Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
   Ο λαϊκισμός πάντοτε είναι παρών, αλλά σε περιόδους κρίσης κατέχει την πρωτεύουσα θέση σε συμπεριφορές και πολιτικές δράσεις και εκδηλώσεις. Πάντοτε ήταν μία κακοδαιμονία στα δρώμενα
της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μία προβληματική και "ελαττωματική" δράση.
    Πολλά λέγονται και γράφονται στις μέρες και οι απόψεις συγκρούονται η αποκρούονται ανάλογα από την κομματική ή πολιτική οπτική που βλέπεται το θέμα. Σίγουρα δεν είναι μία αγαθή ή "υπερβολική" συμπεριφορά στο βωμό της πολιτικής ή κομματικής επιβίωσης και επικράτησης, αλλά κίνδυνος διαστρέβλωσης των πολιτικών ιδεών, θεσμών και δράσεων.
    Οι λαϊκισμοί τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μία καθημερινή εκδήλωση στις κομματικές συμπεριφορές που καθίστανται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!
    Παρουσιάζονται οι ιδιαίτερες εκφάνσεις τους, ως δημαγωγία, παροχολογία, υποσχεσιολογία, χειραγώγηση πολιτική, τυχοδιωκτισμός, πολιτικός ευτελισμός (
κοινώς ξευτίλα), που τα μικρά τα κάνουν μεγάλα και κυρίως την κολακεία του "λαού" (μήπως απροκάλυπτο δούλεμα??) με στόχο το πολιτικό κέρδος της στιγμής και επιβίωση.
    Στα τελευταία χρόνια ο λαϊκισμός του σύριζα, που όλα θα τα άλλαζε και θα τα διόρθωνε, που θα τελείωνε το παλιό, το διεφθαρμένο με το νέο, που έχει "λάμψη" (
όμως ετερόφωτη και ενισχυμένη από εξωγενείς μονοκράτορες και παντοκράτορες που αποκήρυσσε και ...έφτυνε τον κόρφο του από.... διαρκή αποτροπιασμό)
    Ο λαϊκισμός της "αριστεροφροσύνης" με αγαστή συνεργασία ενός κακέκτυπου μίζερης "δεξιάς¨" βαυκαλίζεται και συννεφοπερπατεί..  ότι θα αλλάξει τα πάντα και την..... ευρώπη προς το καλύτερο!!
    Το Φ/Β και το Twitter είναι μία πολιτική πρακτική, απρόσωπη και "αμίλητη" στην σιωπή της πολιτικής μοναξιάς της. Μια κωδικοποίηση λόγου, αλόγου και παραλόγου με συμπόρευση του Α-νοήτου
με φραστικά, συντακτικά και ορθογραφικά ΚΕΝΑ, που αποδεικνύουν την υπαρκτή κενότητα του μεγάλου όγκου των κυβερνητικών εταίρων.
    Η οικονομική κρίση με την κατάρρευση όλων των προτύπων και την κατεδάφιση των ιδεών ,με τον κονιορτό που προκάλεσε από την πτώση "θόλωσε" το πολιτικό σύστημα και η σκόνη που επικάθισε έκανε δυσδιάκριτα τα όρια της αριστεράς και της γιαλαντζί  "δεξιάς". Έτσι μέσα στο θολό πολιτικό τοπίο και το θόλωμα των "ματιών" από την "πείνα", προέκυψε η σύγκλιση, η συμπόρευση αριστερού και "δεξιού" λαϊκισμού, σε μία νέα συριζανέλ προοπτική
    Οι "αντιμνημονιακές"  δυνάμεις, με τον αντίστοιχο "εκκωφαντικό" τους λόγο, ανέβηκαν στο τραίνο της εξουσίας με οδηγό τον μπούλη της πολιτικής και μας οδηγούν στις ράγες της προσωπικής τους πολιτικής προοπτικής!!! Διολισθαίνει το τραίνο σε αντιφατικές στρατηγικές της προσωπικής τους στιγμής, σε ένα νέο ηθικό περιβάλλον, μιας νέας πολιτικής ηθικής με ενεργά "παράσημα" αυτά, "του ηθικού πλεονεκτήματος" του "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη" , μία επίκληση αόριστου προσδιορισμού και καπήλευσης ιδεολογιών.
    Η αριστεροδεξιά  ιδεολογία-λαϊκισμός "νίκησε", χωρίς πολλές φορές να εμβαθύνουμε (
αλλά ούτε και οι ίδιοι) για τα αίτια, ερείσματα και ανάγκη που την δημιούργησε!!! Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν είναι πιό ασφυκτικές απ'ότι προηγουμένως άσχετα αν οι αρχηγοί-εταίροι της κυβερνητικής-παρά φύσιν συνεύρεσης-χαριεντίζονται, γελούν και χασκογελούν, πιστοί στο σύμφωνο συμβίωσης.
    Ο λαϊκισμός είναι πάντοτε ένα νεφελώδες και θολό τοπίο που είναι η σκιά και το πέπλο (
ή μάλλον ο φερετζές)της δημοκρατίας.!
    Υπήρξε προϊόν πολιτικής ένδειας και έκπτωσης της πολιτικής ιδεολογίας, που κατεβάζει την νοημοσύνη σου λαού και κυρίως του απλού, στο επίπεδο μιάς άβουλης αγέλης, εν δυνάμει οπαδών.
    Ο λαϊκισμός έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα άβουλο κοινό, που οι κομματικές ελίτ (
των προνομιούχων) που θα κατευθύνουν κατά το δοκούν. Τον εμφανίζουν ως ένα δημοκρατικό ενεργούμενο, ενώ προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την όποια δυσαρέσκεια του λαού!!
    Αγιάζουν την διαφάνεια ενώ κινούνται στο σκοτάδι του παρασκηνίου και εμφανίζονται ως σωτήρες, με ειδική αποστολή την ευημερία που όμως μας οδηγούν............... (
σκεφτείτε ότι ...θέλετε)!!!!
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΛΑΊΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΚΙΑ..........ΚΑΙ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου