Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Tο Πρωτοδικείο καταδίκασε τον Καμμένο: Πρέπει να πληρώσει 10.000 ευρώ στον Κουρτάκη



Tο Πρωτοδικείο καταδίκασε τον Καμμένο: Πρέπει να πληρώσει 10.000 ευρώ στον Κουρτάκη
    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την πρώτη αναφορά που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2015, εναντίον του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.
    Όπως αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου, ο Πάνος Καμμένος λόγω της πολιτικής του θέσης και της ομολογούμενης προσωπικής του ενασχόλησης με την ποινική υπόθεση της μεταφοράς ναρκωτικών με το Νοοr 1 ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι ο Γιάννης Κουρτάκης δεν εμπλεκόταν με το ποινικό μέρος της υπόθεσης.
    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με την
υπ αριθμ. 3411/2017 απόφασή του υποχρεώνει τον Πάνο Καμμένο να καταβάλλει αποζημίωση 10.000 ευρώ για προσβλητικές δηλώσεις του σε βάρος του κ. Κουρτάκη και συγκεκριμένα διότι ισχυρίσθηκε ότι, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζουν τα «Παραπολιτικά»:
        Α. «
βλέπω παράλληλα να συνεχίζουν να κάνουν την ίδια ζωή στη Μύκονο με τα πάρτυ και τις κόκες κτλ, όλοι μέσα μια παρέα είναι»., Αποδείχθηκε ότι ο ανωτέρω ισχυρισμός είναι ψευδής καιπροσβλητικός για τον κ . Κουρτάκη, αφού τον ενέταξε σε μία παρέα προσώπων που επιδίδονται σε ανάρμοστη και ανήθικη ζωή. Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Καμμένος προέβη στην ανωτέρω δήλωση γνωρίζοντας την αναλήθεια του ισχυρισμού του και ως εκ τούτου τέλεσε εις βάρος του κ. Κουρτάκη το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
        Β. «
Συνεχίζει την επίθεση «ο εκδότης» Κουρτάκης, ακόμη την ώρα των εκλογών, μήπως γλυτώσει από την δικαιοσύνη, τσάμπα οι σαμπάνιες των 60.000 ευρώ noor 1». Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι με την ανωτέρω φράση του ο κ. Καμμένος τέλεσε εις βάρος του κ. Κουρτάκη συκοφαντική δυσφήμηση. Ειδικότερα, το Δικαστήριο δέχθηκε ότι με την ανωτέρω ανάρτηση ο κ. Καμμένος συνέδεσε τον κ. Κουρτάκη δικαστικά με την υπόθεση του πλοίου noor 1 και τις σαμπάνιες των 60.000 ευρώ, που παραπέμπει στην υπόθεση ναρκωτικών και σωματεμπορίας στη Μύκονο, το οποίο βέβαια έκρινε ως ψευδές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου