Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Το ρωσικό Υπ.Άμυνας εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις κινήσεις του τουρκικού στρατού και των παραστρατιωτικών σχηματισμών



amphiktyon.blogspot.com
    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την κίνηση των τουρκικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος. «To Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία του και τον προβληματισμό του αναφορικά με τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων και των παραστρατιωτικών σχηματισμών της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν εντός συριακού εδάφους», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του την Τετάρτη.
    «Εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ενέργειες αυτές διεξάγονται χωρίς συντονισμό με τις νόμιμες αρχές της Συρίας και χωρίς την έγκριση εκ μέρους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε.
    «Αυτό θέτει σε αμφισβήτηση την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας », ανέφερε η δήλωση. »Συνεκτιμηθέντος δε ότι, η θέση της Δαμασκού εμφανίζεται δίκαιη και δικαιολογημένη από διεθνή-νομική άποψη, » είπε.
    «..Οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί επιπλέον να περιπλέξουν την ήδη δύσκολη στρατιωτική-πολιτική κατάσταση στη Συρία, να επηρεάσουν αρνητικά τις διεθνείς προσπάθειες για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διακανονισμού προς διασφάλιση μιας σταθεροποίησης του καθεστώτος, παύσης των εχθροπραξιών..θέτοντας τα θεμέλια μιας συνεχούς ανθρωπιστικής βοήθειας για την εδραίωση της ειρήνης και βοηθώντας τη χώρα να υπερβεί την κρίση » , ανέφερε το υπουργείο.
    Η Μόσχα κάλεσε την Άγκυρα να   « σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και ν΄απέχει από βήματα που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας».TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου