Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ακούν τους Στρατιωτικούς στην κυβέρνηση;



Ακούν τους Στρατιωτικούς στην κυβέρνηση;
    Προξενεί τουλάχιστον αρνητική εντύπωση η πλήρης αδιαφορία από την κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνουν οι Στρατιωτικοί ε.ε. και ε.α. να κατακτήσουν τα αυτονόητα.
    «Αόρατοι» είναι όπως φαίνεται για την κυβέρνηση οι Στρατιωτικοί εκτός και αν πρόκειται να τιμωρηθούν, όπως έγινε με την είσοδο του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ χωρίς να έχει γίνει κατανοητό τί ήθελε η κυβέρνηση να κάνουν οι τιμωρημένοι για να μην τους τιμωρήσει.
    Οι Απόστρατοι των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ) ζήτησαν να μην προστεθεί στην τραγωδία του θανάτου από τις πλημμύρες του απόστρατου Γ. Πολυμερόπουλου και η τιμωρία της κυβέρνησης  προς την χήρα του. Η οποία δυστυχώς εμπίπτει στους ηλικιακούς περιορισμούς του άρθρου 12 του Ν.4387/16.
    Δίκαια λένε πως πρόκειται για μία «τρανή απόδειξη της παράνοιας που διέπει το άρθρο αυτό, που δεν έχει προβλέψει πως θα επιβιώσει η οικογένειά ενός ανθρώπου που έχασε την ζωή του νέος , από τις παραλήψεις του Κράτους».
    Και με μεγαλείο ψυχής αντίθετα από την κυβέρνηση που μοιράζει δωράκια με στόχο να ικανοποιήσει όσους θεωρεί εκλογική της πελατεία το Συντονιστικό των ΕΑΑ δεν νοιάζεται μόνο για συντεχνιακές ρυθμίσεις αλλά εύχεται η θυσία του Αποστράτου «να είναι η θρυαλλίδα για την αλλαγή του άρθρου αυτού» κάτι που θα ευνοήσει τις όλες τις χήρες όποιο επάγγελμα και αν έκανε ο σύζυγος τους.
    Οι ίδιοι μάλιστα αποδεικνύοντας πως οι δεσμοί των Στρατιωτικών δεν κόβονται ποτέ τονίζουν πως θα σταθούν αρωγοί στην επιβίωση της οικογένειας του Στρατιωτικού.
    Θα περίμενε κανείς πως αυτή και μόνο η φράση, πως από το υστέρημα τους θα συνδράμουν αυτή την τραγική περίπτωση, θα έριχνε στο φιλότιμο την κυβέρνηση που θα έσπευδε να δηλώσει πως θα κάνει κάτι αυτή για να μην χρειάζεται η βοήθεια των Αποστράτων.
    Και όμως, κουβέντα δεν έχει ακουστεί.
    Ούτε και στην έκκληση του ΠΣΑΕΜΘ έχει δείξει την παραμικρή ευαισθησία η κυβέρνηση. Θυμίζεται πως και ο ΠΣΑΕΜΘ σπεύδει να πράξει το ανθρώπινο καθήκον της αρωγής προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Αποστράτου.
    Φυσικά δεν έχει λεχθεί κουβέντα και στην εύλογη παρατήρηση της Ενώσεως των Στρατιωτικών της Ηπείρου πως οι Ελληνες Στρατιωτικοί  δεν ζητούν διακριτή μεταχείριση από την Πολιτεία, ζητούν όμως ισότητα , δικαιοσύνη και προστασία του  θεσμού που υπηρετούν.
    Σχόλιο που έγινε με αφορμή τον μποναμά που μοίρασε ο Α. Τσίπρας.
    Και να σκεφτεί κανείς πως η κυβέρνηση που δεν ακούει τις εκκλήσεις, δεν νιώθει την αδικία, και δεν είδε τις χήρες, ανάμεσα τους και χήρες Στρατιωτικών και Στελεχών των Σ.Α., που ξενυχτούσαν στο πεζοδρόμιο του Υπ. εργασίας ήταν αυτή που προεκλογικά ήθελε να τους δώσει φωνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου