Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Times of Israel: Συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισραήλ για τον αγωγό EastMed


Times of Israel: Συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισραήλ για τον αγωγό EastMed
Newsroom iefimerida.gr
    Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος και το Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία για την κατασκευή του EastMed, σύμφωνα με τους Times of Israel.
    Ο αγωγός θα συνδέει τα αποθέματα φυσικού αερίου του Ισραήλ με τις τρεις χώρες και το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια. Μέσω του αγωγού θα γίνεται η προμήθεια φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.
    Ο τηλεοπτικός σταθμός Hadashot υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια μελέτη σκοπιμότητας για το έργο πριν επιτευχθεί η συμφωνία σχετικά με την τοποθέτηση του μακρύτερου και βαθύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο, αναμεταδίδει η ιστοσελίδα cyprustimes.
    Το Ισραήλ και η Κύπρος θα προτιμηθούν έναντι άλλων χωρών κατά την εξαγωγή φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, προβλέπει η συμφωνία. Ο αγωγός θα ξεκινήσει περίπου 170 χιλιόμετρα από τη νότια ακτή της Κύπρου και θα εκτείνεται για 2.200 χιλιόμετρα για να φτάσει στο Otranto της Ιταλίας μέσω της Κρήτης και της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
    Ο αγωγός θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Οι ανάγκες φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν ετησίως κατά 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ως το 2030.
    Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια, σύμφωνα Hadashot TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου