Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΑ ΚΛΕΨΙΤΥΠΗ ΕΚΔΟΧΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΑ ΚΛΕΨΙΤΥΠΗ ΕΚΔΟΧΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
    Η αρχαία μακεδονική γλώσσα, ήταν μία διάλεκτος των αρχαίων Ελληνικών, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες-Έλληνες
    Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε η
αττική διάλεκτος, που ήταν η βάση της ελληνικής κοινής. Η διάλεκτος αυτή, η μακεδονική , ήταν μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη μορφή της ελληνικής, χωρίς επιδράσεις μέχρι τον 5ο π.Χ αιώνα. Ήταν όπως λένε οι γλωσσολόγοι, αδελφή γλώσσα των αρχαίων ελληνικών διαλέκτων. Μετά το 5ο αιώνα, η αττική διάλεκτος, ήταν η επίσημη γλώσσα του μακεδονικού βασιλείου.
    Οι διάλεκτοι των Ελλήνων ήταν οι
ιωνική, δωρική και αιολική, γνωστές από την αρχαιότητα όπως αναφέρουν ο Ησίοδος και ο  Στράβων, με τις τοπικές παραλλαγές τους.
    Οι επιγραφές που διασώθηκαν σ' ολόκληρη την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι στην αττική διάλεκτο, την επίσημη γλώσσα των Μακεδόνων, κατά το 99% και μόνο το 1% στη δωρική και ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ που εμφανίζεται ως μακεδονική γλώσσα.
    Ψευδοεπιστήμονες γλωσσολόγοι και ιστορικοί των Σκοπίων, διαστρεβλώνοντας τα πάντα, συνδέουν με απόλυτη επιστημονική βαρβαρότητα το σύγχρονο γλωσσικό ιδίωμα, με ψευδώνυμο μονιμότητας, ως ...  εξέλιξη της αρχαίας μακεδονικής γλώσσας!!!!
    Η "γλώσσα" που χρησιμοποιείται μας λένε έγκριτοι ξένοι γλωσσολόγοι, ανήκει στην κατηγορία των νότιων σλαβικών γλωσσών και πρόκειται για διάλεκτο της βουλγαρικής, που κατανοούν απόλυτα οι Βούλγαροι (
εξ αυτού κατά την επίσκεψη του Ζάεεφ στην Βουλγαρία ο Μπορίσωφ πρωθυπουργός της του είπε ότι δεν χρειάζονται διερμηνείς αφού μπορούν να συνεννοούνται μόνοι τους!!!)
    Η γλώσσα αυτή εμφανίσθηκε ως "κανονική", για την ικανοποίηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, στο μεγάλο σκοπό του Τίτο τότε (
και τώρα) να δημιουργηθεί μία νέα "εθνότητα" το 1943 ... υπό γλώσσα.
    'Ηταν ένα προφορικό κατασκεύασμα με μείξη βουλγάρικων και σέρβικων στοιχείων, χωρίς γραπτά κείμενα!!
    Ξαφνικά και με την τότε διεθνιστική αντίληψη και πρακτική των κομμουνιστών....  απέκτησε κανονικότητα και επιστημονική "φαντασίωση" προύπαρξης και κυρίως από την εποχή του....  
Μ.Αλεξάνδρου.... του ... προγόνου τους (και σίγουρα πολύ πριν απ' αυτόν !!) για να αποκτήσει πραγματικότητα και οντότητα)
    Αναρωτιέμαι?? την εποχή που ο
Μ.Αλέξανδρος έγινε κοσμοκράτορας ΔΕΝ μιλούσε την "πατρογονική" τους γλώσσα την κληρονομητέα , ΔΕΝ άφησε γραπτά μνημεία στις αχανείς εκτάσεις, ΔΕΝ ζήτησε να γραφεί η ιστορία του στην γλώσσα του??, ώστε όλοι μα όλοι οι Μακεδόνες μέχρι και σήμερα, από πρώτο χέρι τα γεγονότα. Ο προσωπικός του ιστορικός Κλεισθένης δεν θα άφηνε κάτι στην γλώσσα του έτσι.... για την ιστορία??!
    Ο
Αλέξανδρος όταν ευχαριστούσε τους θεούς τους έλεγε "μπλαγκόνταρα=ευχαριστώ. Όταν ξυπνούσε το πρωϊ έλγε στον Ηφαιστίωνα "ντόμρο ούτρο" = καλημέρα και το βράδυ "ντόμπρα νοκ" = καληνύχτα. Έστελνε χαιρετίσματα στην μητέρα του Ολυμπιάδα "πόζντραβ¨και εκείνη τον πληροφορούσε ότι ήταν "ντόμπρο σουμ" = είμαι καλά??!!!!
    Καλώ τους "μακεδόνες" τους σημερινούς ντε "γνήσιους", να μας παρουσιάσουν ένα "αρχαίο" των προγόνων τους στη γλώσσα αυτή και να μας ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ.
    Τι κοινά στοιχεία υπάρχουν και από πότε, ώστε να μας δώσουν μία εικόνα γλωσσικής μακεδονικής προϊστορίας.
    Πάντοτε οι επιστήμονες ψάχνουν τα κοινά στοιχεία, τα ισόγλωσσα όπως ονομάζονται, δηλ. τα κοινά γλωσσικά-γεωγραφικά στοιχεία που εμφανίζοντια στις διαλέκτους. Όμως στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου