Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτο: Φορολογούμενος παίρνει έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ του 2017 για περιουσία που δεν έχει!



Απίστευτο: Φορολογούμενος παίρνει έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ του 2017 για περιουσία που δεν έχει!
    Δεν έχει κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο, η υποβολή του Ε9 είναι μηδενική ωστόσο, ο Πατρινός ελεύθερος επαγγελματίας έλαβε ειδοποιητήριο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ότι παίρνει έκπτωση για τον ΕΝΦΙΑ του 2017.
    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tempo24.gr,  ο φορολογούμενος λαμβάνει έκπτωση 50% επί του ΕΝΦΙΑ για το 2017, για ακίνητη περιουσία που δεν έχει!
    Στο επίσημο έγγραφο της ΑΑΔΕ, μάλιστα αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι βάσει της οποίας ελήφθη η απόφαση της έκπτωσης, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και έντονα ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων με σκόπο την έκδοση του ποσού που υποχρεώνονται να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινητών.
    Ο  ελεύθερος επαγγελματίας, μιλώντας στο tempo επισημαίνει με απορία «εάν σ' εμένα που δεν έχω κάτι για να πληρώσω ΕΝΦΙΑ, κάνουν ένα τόσο σοβαρό λάθος, δίνοντας μου έκπτωση για μηδενικό Ε9, μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει με εκείνους που έχουν ακίνητη περιουσία. Καλούνται να πληρώσουν χωρίς να γνωρίζουν, εάν τελικά πρέπει να καταβάλουν τα χρηματικά ποσά που προκύπτουν από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου