την συμμετοχή μελών του πολιτικού συμβουλίου. Το θέμα της σύσκεψης ήταν ο συνεργασία με το ΠΑΤΡΙΕ και άλλα πατριωτικά κόμματα. Αποφάσισε ομόφωνα την συνεργασία της περιφ. οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με την ΠΑΤΡΙΕ και άλλες πατριωτικές δυνάμεις στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές και την εκ νέου σύγκλησης της ΚΕ, με την συμμετοχή περισσότερων μελών, γιατί θεώρησε, ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν εκφράζει την πλειοψηφία των μελών και φίλων του κόμματος. Σε περίπτωση μη υιοθέτησης των παραπάνω προτάσεων, όλα τα στελέχη και τα μέλη της Βορείου Ελλάδος αποφάσισαν να παραιτηθούν, εντασσόμενα στην ΠΑΤΡΙΕ. Όλες οι προτάσεις της περιφ. οργάνωσης Κεντ. Μακεδονίας απορρίφθηκαν πλειοψηφικά από το πολιτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα την βαθιά κρίση στο κόμμα.

1 σχόλιο:



  1. Ντρέπομαι για την κατάντια μερικών,γιατί έφεραν και στολή Έλληνα Στρατιωτικού.
    Διάβασα μία ανάρτηση με διάφορα παραμύθια φαντασίας.(καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος και το ποιόν αυτουνού που τα γράφει)
    Αναφέρει τα εξής.
    Ένα γνήσιο πατριωτικό κόμμα με επταετή δράση και συμμετοχή σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε βαθιά κρίση.
    (Σε βαθιά κρίση είναι το μυαλό αυτουνού που το λέει)
    Από την πρώτη στιγμή που εμφανήσθει στο κόμμα επιδίωκε την καταστροφή του,( εγώ συνεχώς έλεγα στον πρόεδρο να τον προσέχει,γιατί δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη, δυστυχώς δεν με άκουσε και ιδού τα αποτελέσματα)
    Σε όλα τα Α.Π.Σ. απαιτούσε συνεργασίες,τελευταία με τον Βελόπουλο,δυστυχώς δεν κατάφερε τίποτα γιατί δεν τον πίστεψε κανένας.
    Τώρα με ένα ταξιδάκι στις Βρυξέλλες,δώρο από το ΠΑΤΡΙΕ, έδειξε τον πραγματικό του εαυτό και έχει το θράσος να προσπαθεί να διαφθείρει τον Σ.Ε.Ε.
    Στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είμαστε πραγματικοί πατριώτες και δεν θα μας κάνει κακό κανένας παρείσακτος.
    Όταν ήλθε το θέμα συνεργασίας με το ΠΑΤΡΙΕ Ο Πρόεδρος συγκάλεσε Α.Π.Σ. στο οποίο αποφασίσαμε να μην ανακοινώσουμε τίποτα πριν αποφασίσει η Κ.Ε του κόμματος. Ο κύριος αυτός έγραψε την απόφαση του Α.Π.Σ. στα παλιά του υποδήματα και ανακοίνωσε ψευδώς την συνεργασία του κόμματος μας με το ΠΑΤΡΙΕ.
    Δυο μήνες πριν είχα κλείσει το ξενοδοχείο OSKAR για την 25η Νοεμβρίου να κάνουμε πολιτική ομιλία,

    Αποφασίσαμε να την αναβάλουμε και να διεξαχθεί την 9η Δεκεμβρίου Κ.Ε. με θέμα συνεργασία με το ΠΑΤΡΙΕ.
    Τα μέλη της Κ.Ε. αποφάσισαν να μην συνεργαστούμε με αυτό το κόμμα.
    Αμέσως ο κύριος αυτός άρχισε την ψαλμωδία. Να βρίζει τον πρόεδρο χυδαία, τα μέλη του Α.Π.Σ. καθώς και τα μέλη της Κ.Ε.
    Ανέφερε διάφορα παραμύθια για προέδρους οργανώσεων και πολλά στελέχη αν θυμάμαι καλά 390 της Β. Ελλάδας που επιθυμούν τη συνεργασία.
    Επειδή κατάλαβα ότι είναι ψέματα, ζήτησα να μας αναφέρει μερικά ονόματα και email . Δυστυχώς όπως ήταν αναμενόμενο δεν απάντησε και αντί αυτού έκανε αυτές τις δηλώσεις στο roykoymoykoy.blogspot.gr/
    Ένα μόνο έχω να πω, ΝΤΡΟΠΗ!
    Κύριοι του ΠΑΤΡΙΕ. να τον χαίρεστε,αν έχετε τέτοια στελέχη θα πάτε μπροστά.

    Νικόλαος Δ. Στρατιδάκης
    Μέλος Α.Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή