Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

7.Το 74% των Βρετανών δεν μπορεί να βρει την Ελλάδα στον χάρτη!

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
Λάθος ερώτηση. Για τη Μύκονο έπρεπε να τους ρωτήσουν. Για τους ‘’ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ’’. Όλοι ( σχεδόν ) θα την έβρισκαν αμέσως!
    Η γεωγραφία δεν φαίνεται να υπήρξε το αγαπημένο μάθημα των Βρετανών. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Hotels.com η γη πέρα από την Μάγχη είναι άγνωστος τόπος για τους περισσότερους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιώνας ακόμη και εάν έχουν περάσει διακοπές σε αυτές τις περιοχές.
    Το Hotels.com ζήτησε από Βρετανούς να βρουν στον χάρτη τον τόπο των διακοπών τους και τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν από τραγικά έως κωμικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 74% δεν κατάφερε να εντοπίσει την Ελλάδα ενώ η Κύπρος βρέθηκε σε καλύτερη θέση καθώς “μόλις” 54% των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν στην χώρα.
    Το εντυπωσιακό σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι ότι οι Βρετανοί εντοπίζουν πιο εύκολα το Βιετνάμ και την Ρουμανία παρά την χώρα μας που είναι και συνήθης τόπος διακοπών τους. Σε χειρότερη θέση σε σχέση με την χώρα μας είναι μόνο η Βουλγαρία (90% δεν την βρήκαν στον χάρτη) και η Σιγκαπούρη (88%).
    Το ενθαρρυντικό ότι δεν κάνουμε εμείς κάτι λάθος είναι ότι υπάρχει ένα 10% των Βρετανών που μπερδεύουν τις ΗΠΑ με την Πολωνία ενώ αντίστοιχο ποσοστό μπερδεύει την Νότια Αφρική με την Ισπανία και ένα 12% την Κίνα με την Βραζιλία.

    Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και τους διοργανωτές με την Kate Hopcraft από την Hotels.com να αναφέρει “είναι σοκαριστικό να βλέπεις τόσους πολλούς Βρετανούς να μην μπορεί να δείξει στην χάρτη κάποιους από τους πλέον δημοφιλείς μας προορισμούς. Και αυτό την στιγμή που ο κόσμος γίνεται όλο και πιο μικρός και οι άνθρωποι ταξιδεύουν όλο και πιο συχνά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου