Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Χρυσοθήρες έσφαξαν φυλή ιθαγενών στη Βραζιλία που δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς



Χρυσοθήρες έσφαξαν φυλή ιθαγενών στη Βραζιλία που δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς
    Την ατυχία να βρεθούν μπροστά σε χρυσοθήρες είχαν ιθαγενείς στη Βραζιλία. Πρόκειται για μια φυλή ιθαγενών που δεν τολμούσε να πλησιάσει κανείς, όμως οι χρυσοθήρες δεν δίστασαν να σφάξουν μεγάλο αριθμό από γυναίκες και παιδιά.
    Έρευνα για τη σφαγή ιθαγενών από παράνομους χρυσωρύχους διεξάγεται από εισαγγελέα της Βραζιλίας, σύμφωνα με την οργάνωση
Survival International.
    Σύμφωνα με καταγγελίες της οργάνωσης, οι χρυσωρύχοι «σφαγίασαν» το 1/5 των μελών της φυλής (
πάνω από 10 άτομα), μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Πρόκειται για μια φυλή που ήταν απρόσιτη και ζούσε στον Αμαζόνιο.
    Μέλη της φυλής μάζευαν αβγά δίπλα στον Αμαζόνιο όταν συνάντησαν τους χρυσωρύχους. Αργότερα, οι ίδιοι καυχιόντουσαν για την σφαγή που προκάλεσαν σε ένα μπαρ στην κοντινότερη πόλη και μάλιστα έδειχναν ένα χειροποίητο κουπί, που είπαν ότι είχαν κλέψει από τη φυλή, σύμφωνα με τους New York Times.
    Η
Survival International χαρακτηρίζει την σφαγή «γενοκτονία», δεδομένου ότι πέθανε μεγάλο μέρος της φυλής, ενώ κατηγορούν τη Funai, την αρμόδια υπηρεσία της Βραζιλίας για τους ιθαγενείς, καθώς όπως αναφέρουν η περικοπή των κονδυλίων έχει αφήσει αυτούς τους ανθρώπους ανυπεράσπιστους μπροστά σε εισβολείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου