Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (25/11/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (25/11/2018)
    Θέλετε να πάτε ταξίδι στην Ιταλία; Πολύ καλή ιδέα, να πάτε! Υπάρχουν άπειρα υπέροχα πράγματα για να δείτε. Προσοχή όμως! Να μην πάτε στην Βενετία, γιατί κινδυνεύετε να σας δώσουν κλήση και πρόστιμο, επειδή…. αναπνέετε (!!!) στην πλατεία του Αγίου Μάρκου! Και άλλα ευτράπελα!
--------------------------------------------------------
    Tελικά, αυτό το «όπεν χάουζ» στη Θεσσαλονίκη, τα Σαββατοκύριακα, είναι σημαντικό. Δίνει την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς ( και όχι μόνο) να επισκέπτονται και να μαθαίνουν πολλά στοιχεία για κτίρια ιστορικά, που δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν! Αναδεικνύεται το πρόσωπο της πόλης μας, πρίν απο το 1950, και μέχρι και την τουρκοκρατία. Η συνολική πρωτοβουλία οφείλεται στους νέους αρχιτέκτονες της Θεσσαλονικης και σε εθελοντική προσφορά, και αρχικά απευθυνόταν σε αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, για να μελετήσουν τα υλικά και τον τρόπο δόμησης των κτιρίων.
--------------------------------------------------------
    Αν και οι γιορτές αργούν σχετικά να έρθουν, ο κόσμος άρχισε να στολίζει εορταστικά τα σπιτια του, μέσα και έξω. Η πόλη άρχισε να αποκτά εορτάσιμο χρώμα. Είναι και αυτός ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η μιζέρια και η κατήφεια που επκρατούν στις «γκρίζες» πόλεις.  
--------------------------------------------------------
    Άντε, περιμένουμε τα αναδρομικά! ( Για την ακρίβεια, την επιστροφή αυτών που μας έκλεψαν! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου