Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

MAYDAY



MAYDAY
Παναγιώτης Σπεντζούρης
   Το πάλαι ποτέ και ένεκα επαγγελματικής "διαστροφής",αναπτύξαμε ή και καλλιεργήσαμε έτι περαιτέρω το κριτήριο της αξιολόγησης καταστάσεων και απειλών, το οποίο αποτελεί  και  ίδιον κάθε σώφρονος νού, ανεξαρτήτως επαγγέλματος.
   Ίδιον επίσης αυτών των διαφόρων απειλών, είναι να παρουσιάζονται συνήθως, με παραλλαγμένο προσωπείο, ώστε ο απειλούμενος να στρέφεται σε άλλες κατευθύνσεις, υποτιμώντας το μέγεθος τους, έτσι ώστε να μην αξιολογούνται σωστά από τον απειλούμενο.
   Επίσης η απειλή προσπαθεί να παραπλανήσει τον απειλούμενο στρέφωντας τον, πρός άλλους κινδύνους, ώστε να μπορεί αυτή να δρά ανενόχλητη, υπονομεύωντας όλες τις υπάρχουσες δομές, μέχρι την επιδιωκόμενη τελική κατάρρευση.
    Ζούμε σε ένα περιβάλλον (χώρα) βαθειά απειλούμενο, από όλες τις δυνατές  όμορες και εκ καραμπόλας,εξωτερικές απειλές, αλλά και υπονομευμένο μέχρι και σαπισμένο από τις εσωτερικές απειλές.
    Το κακό είναι ότι στερούμαστε κυβερνητικής ηγεσίας και γενικά πάσης φύσεως ηγεσιών, που θα μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη να διοικήσουν τον τόπο, πρός ώφελος του Έθνους.
    Το χείριστο όμως είναι, ότι ακόμα και αυτή η προκύψασα, εκ πολιτικής εξαπάτησης κυβερνητική πλειοψηφία, αποτελεί και αυτή μέρος της εσωτερικής απειλής κατά της χώρας.
    Τις υπάρχουσες εξωτερικές απειλές,που είναι Πολλαπλές, μπορεί κανείς να τις ξεχωρίσει και να τις απαριθμήση, μία προς μία και έχουν όλες βαθμό επικινδυνότητας.... γνωστές και μή εξαιρετέες σε κάθε σώφρωνα Έλληνα, που γνωρίζει να τις αναγνωρίζει, όπως κι αν του παρουσιάζονται αιώνες... δεκαετίες... ή και εντελώς σύγχρονες μέχρι σήμερα.
    Οι υπάρχουσες εσωτερικές απειλές, είναι βασικά μόνο Μία... αναλυόμενη σε δύο συνιστώσες, με πλήρη εξάρτηση μεταξύ τους, σε γενικές γραμμές.
    Μία πολυσύνθετη, με πολλές παραφυάδες και παρακλάδια, λόγω παράδοσης, επιδιώξεων και καταβολών της ... γνωστή ως....  η αριστερά... γενικά....!! και μία επίκτητη...  ως αποτέλεσμα της δράσης και επιρροής της προηγούμενης συνιστώσας.... γνωστή ως....  η βλακεία.... γενικώτερα....!!
    Αξιολογώντας τις όλες.... εύκολα καταλήγεις στο συμπέρασμα, ότι η εσωτερική είναι η πλέον επικίνδυνη και με δεδομένο, ότι με οδηγό την βλακεία, το "σώφρον" εκλεκτορικό σώμα, ανέδειξε κάποιο παρακλάδι, της αριστεράς (δεν έχει σημασία ποιό, όλα στο ίδιο δέντρο ανήκουν) να τους καθοδηγήσει εν μέσω θυέλλης.......  σε κάνει να νιώθεις σαν ανυποψίαστος επιβάτης AIRBUS, (που βρήκε τζάμπα εισιτήρια) και του οποίου την διακυβέρνηση, άνωθεν του Ατλαντικού, διεπίστωσε πως είχε χιμπαντζής....  μεγαλωμένος στην Αγ.Βαρβάρα....  λαβών εκπαίδευση υπό του εκπαιδευτού του, Ταμτάκου, όσον αφορά τις τούμπες...  αντί για πορεία (ΕΟΠ)....  αλλά και πώς χορεύει η Βουγιουκλάκη με τον Παπαμιχαήλ....  αντί της χρήσης οργάνων (ΠΔΟ).
    Ευρισκόμεθα λοιπόν όπως ίσως(;) καταλάβατε μετά την πάροδο 18μήνου ταξιδίου, πρό του χείλους της αβύσσου, με τις αισθήσεις και το μυαλό μουδιασμένα από τα εξωφρενικά σκαμπανεβάσματα, που εκτελεί η διακυβέρνηση του Κ/Β χιμπαντζή..... διαπιστώνοντας με τρόμο, ότι και στο κάθισμα του Σ/Κ κάθεται πεπαιδευμένος ουρακοτάγκος..... χτυπώντας το στήθος του....  κραυγάζων σε κάθε τούμπα του AIRBUS ..... ότι θέλει κι άλλη μπανάνα.....!!
    Ενώ κρύος ιδρώτας μας λούζει, παραλύοντας κάθε πιθανή αντίδραση μας, όταν διαπιστώνουμε έντρομοι πως όλο το πλήρωμα....  από αεροσυνοδούς, μέχρι φροντιστές και μηχανικούς....  αποτελείται από εξέχοντα μέλη....  του πλανήτη των πιθήκων....  και κοιτάμε τώρα δυστυχώς με έκπληξη και απελπισία κάτι που δέν προσέξαμε επιβιβαζόμενοι στο AIRBUS .... όταν μας έταζαν τζάμπα πτήση....!!
    Το έμβλημα της εταιρίας...!!  "AIR-MONKEY".....με σήμα την "BANANA"....(αλήθεια.....που σκατά κοιτάγαμε επιβιβαζόμενοι.....;;; ) τώρα όμως είναι αργά....α ν ξέρετε καμμιά προσευχή.... πείτε την...!!
    Περιττόν λοιπόν σε μια τέτοια κατάσταση ευρισκόμενοι να δώσουμε σημασία σε οιανδήποτε άλλη απειλή π.χ. μηχανική βλάβη...  έλλειψη καυσίμων...  καιρικές συνθήκες... κατάσταση φορτίου και επιβατών...  ακόμα και ύπαρξης τρομοκρατών ή αεροπειρατών εντός του αεροσκάφους.
    Αυτό που προέχει είναι η ανάληψη της διακυβέρνησης του σκάφους,από κάποιον.....  αν όχι πτυχιούχο χειριστή-πιλότο..... τουλάχιστον από.....  άνθρωπο μή πιθηκίζοντα.... ικανόν να πιάσει τα χειριστήρια....
αποκαθιστώντας μιά ομαλή πορεία, παρακολουθώντας και σταθεροποιώντας μία πτήση, προς κάποια ακτή ή ακόμα καλύτερα πρός κάποιο ραδιοβοήθημα, παρατηρώντας προσεκτικά τις ενδείξεις των οργάνων του cockpit....  αντί να κολλάει την μούρη του, στις οθόνες των οργάνων και να γλύφει τους διακόπτες του θαλάμου διακυβερνήσεως.... και παράλληλα ο περιορισμός ... των καθόλα συμπαθών ανθρωποειδών χιμπαντζήδων...  αλλά πλήρως ακατάλληλων για ασφαλείς πτήσεις, μέσα σε χώρο μεταφοράς εμπορευμάτων....  ακίνδυνους μέσα στα κλουβιά τους...!! 
    Αλήθεια έχουμε ελπίδες να σωθεί το αεροσκάφος και κατά επέκταση κι εμείς όλοι....;;;
    Ειλικρινά δεν γνωρίζω.... πάντως σίγουρα ξέρω πως η Άμεση Ενέργεια ,μέσα στο πλήθος των απειλών που αντιμετωπίζουμε ιπτάμενοι είναι..."έξω οι χιμπαντζήδες από τα χειριστήρια"....και μετά θα έχουμε κάποιο χρόνο να αξιολογήσουμε τις απειλές...να καθορίσουμε πορείες.... και να εκτελέσουμε στροφές διαδικασίας.... που πιθανά να μας οδηγήσουν, σε μιά..... Ασφαλή Προσγείωση.
    Αν όλο αυτό δεν είναι ένα κακό όνειρο.... ή σηκωθείτε από όποια θέση κι αν κάθεστε....Business ή First class.... και ας τρέξει κάποιος στο cockpit....αλλοιώς δαγκώστε τις ταυτότητες και απολαύστε σύντομα μια προσγείωση....αλά  Andrea Lubitz....!!
    Μιά και από το πίσω κάθισμα που κάθομαι και βλέποντας μέσα από την ανοιχτή πόρτα του πιλοτηρίου.... παρατηρώ με απελπισία... μια τριχωτή ουρά... να πετάγεται από το κάθισμα του Κ/Β.... κι ένα μαλλιαρό χέρι....από το κάθισμα του Σ/Κ πάνω στα throttles...!!
Αλλοιώς..... αν ονειρεύομαι μην με αφήνετε να κοιμηθώ..... ας με ξυπνήση κάποιος..... Βοήθεια.....!!
Mayday......Mayday......Mayday......!!!
*Κ/Β:Κυβερνήτης
*Σ/Κ:Συγκυβερνήτης
* ΕΟΠ: Ευθεία Οριζοντία Πτήση
* ΠΔΟ: Πτήση Διά Οργάνων
* cockpit: Πάνελ οργάνων και θάλαμος διακυβερνήσεως
* throttles: Μοχλοί Ισχύος
*Mayday: SOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου