Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πώς κατέληξε στο γκρεμό το αυτοκίνητο στην καταδίωξη στην Καβάλα



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (και γνωμάτευση του ΣτΕ ),
Πώς κατέληξε στο γκρεμό το αυτοκίνητο στην καταδίωξη στην Καβάλα
    Τέσσερις λαθρομετανάστες σκοτώθηκαν, αργά χθες το βράδυ, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Δημοτική Κοινότητα Νέα Περάμου του Δήμου Παγγαίου κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας - Θεσσαλονίκης.
    Ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν δεν σταμάτησε σε σήμα των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας, αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και μπήκε στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και ακολούθησε καταδίωξη.
    Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην προσπάθειά του να ξεφύγει επιχείρησε να κρύψει το αυτοκίνητο σε χωματόδρομο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, να μην υπολογίσει το μήκος του δρόμου και να πέσει σε γκρεμό.
    Από το τροχαίο σκοτώθηκαν τέσσερις λαθρομετανάστες, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τέσσερις με πιο ελαφρά τραύματα.
    Στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά
εννέα άτομα, οχτώ λαθρομετανάστες που εισήλθαν λαθραία στη χώρα κι ένας διακινητής, ο οποίος ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκαν χαρτιά, από τα οποία προκύπτει ότι είχε αιτηθεί και είχε λάβει προσωρινό άσυλο, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανήκει σε ιδιοκτήτη από την Αθήνα πακιστανικής υπηκοότητας.
    Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη, ενώ η επιχείρηση του απεγκλωβισμού όλων των λαθρομεταναστών διήρκεσε αρκετή ώρα, λόγω της μορφολογίας της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου