Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

"Φάτε καγκουρό, είναι πολλά"!



"Φάτε καγκουρό, είναι πολλά"!
    Έκκληση να «τρώνε περισσότερο κρέας καγκουρό» κάνουν οι αρμόδιες Αρχές της Αυστραλίας στους κατοίκους καθώς, ο πληθυσμός του συγκεκριμένου θηλαστικού πλησιάζει τα 50 εκατομμύρια αριθμός που θεωρείται πλέον επικίνδυνος!
    Τα καγκουρό αποτελούν το εθνικό σύμβολο της Αυστραλίας και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης για το
2016 είναι διπλάσια από τους κατοίκους της χώρας.
    Ο αντίστοιχος αριμός των καγκουρό το
2010 ήταν 27 εκατομμύρια περίπου, κάτι που δείχνει πως μέσα σε επτά χρόνια υπήρξε διπλασιασμός του πληθυσμού τους. Οι ειδικοί εκτιμούν πως αυτό οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες κυρίως, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως οι πολλές βροχές οδήγησαν σε αύξηση της τροφής τους συνεπώς και των ρυθμών αναπαραγωγής τους.
    Σημειώνεται πως η Αυστραλία είναι μία χώρα με αυστηρούς κανονισμούς στην θανάτωση ζώων. Κάθε χρόνο τα επίπεδα σφαγής των καγκουρό προκαλούν αντιδράσεις με τους επικριτές να επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι μειώνοντας τον αριθμό τους θα βοηθηθεί το περιβάλλον.
    Τα κουφάρια των καγκουρό χρησιμοποιούνται συνήθως για το δέρμα τους το οποίο είτε πωλείται είτε εξάγεται.
    Από την άλλη μεριά, το κρέας τους τις περισσότερες φορές πηγαίνει χαμένο λόγω έλλειψης ζήτησης, καθώς λόγω του ότι αποτελούν σύμβολο για τη χώρα, η βρώση τους ενέχει τον κίνδυνο στιγματισμού.
    Μάλιστα, οι ειδικοί στην προσπάθειά τους να μην πάει χαμένο το κρέας αυτών των ζώων προτρέπουν πλέον τους Αυστραλούς να κυνηγήσουν τα καγκουρό και να τρώνε το κρέας τους! «
Αν πρόκειται να σκοτώσουμε αυτά τα ζώα, να το κάνουμε με ανθρώπινο τρόπο, και ίσως πρέπει να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ζώα αυτά που πρόκειται να θανατωθούν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας Ντέιβιντ Πάτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου