Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1029


ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
3.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
4.Επίκαιροι Αριστοτέλης και Πλάτωνας για σχέδιο εξόντωσης του λαού.
5.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ»
6.ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013
7.ΑΝΕΚΔΟΤΟ
8..ΚΡΥΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων, Αγίας Αθανασίας και τριων θυγατέρων ,Κύρος, Κύρης,Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα
2.ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πανεπιστημιακή Λέσχη
Περιοχή: οδός Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας
Έτος: 1926-1930
Περιγραφή:
Το εξαώροφο μέγαρο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, που υψώνεται στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους, οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1926-1930, σε οικόπεδο που κληροδότησε ο Αντώνιος Παπαδάκης, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944), απόφοιτου της γαλλικής Ecole des Beaux-Arts, ο οποίος προφανώς επιδίωξε στο συγκεκριμένο κτίριο, λόγω της ακαδημαϊκής του χρήσης, να προβάλει κάποια αυστηρά στοιχεία (νεοκλασικά αετώματα στα παράθυρα, "δωρικοί" πεσσοί καθ' ύψος στις κάθετες ζώνες, κ.τ.λ.) . Οι διάφορες υπηρεσίες της Λέσχης στεγάζονται στους ορόφους, ενώ στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα που ενοικιάζονται προς εκμετάλλευση. Τα τελευταία χρόνια τελεί υπό διαδικασία ανακαίνισης.
Ενδεικτική Βιβλιογραφία:
[Αρ. Σκιαδάς κ.ά.], Πανεπιστημιακή Λέσχη, Αθήνα 1977* Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κατάλογος Έκθεσης Ενθυμημάτων "1837-1987-Εκατόν Πενήντα Χρόνια", Αθήνα 1987* Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής-Deutsches Architektur Museum, Αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα: Ελλάδα, Αθήνα 2000..
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δεσμοί Ελλήνων» και η «Ελληνική Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων» έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στη διάλεξη του κ. Δημήτρη Βαλασίδη, Συνταγματάρχη ε.α. – Οικονομολόγου – Συγγραφέα, με θέμα:
«Ξενοφώντος Μάναντζμεντ: Σύγχρονες Απόψεις από την Αρχαιότητα»
που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30΄ στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων», Πασαλίδη 29-Αγ. Φανούριος-Κάτω Τούμπα.
   Θα προλογίσει ο Γιάννης Κουριαννίδης .
   Ο Ξενοφών και το Μάνατζμεντ.
   Μπορεί να δώσει λύση το έργο του Ξενοφώντα στην σύγχρονη επιχείρηση το το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης; Η άλλοτε οργάνωση του «οίκου» είναι η βάση για την σωστή διοίκηση της σημερινής επιχείρησης και των τεραστίων μεγεθών που την συνοδεύουν;   Ήταν πάντα το ανθρώπινο δυναμικό ο καθοριστικός παράγων για την επιτυχία κάθε συστήματος; Ο Αγησίλαος, ο Κύρος και ο Ισχόμαχος ήταν οι απόλυτα επιτυχημένοι μάνατζερ της αρχαιότητας;
Η διάλεξη επιχειρεί ένα επιστημονικά δομημένο ταξίδι στο παρελθόν και την σοφία του Ξενοφώντα, αντλώντας από το έργο του απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν μέχρι σήμερα και δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με το αύριο της κοινωνίας και της οικονομίας μας.
Ποιός είναι ο Δημήτρης Βαλασίδης.
   O Δημήτρης Βαλασίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, άλλες στρατιωτικές σχολές και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κάτοχος MBA του Nottingham Trent University, UK και πιστοποιητικού εξειδίκευσης στο Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
   Για πολλά χρόνια υπηρέτησε σε διάφορες διοικητικές και επιτελικές θέσεις του Στρατού. Διετέλεσε διευθυντής του MACEDONIAN BUSINESS SCHOOL, τα τελευταία χρόνια του ΚΟΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM και του επιστημονικού περιοδικού ¨Επιθεώρηση της ΕΑΔΕ¨. Εξωτερικός συνεργάτης της RTV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της INTERACT BUSINESS RELATIONS.
Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της “ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ATHENS GSM AE” και Γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΑΔΕ). Δίδαξε σε στρατ. και αστυν. Σχολές και στα προγράμματα MBA του Nottingham Trent University. Συνέγραψε τα βιβλία: «Ξενοφώντος Μάνατζμεντ. Σύγχρονες Απόψεις από την Αρχαιότητα» , «Η Ναπολεόντειος Στρατηγική για τις Επιχειρήσεις», «Οι Αρχές του Πολέμου στις Επιχειρήσεις» και πολλά άρθρα του δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Επίκαιροι Αριστοτέλης και Πλάτωνας για σχέδιο εξόντωσης του λαού.
Το έστειλε ο Βασίλης Δώδος
    Περίπου 2,5 χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.
    Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
    Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα την σημασία των λόγων τους:
«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»
    ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:
«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»
Πλάτωνας 427-347 π.Χ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ»
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
   Σε μιαν Ελλάδα όπου η άγνοια και η παραπληροφόρηση διαπλέκονται, η συνδικαλιστική αλητεία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει… Έως πότε, όμως;
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
   Τα στοιχεία είναι συντριπτικά, άγνωστα και προκλητικά για τον μέσο Έλληνα, που καθημερινά υφίσταται δοκιμασίες και προκλήσεις από μία αποκρουστική και διεφθαρμένη συνδικαλιστική αλητεία. Πρόκειται για την θυγατρική της Αττικόν Μετρό Α.Ε., την ΑΜΕΛ Α.Ε., ( ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ !) η οποία είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου αλλά ανήκει σε κρατική εταιρεία. Με αντικείμενο την λειτουργία και εκμετάλλευση των υπό κατασκευή γραμμών 2 και 3 της Αττικόν Μετρό ΑΕ και κάθε επέκτασή τους, η ΑΜΕΛ ΑΕ εποπτεύεται από τον υπουργό Μεταφορών και    Επικοινωνιών.
   Στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, στην εταιρεία αυτή, που έχει έδρα της τα Σεπόλια, επισημαίνονται όργια προσλήψεων, απίθανες σπατάλες και προκλητική ανυπαρξία εσωτερικού κανονισμού της εταιρείας, η οποία έτσι ήταν ανοικτή σε κάθε μορφή παρανομίας ως προς τις προσλήψεις. Υπογραμμίζεται έτσι ότι, την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν άνευ αποχρώντος λόγου 681 άτομα, αριθμός που αντιπροσώπευε πάνω από το 50% του συνόλου των απασχολουμένων στην εταιρεία τον Μάρτιο 2004. Αποτέλεσμα των προσλήψεων αυτών ήταν το κόστος μισθοδοσίας της ΑΜΕΛ ΑΕ να περάσει, από 48% τον Μάρτιο 2004, σε 74% στα τέλη του 2009. Σε απόλυτο δε αριθμό αντιπροσώπευε 94 εκατ. ευρώ, ήτοι 57.300 ευρώ ανά εργαζόμενο!!!
    Έτσι, από το 2008 και μετά, παρά την ικανοποιητική αύξηση των εσόδων της, που είχαν φθάσει τα 98 εκατ. ευρώ, η εταιρεία γίνεται ελλειμματική. Παρόλα αυτά, την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2009 προσλαμβάνονται σε αυτήν 330 άτομα. Χαρακτηριστικά δε της ποιότητας των προσλήψεων είναι τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία, μεταξύ πολλών άλλων, περιλαμβάνονται στην έκθεση του κ. Λ. Ρακιντζή:
*Ο Α.Μ., μουσικός, με μοναδική εργασιακή εμπειρία σε ορχήστρα μουσικών εκδηλώσεων και στην ομάδα συναυλιών του Θ.Πολυκανδριώτη, προσελήφθη ως οδηγός συρμών
*Ο Α.Β., χωρίς καμμία επαγγελματική εμπειρία, προσελήφθη ως οδηγός συρμών
*Ο Κ.Μ., με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία cd, άνεργος από το 2007 (σύμφωνα με σημειώσεις επί του βιογραφικού του), προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών
*Η Α.Σ., με εμπειρία 13 ετών ως ντήλερ σε καζίνο, προσελήφθη ως οδηγός συρμών
*Η Α.Λ., 22 ετών, χωρίς καμμία επαγγελματική εμπειρία, προσλαμβάνεται ως οδηγός συρμών
*Ο Κ.Β., χημικός μηχανικός του ΕΜΠ, προσλαμβάνεται ως πωλητής εισιτηρίων
*Η Β.Ν., 22 ετών, φοιτήτρια ΑΕΙ, χωρίς καμμία εργασιακή εμπειρία, προσλαμβάνεται ως υπεύθυνη σταθμού
*Οι Ι.Γ. και Χ.Ρ. εργάζονταν μέχρι την πρόσληψή τους ως συμβασιούχοι σε δημόσιες υπηρεσίες
*Η Α.Ρ. κατάγεται από τον Νομό Ροδόπης, είναι φοιτήτρια ΑΕΙ, 20 ετών και προσελήφθη ως πωλητής εισιτηρίων
*Ο Χ.Μ. κατάγεται από τον Νομό Ροδόπης, άνεργος από το 2003, απόφοιτος γυμνασίου, προσελήφθη ως υπάλληλος ασφαλείας και ελέγχου
*Ο Α.Ζ. κατάγεται από την Κομοτηνή (βάσει χειρόγραφης σημείωσης επί του βιογραφικού του) και το βιογραφικό του απεστάλη από τον αριθμό τηλεομοιοτυπίας 2106458546 του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ
*Η Β.Α. είναι κάτοικος Κομοτηνής, απόφοιτος ΤΕΕ με ειδικότητα Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου και μικρή αντίστοιχη εμπειρία, προσελήφθη ως υπάλληλος γραφείου τεχνικής εκπαίδευσης
*Ο Γ.Δ., κάτοικος επαρχίας με 8χρονη εμπειρία σε εστιατόρια, προσελήφθη ως οδηγός
*Ο Τ.Ε., επάγγελμα οικοδόμος-πλακάς, προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμού.
   Πέρα από τις παραπάνω ενδεικτικές εξοργιστικές προσλήψεις, η ΑΜΕΛ ΑΕ δαπανούσε ετησίως 11,1 εκατ. ευρώ για αναθέσεις, εκτελέσεις έργων συντήρησης, φύλαξης κλπ σε εξωτερικές εταιρείες, με αδιαφανείς διαδικασίες.
   Αποτέλεσμα αυτής της φαύλης διαχείρισης ήταν η εταιρεία, από 57.000 ευρώ κέρδη το 2004, να έχει το 2011 συσσωρευμένες ζημιές 6,6 εκατ. ευρώ, ενώ η Αττικόν Μετρό ΑΕ έφθανε αισίως το 1 δισεκατ. ευρώ.
   Η απορία μας είναι: Αυτά τα όργια διασπάθισης δημοσίου χρήματος θα απασχολήσουν σοβαρά κάποιον εισαγγελέα; Οι εκθέσεις του κ.Λ.Ρακιντζή έχουν διαβαστεί από τους υπεύθυνους τήρησης των νόμων στην Ελλάδα;
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013
7.ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Το έστειλε ο Δημοσθένης Λαμπρινάκης
Ένας μηχανικός αυτοκινήτων άλλαζε ένα πιστόνι όταν ένας περίφημος μεγαλογιατρός, στον τομέα μεταμοσχεύσεων καρδιών πάτησε πόδι στο συνεργείο.
- Ε! γιατρέ να σου κάνω μια ερώτηση; λέει ο μηχανικός.
Ο περίφημος καρδιολόγος παραξενεμένος περπάτησε προς την μεριά όπου βρισκότανε ο μηχανικός.
- Γιατρέ βλέπεις αυτή εδώ την μηχανή, την άνοιξα, της άλλαξα μπιέλες, κυλίνδρους, πιστόνια, δακτυλίδια, βαλβίδες και όταν τελειώσω το δέσιμο θα είναι καλύτερη από καινούργια.
Εγώ και εσύ κάνουμε περίπου την ίδια δουλειά, πως γίνεται η αμοιβή μου να είναι ψίχουλα ενώ εσύ να αμείβεσαι πολλά χρήματα;
Ο γιατρός σκέφτηκε λίγο και με κρυφό χαμόγελο του απαντάει:
- Προσπάθησε να το κάνεις ενώ η μηχανή δουλεύει...
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
8..ΚΡΥΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ
Κρύα δαχτυλάκια, κρύα καρδιά
Περιμένουν αγάπη και μια συντροφιά
Περιμένουν το χάδι, για να ζεσταθούν
Την φυγή από το ρίγος, για να αγκαλιασθούν.

Πράσινα ματάκια, γλυκά τρυφερά
Κρύα δαχτυλάκια, κρύα καρδιά
Μένουνε μόνα, στις χαρές της ζωής
Ζητούν ευτυχία, συμπάθεια ψυχής

Τραγούδια με πιάνο μελωδίες σωστές
Κρυφή γοητεία, φευγαλέες ματιές
Ζεσταίνουν τον χώρο, και δίνουν πνοή
Σε καρδιές που διψάνε, να κερδίσουν μαζί
Της χαράς το παιχνίδι, που τους λείπει πολύ.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης
ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου