Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Του κόσμου το περίγελο



Του  κόσμου  το  περίγελο
Βούλτσος Ηρακλής
    Το 1967 ο συνθέτης Άκης Πάνου έγραψε  τραγούδι με τον ως άνω τίτλο, στα μέτρα του αείμνηστου καλλιτέχνη Στράτου Διονυσίου . Σήμερα μισό αιώνα μετά κάνοντας χρήση του λαικού άσματος , παρομοιάζω την πατρίδα μας , που έγινε ρεζίλι των σκυλιών , σαν ένα άνθρωπο που προτιμά το μηδέν για να μην πάρει κάτι από το τίποτα ,αφού μας κατάντησαν σαν ένα  τίποτα με μπόλικο καθόλου  .Σήμερα η ευτυχία του αδύναμου και καταπιεσμένου από τα γρανάζια της πολιτείας ανθρώπου εμφανίζεται με την μορφή του ‘’ναρκωτικού’’ που τον ποτίζουν και το κοκαλάκι από το πρωτογενές πλεόνασμα που στα πόδια του σαν σκύλο σε λίγο θα του πετάξουν με την παθητική της μορφή  (της ευτυχίας) .  Δυστυχώς όλα τα μεγάλα πράγματα χάνονται από μόνα τους από μια πράξη αυτοκατάργησης στην οποία μας επέβαλαν ετσιθελικά .
            Προσωπικά δεν με συντάραξαν που μου είπαν ψέματα, αλλά στο ότι με εξανάγκασαν να μην τους πιστεύω πιά  . Μιλάνε χωρίς σκέψη και πολύ για τον εαυτό τους και αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα μέσο για να τον ‘’κρύβουν’’. Μας έχουν κάνει ηφαίστεια που υπομονετικά περιμένουν την ώρα της έκρηξης , μια έκρηξη που θα γίνει . Ανοίγεις τον Τ/Ο σου δέκτη –μια και δεν αγοράζεις εφημερίδα – για να ενημερωθείς προκειμένου να μην χαρακτηριστείς αναχρονιστικός και ψυχοπλακώνεσαι . Κουκουλοφόροι  καίνε γραμμή μαγαζιά και αυτοκίνητα μεροκαματιάρηδων ,συμβολαιογράφοι προπηλακίζονται, Δικηγόροι δολοφονούνται για ψύλλου πήδημα , περιουσίες δικαίων και αδίκων οδηγούνται σε πλειστηριασμούς , κόκκινα-πράσινα-κίτρινα δάνεια στο σφυρί , ληστείες πάσης αποχρώσεως και ‘’σιδερώματα’’ γερόντων για ένα ευρώ  , κλοπές οικιών μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητών , κλοπή με δολοφονία σε νεκροταφείο για ένα κινητό , απαγωγές επιχειρηματιών , ναρκωτικά στα πάρκα ,τις πόρτες των σπιτιών-εκκλησιών – σχολείων (ευτυχώς  θα …σωθούμε τώρα που η πολιτεία τα.. επέτρεψε ) , εξωφρενικές σπατάλες του κράτους , φορολογικές επιδρομές καθημερινά , αυξήσεις τιμολογίων των ΔΕΚΟ και μειώσεις μισθών και συντάξεων , καθημερινό κροτάλισμα των καλάσνικοφ, προκλητική ατιμωρησία καταστροφών των Πυρήνων της Φωτιάς και του Ρουβίκωνα , αποστολή τρομοδεμάτων σε..όλη την Ευρώπη , κυρίαρχοι κουκουλοφόροι στο αυτόνομο κράτος των Εξαρχείων , στρατιές κακοποιών και αποβρασμάτων , μιλιούνια παρανομίας που καραδοκούν μπροστά στα μάτια των κατασταλτικών αστυνομικών αρχών που είναι περιορισμένες αριθμητικά και ουσιαστικά αφοπλισμένες , όταν μάλιστα το επίσημο κράτος  ’χαιδεύει αυτιά ‘’.
      Δυστυχώς ανάσχεση της κοινωνικής αποσύνθεσης και συντελούμενης καταστροφής δεν είναι λογικό να αναμένεται καθώς οι  πολιτικές εξελίξεις είναι φρακαρισμένες στις μυλόπετρες της οικογενειοκρατίας και του σαθρά δομημένου πολιτικού συστήματος  που αυτόματα αποβάλει υγιείς δυνάμεις . Μάλιστα λυπάμαι μα πρέπει να καταθέσω ότι δεν υπάρχει κοινωνική αντίσταση , η αλήθεια παραποιείται, έχουμε αδρανοποίηση του συστήματος , αμαχητί παράδοση της Αθήνας στις ορέξεις μιας χούφτας κουκουλοφόρων που παίζουν με μολότοφ βάσει προγράμματος με τα ΜΑΤ , ένα λαό απογοητευμένο που αδυνατεί να παρακολουθήσει λόγω ταχύτητας τις καταστάσεις . Πρέπει να πούμε εξ’άλλου ότι  το κράτος δείχνει αδύναμο μπροστά στην παραβατικότητα ,υπάρχει ανατριχιαστική ανικανότητα  ,ασυνειδησία πολιτείας και πολιτών , εξαγορές ψυχών , αυθαιρεσία και ρουσφετολογία , ιδιοτελή και οργανωμένα συμφέροντα , περιθωριοποίηση της πλειοψηφίας που αναγορεύεται σε μειοψηφία , καταστάσεις που προσδιορίζουν την ατζέντα του σήμερα  προ μιας γενικευμένης ανομίας με τον καθ’ύλη αρμόδιο υπουργό δημόσιας τάξης να τολμά να ομολογεί ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν σε ένα παράδεισο δημόσιας ασφάλειας .Διαπιστώνεται μάλιστα με μεγάλη ανησυχία ότι ο Σουλτάνος τρίβει τα χέρια του αφού μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας , ο Αλβανός Έντι Ράμμα χαμογελά και φοβερίζει καθώς και οι Σκοπιανοί ,όταν στα Τ/Ο παράθυρα ‘’τζάμπα’’ βγαίνουν ‘’πλυμένα και άπλυτα στην φόρα ‘’ από αδιόρθωτους ιδιοτελείς ή μη, που δείχνουν έτοιμοι να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλο με φόντο τα σκήπτρα της εξουσίας απέναντι σε μια αδιάφορη κοινωνία συμφιλιωμένη με την ανομία , τον ευδαιμονισμό και την καλοπέραση σε μια ιδιόμορφη σχέση της οποίας τα βέλη στρέφονται ανάλογα με τις εξάρσεις του θυμικού κατευθυνόμενες στον εκάστοτε ‘’εχθρό’’ .
    Η κρίση των τελευταίων ετών πέρα από την πολιτική και οικονομική ανεπάρκεια έβγαλε στην φόρα σύνδρομα και απωθημένα . Αν η  διαχρονική μας ανάγκη , η μεγαλομανία μας να κοροιδεύουμε ακόμα και τον εαυτό μας δε αλλάξει προς την σωστή κατεύθυνση , τότε το χάσμα ανάμεσα σε κοινωνία και κράτος ολοένα θα διευρύνεται , οι κοινωνικές αντιστάσεις θα εξανεμίζονται και το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς εναλλακτικές δυνατότητες . Δυστυχώς δεν μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος , συνηθίσαμε να ζούμε ‘’εισπράττοντας’’ από το παρελθόν , όμως μόνο αυτός που κτίζει το μέλλον έχει δικαίωμα να κρίνει το παρελθόν . Ζούμε μια άθλια κατάσταση με σωφροσύνη μηδέν , με ωριμότητα μηδέν ,με αίσθημα ευθύνης μηδέν ,με συνέπεια μηδέν , με τα πάντα σε πλειστηριασμό και όχημα το σκήπτρο της  εξουσίας .
   Και η ασφυκτιούσα κοινωνία τι κάνει ; Γιατί δεν αντιδρά ;  Γιατί παραδίδει αμαχητί τα όπλα της ; Απλά γιατί αρέσκεται να ζεί βολεμένη στον καναπέ της ‘’χρυσής ‘’ κότας του χθές, αφού  η χυδαιότητα είναι στο αίμα μας .Δυστυχώς Φίλες και Φίλοι γίναμε περίγελος του κόσμου και δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί ότι , το βαρέλι μας που δεν έχει πάτο κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ‘’απόπατο’’ που θα μας καταπνίξει .
                                                          Βούλτσος Ηρακλής
                             Αντγος ε.α. και Τέως Γεν . Γραμ. Δήμου Ερμούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου