Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Απόκλιση πολιτικής ΥΠΕΘΑ-κυβέρνησης στην άμυνα;



Απόκλιση πολιτικής ΥΠΕΘΑ-κυβέρνησης στην άμυνα;
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Εάν τελικά επαληθευθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να «κατασκηνώνει» για να περάσει το βράδυ μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ναύαρχο Αποστολάκη και αντιστράτηγο Τελίδη στη νήσο Ρω, μετά τα εγκαίνια διαμερισμάτων που χτίστηκαν για τους ΕΠΟΠ στο Καστελλόριζο, θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί εάν με την όλη «σκηνοθεσία» της αποστολής, συμφωνεί ή διαφωνεί η κυβέρνηση Τσίπρα.
    Όσον αφορά το ζήτημα με τις οικίες, η συνεισφορά είναι σημαντική, αν αναλογιστεί ότι τα χρήματα που απαιτούνται να δαπανηθούν για τη διαμονή των χαμηλόβαθμων στελεχών στην περιοχή όπου είναι οι μονάδες τους, ενίοτε μπορούν να ανέλθουν ακόμα και στο 30% των αποδοχών τους. Κατά συνέπεια, πρόκειται για προσπάθειες του ΓΕΣ που αξίζουν έπαινο, αλλά και να υποστηριχτούν.
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψη στη νησίδα της Ρω θα αποδώσει τιμή στη μεγάλη Ελληνίδα που έμεινε στην Ιστορία ως η «κυρά της Ρω», που έχει ταφεί στο αγαπημένο της νησί το οποίο υπηρέτησε σχεδόν σε όλη τη ζωή της.
    Είναι προφανές, ότι με την απόφαση διανυκτέρευσης στη Ρω, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιθυμεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία, ένα μήνυμα όμως το οποίο δεν δείχνει να υποστηρίζεται και πολύ από τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική, που δείχνει να επιλέγει τη συνδιαλλαγή σε κάθε βήμα με την Τουρκία, επιδιώκοντας να αποτραπεί κάθε «εκτροπή».
    Εάν το σχόλιο αυτό αδικεί την κυβέρνηση Τσίπρα, «ιδού η ρόδος…», εάν επαληθευθούν τα περί αλλαγής στρατηγικής της Αιγύπτου στο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα, σεβόμενη και αποδεχόμενη την ελληνική θέση για το δικαίωμα του Καστελορίζου να έχει θαλάσσιες ζώνες, να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας ανακηρύσσοντας την ΑΟΖ μονομερώς, όπως προβλέπεται στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας, ώστε στη συνέχεια να τεθούν επί τάπητος με βάση το διεθνές δίκαιο όποιες ενστάσεις εγερθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου