Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Γερμανία: «Έφτασαν παράνομα 1.000 από Ελλάδα, απαραίτητη η καραντίνα»



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (και με την άδεια του ΣτΕ ),
Γερμανία: «Έφτασαν παράνομα 1.000 από Ελλάδα, απαραίτητη η καραντίνα»
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Πανευρωπαϊκό αντίκτυπο φαίνεται ότι έχει η καραντίνα στην οποία έχουν μπει μέχρι το Μάιο του 2018 οι ταξιδιώτες από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια.
    Το θέμα θα συζητήσουν σήμερα εμπειρογνώμονες από Ελλάδα, Γερμανία και Κομισίον σε μια προσπάθει να βρεθεί λυση στην «de facto» αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.
    Αιτία για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν όσοι προσγειώνονται από τα ελληνικά αεροδρόμια στη Γερμανία είναι η εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και ο πλημμελής έλεγχος στα αεροδρόμια για παράτυπους και παράνομους μετανάστες και πιθανούς τρομοκράτες.
    Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τη Deutsche Welle οι γερμανικές αρχές στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εντόπισαν 1.000 παράνομες αφίξεις από Ελλάδα
    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν οι Βρυξέλλες έχουν λάβει ενημέρωση και διαβεβαίωση από τη Γερμανία πως οι έλεγχοι θα γίνουν «
σε στοχευμένο πλαίσιο» καθώς και ότι υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και ότι ο αντίκτυπος στην ελεύθερη μετακίνηση θα είναι μικρός.
    Ανώτατες πηγές από την γερμανική πρωτεύουσα εξηγούσαν - επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του protothema.gr - ότι ο μοναδικός λόγος της «καραντίνας» είναι ο φόβος εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών και πιθανών τρομοκρατών, λόγω του χάους που επικρατεί στα νησιά. 
    «Η απόφαση ελήφθη από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. Ο λόγος είναι απλός. Ο φόβος εισόδου στην Γερμανία παράτυπων και παράνομων μεταναστών και πιθανών τρομοκρατών. Γνωρίζουμε άριστα ότι η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά είναι εφιαλτική». Με αυτά τα λόγια αποδόμησε ένα προς ένα τα φληναφήματα της ελληνικής πλευράς, ανώτατη πηγή στο Βερολίνο που μίλησε στο protothema.gr.
    Τα πρόσωπα με το οποία συνομίλησε το protothema.gr  στο Βερολίνο δήλωσαν ότι η απόφασή της επιβολής «καραντίνας» στους Έλληνες πολίτες, ήταν κάτι που δεν το επιθυμούσε ούτε καν η Γερμανία και μάλιστα οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν να το αποφύγουν. «Γνωρίζουμε ότι ο χώρος Σένγκεν, η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών, είναι μια τεράστια κατάκτηση. Μακάρι να μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτούς τους ελέγχους...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου