Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (3/1/2019)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (3/1/2019)
    Επειδή πολλά ακούγονται για το «πλαστικό χρήμα» και το ποσοστό των ετησίων εισοδημάτων που πρέπει να γίνονται με αυτό κατά τη διάρκεια του έτους, πρέπει να επισημάνουμε και ξεκαθαρίσουμε κάτι. Για τα εισοδήματα του 2018 που θα υποβάλουμε δήλωση… κάποια στιγμή μέσα στο 2019, ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΙΣΧΥΑΝ ΜΕΧΡΙ 31/12/18. Όποιες αποφάσεις και να ληφθούν, είναι για τον επόμενο χρόνο.
----------------------------------------------
    Τι πράσινες, τι γαλάζιες και τι κόκκινες κυβερνήσεις…. Η «παράδοση» είναι πανίσχυρη και επαναλαμβανόμενη σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε είδος! ΠΑΡΑΤΑΣΗ! Μέχρι και στο ποδόσφαιρο την βάζουν! ( τις καθυστερήσεις, ντέ… ). Παράταση λοιπόν στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι 11/1! Λογικό και φυσιολογικό για την Ελλάδα. Όμως, έχω μια απορία. Τα τέλη κυκλοφορίας για ένα μικρό αυτοκίνητο, είναι 130 -  200 ευρώ. Δεν τα πλήρωσε κάποιος μέσα στο 2018. Τι περίμενε; Να κερδίσει τον Πρωτοχρονιάτικο Λαχνό για να τα πληρώσει; Το θέμα, δυστυχώς, είναι απλό, όπως έχει γίνει η κατάσταση. Μπορείς να κυκλοφορείς αυτοκίνητο και θέλεις; Πληρώνεις τα τέλη. Δεν μπορείς αλλά θέλεις; Θα σε «τσιμπήσουν» κάποια στιγμή και θα  τα πληρώσεις «χρυσά». Δεν μπορείς και δεν θέλεις; Καταθέτεις πινακίδες ή το πουλάς. Τόσο απλό! Όσο για τα μεγάλα αυτοκίνητα, έ, σημαίνει πως ο κάτοχος έχει την δυνατότητα να τα πληρώσει. Έγκαιρα! Προς τι λοιπόν η παράταση; Ά, είπαμε, έγινε… έθιμο!
----------------------------------------------
    Πολιτικοκοινωνικά σκύβαλα, ψάχνουν ευκαιρία να σημειώσουν την περιττή ύπαρξή τους σε κάθε ευκαιρία. Έτσι δεν είναι, «αγαπητοί» μου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι;
----------------------------------------------
    ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ στο Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας. Άλλες αποφάσεις στην Β.Ελλάδα, και άλλες, αντίθετες, στην Κεντρική Επιτροπή ( με ελάχιστη συμμετοχή). Παραιτήσεις, πάνε και έρχονται! Το μέλλον δυσοίωνο! Δεν θα κάνω περισσότερα σχόλια, αλλά…. αναδεικνύεται η περιβόητη παθογένειά μας….
----------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου