Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

26 Νοε.2018.Συγκέντρωση Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης


26 Νοε.2018.Συγκέντρωση Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
(Απολογισμός-Προβληματισμοί-Προτάσεις).
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης Πρόεδρος ΤΣ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
    Πραγματοποιήθηκε, την 26η Νοε.2018, στη ΛΑΦ. Ξάνθης, η ετήσια συγκέντρωση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων. Παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ο οποίος αφίχθηκε από την Αθήνα για το σκοπό αυτό. Από τις Αρχές, παρευρέθησαν ο Διοικητής του Δ΄Σ. Στρατού, Αντγος Γεώργιος Καμπάς και κ. Μαρίνος Σδρέβανος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης..
    Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, ο Υπτγος ε.α Βασίλειος Δαλαμαγκίδης, Πρόεδρος ΤΣ του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Έβρου( Διδυμότειχο) με 3 μέλη, όπως και 110 μέλη όλων των βαθμών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των ‘‘αναδόχων’’ Συλλόγων/Ενώσεων του Ν. Ξάνθης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, σύλλογοι με τους οποίους το Παράρτημα συνεργάζεται στενά, αφού έχουν ίδιους ή συναφείς Εθνικούς και Κοινωνικούς σκοπούς.
    Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, αφού καλωσόρισε όσους προσήλθαν, τους κάλεσε για ‘’τήρηση ενός λεπτού σιγής’’ στη Μνήμη του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, που εκτελέστηκε ‘’εν ψυχρώ’’, στις 28 Οκτ.2018, από την Αλβανική Αστυνομία στους Βουλιαράτες. Στη συνέχεια παρουσίασε τον Απολογισμό του 2018, με τις δραστηριότητες που διοργάνωσε ή συμμετείχε το Παράρτημα, όπως και τον Προγραμματισμό για το 2019, ενώ κατέληξε με διαπιστώσεις και προβληματισμούς, από τα παρατηρούμενα στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή .
    Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας, ο οποίος ευχαρίστησε το Παράρτημα Ξάνθης και τους αναδόχους συλλόγους, για τη φροντίδα & επιμέλεια των ι.ν στα Πομακοχώρια, όπως και ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α Βασίλειος Ροζής. Τα θέματα, που σχολιάστηκαν ή τονίστηκαν, ήταν :
Αφίσα-Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν.Ξάνθης-2019
    Παρουσιάστηκε η νέα αφίσα με 36 εκκλησιασμούς που θα τελεστούν το 2019, η οποία ήδη στάλθηκε στα ΜΜΕ και σε πολυάριθμους αποδέκτες πανελληνίως.
Εορτασμός Εθνικών Επετείων & Ημερών Μνήμης Γενοκτονιών
    Τονίστηκε, ότι όλοι οι Έλληνες, αλλά ιδιαίτερα εμείς εδώ στη ΘΡΑΚΗ, που οι σύγχρονες απειλές είναι στη γειτονιά μας, έχουμε την Ιερή υποχρέωση και οφείλουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ παρόντες, στις Εθνικές Επετείους, όπως επίσης να μην επιτρέψουμε να ατονήσει καμία από της ‘’Ημέρες Μνήμης’’ και τα Μνημόσυνα, για τα θύματα Γενοκτονιών και όσων ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος’’. (όπως: Μακεδονικός Αγώνας, Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού, Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής, Μάχης Οχυρών, Κυπριακού Αγώνα, Θυμάτων ΑΤΤΙΛΑ 1974, κ.α.).
Η αδιάλειπτη παρουσία αιρετών, στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής
    Σχολιάστηκε το απαράδεκτο γεγονός που Έλληνες Υπήκοοι ,Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, Βουλευτές, αλλά και άλλοι αιρετοί όλων των βαθμίδων και υποψήφιοι, έδωσαν μαζικό παρόν στις εκδηλώσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, στη γιορτή Ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας (29 Οκτ), μάλιστα σε μια χρονική περίοδο, που όλοι, από τον Πρόεδρο της μέχρι και τον τελευταίο ή και αναρμόδιο Υπουργό ή Αξιωματούχο της Τουρκίας, εξακοντίζουν αδιάκοπα προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις κατά της Πατρίδας μας.
    Συναφής σχολιασμός έγινε και για τη συμμετοχή ορισμένων από τους ίδιους στην Επέτειο Θανάτου του ΚΕΜΑΛ (10 Νοε), ξεχνώντας ότι για εμάς τους Έλληνες, «ο Κεμάλ είναι ο ‘’σφαγέας’’ του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και του Πόντου» και ότι με την παρουσία τους προσβάλλουν τη μνήμη των Θυμάτων των γενοκτονιών!!!!. Προβλήθηκαν επίσης και σχετικές φωτογραφίες, για την επιβεβαίωση των ‘’επισκεπτών’’, όπως και άλλες από πολυάριθμη άφιξη-επίσκεψη Τούρκων Τουριστών στο ‘’σπίτι του Κεμάλ’’ στη Θεσσαλονίκη, φορώντας μάλιστα ‘’special’’ μπλουζάκια.(https://youtu.be/VAJjFIB0NhQ) .
Προσκυνηματικά Ταξίδια στη Β. Ήπειρο 2018-2019        
     Εκφράστηκαν ευχαριστίες σε όσους συμμετέχουν στα Προσκυνήματα, αφού με την παρουσία τους δείχνουν έμπρακτα, ότι δεν ξεχνούμε τους ηρωϊκούς μας νεκρούς και ταυτόχρονα ότι είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, συντελώντας έτσι στη διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών μας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό Εθνικό έργο που επιτελούν, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
    Ανακοινώθηκε και το επόμενο Προσκύνημα (22 έως 26 Σεπ 2019)στους ίδιους προορισμούς στη Βόρειο Ήπειρο, με αναχωρήσεις από ΞΑΝΘΗ και ΑΘΗΝΑ. Δηλώσεις Πρόθεσης Συμμετοχής (από τώρα) στο email ή και στα τηλέφωνα :6937100910 & 6937409943.
            Η βραδιά, τελείωσε με την προβολή VIDEO (2’ λεπτών), που αποτυπώνει τον πόνο του Πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε τρισάγιο που έγινε στον τάφο του παιδιού του. Αυτό ήταν το δικό μας μνημόσυνο !!!!!.
    Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όσους προσήλθαν, όπως και στο NEXT ΤV, για την δημοσιογραφική κάλυψη.
    Ήταν, κατά την άποψη του γράφοντος που επιβεβαιώθηκε και από γνώμες αρκετών συμμετασχόντων, μια επιτυχημένη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου