Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (6/11/2017)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (6/11/2017)
Ανδρέας
    Τι να σε κάνει τώρα η «Παξινού», Άκη μου; Να σου μαζεύει τις μασέλες από τους καναπέδες, να σου πλένει τα κατουρημένα σώβρακα ‘η για να κάνετε… ( άσε, καλύτερα…). Ό τι ήταν να πάρει από σένα, το πήρε. Έπρεπε να το ξέρεις από την αρχή. Αποδείχτηκε πως ήσουν ΚΑΙ κλέφτης, ΚΑΙ καλαμάκας. Για αυτό σου λέω, εξαφανίσου από προσώπου γής, να ησυχάσεις και εσύ, να σε ξεχάσουμε και εμείς…
------------------------------------------------
    Πολύ δύσκολο να πιστέψω πως είναι δυνατόν δασκάλα να πετάξει πρωϊνό μαθητή της στο πάτωμα και να το ποδοπατήσει, όσο τσογλάνι και αν είναι. Το θέμα είναι πως οι γονείς είναι απόλυτα υπεύθυνοι για το θέμα, αφού χωρίς αμφιβολίες πίστεψαν τον «κανακάρη» τους και έγινε ό τι έγινε. Να λένε και «ευχαριστώ» που δεν έφαγαν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, να πληρώνουν και από πάνω.
------------------------------------------------
    Γιατί, μόνο οι αλλοδαποί και οι γύφτοι θα κλέβουν χάλκινα σύρματα και μετασχηματιστές; Και εμείς μπορούμε να «δανειστούμε» κανένα στύλο  της ΔΕΗ για μαντρί. Βάρδα μην τους χρειαστούμε και για καυσόξυλα !
------------------------------------------------
    Άξιοι οι Πρεβεζάνοι που γύρισαν πίσω τα βιβλία των Θρησκευτικών. Καλύτερα να τους μάθουν μερικά πράγματα στο σπίτι, παρά να διδαχθούν τα εξαμβλώματα των υποτιθεμένων … σχολικών βιβλίων.
------------------------------------------------
    «Μας τα έπρηξαν» με τον μικρό Αμίρ και την σημαία. Αφού υπήρχαν Ελληνόπουλα στο σχολείο, υπήρχαν και σημαιοφόροι.  Η πίττα, τρώγεται γύρω – γύρω, κομάτι – κομάτι. Πρώτα καταργούν την ΑΡΙΣΤΕΙΑ ( εξ αντικειμένου οι αλλοδαποί δεν μπορούν να είναι άριστοι σε ΟΛΑ τα μαθήματα, όπως της γλώσσας) και στο «καπάκι» κάνουν… κλήρωση για σημαιοφόρους! Αυτοί, κάνουν την δουλειά τους και εφαρμόζουν τις ιδεοληψίες τους. Όμως, στο σχολείο φαίνεται πως οι δάσκαλοι ηταν άμυαλοι. Αφού  όπως αποδείχτηκε, δεν ήθελαν Αφγανό σημαιοφόρο, γιατί δεν το «μεθόδευσαν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου